SELÇUKLU’DA SAĞLIĞA YATIRIM SÜRÜYOR

 SELÇUKLU’DA SAĞLIĞA YATIRIM SÜRÜYOR

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Selçuklu Belediyesi sağlık hizmeti alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Kılınçarslan 82 No’lu Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle açıldı.
Selçuklu Belediyesi ilçenin her noktasına eğitimden, sağlığa, sosyal yatırımlardan spora bir çok alanda hizmet üretmeye devam ediyor. Bu çerçevede Kılınçarslan Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 82 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nin resmi açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.
82 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışına Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç,Selçuklu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Saliha Acar, Konya Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Hasan Çiftci Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Kemal Dığrak, Selçuklu İlçe Müftüsü Bekir Derin, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, Kılınçarslan Mahalle Muhtarı Cumali Ünver, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.



"SAĞLIK YATIRIMLARI KONUSUNDA ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ"

Selçuklu'da yaşayan tüm ilçe sakinlerinin sağlık hizmetlerine ulaşmasının Selçuklu Belediyesi'nin  önceliklerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Pekyatırmacı: "Sağlık alanına baktığımızda ülkemizin geldiği nokta hakikaten takdire şayan bir durumda. Bu alanda birçok Avrupa ülkesini geride bıraktığımızı rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Bizlerde Selçuklu Belediyesi olarak, sağlık yatırımları konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetine erişimi noktasında ilçemizin hangi bölgesinde ihtiyaç varsa o noktalara ya Aile Sağlığı Merkezi ya 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ya da Sağlık Kabinleri kazandırarak hemşehrilerimizin bu alandaki ihtiyacını hızlı bir şekilde gideriyoruz. En son geçtiğimiz aylarda, Hocacihan ve Yazır Mahallelerimizdeki aile sağlığı merkezlerimizin açılışlarını gerçekleştirmiştik. Bugün ise Selçuklu 82 No'lu Aile Sağlığı Merkezimizin resmi açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Belediyemize toplam maliyeti 2 milyon 400 bin TL olan Aile Sağlığı Merkezimiz 338 metrekare alana sahip. 3 hekim, 5 hemşire ve 2 sağlık personelinin görev yaptığı sağlık merkezimizde 6 adet hekim odası, 4 adet hasta odası, 1 adet laboratuvar, 1 adet bebek bakım odası, 1 adet acil müdahale odası,1 adet mutfak, 1 adet tesisat odası, 1 adet de temizlik odası bulunuyor. Bölgemizin sağlık ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak olan aile sağlığı merkezimizin şehrimize, Selçuklumuza, mahallemize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyor, katkılarından ötürü İl Sağlık Müdürümüze teşekkürlerimi iletiyorum. Yapımında artık sona geldiğimiz Bedir Aile Sağlığı Merkezimizi de ilerleyen günlerde inşallah vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yine İl Sağlık Müdürlüğümüz ve hayırsever vatandaşlarımızla imzalamış olduğumuz protokollere istinaden Yazır, Dumlupınar, Feritpaşa, Buhara ve Ardıçlı Mahallelerimizde yapılacak Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları için de çalışmalarımıza başladık. Diğer taraftan Sağlıklı Hayat Merkezi ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizin çalışmalarını da sürdürüyoruz, bu projemizi de inşallah en kısa sürede tamamlayacağız. Yapımı devam eden ve protokolü yapılan sağlık merkezleriyle birlikte Selçuklumuzdaki sağlık merkezlerimizin sayısı 21'ye yükselmiş olacak" dedi.



"EN ÖNEMLİ GAYEMİZ SEVGİ, SAYGI, HOŞGÖRÜ VE HUZURLA SAĞLIK HİZMETİ VERMEK”

82 No'lu Aile Sağlığı Merkezi Sorumlu Aile Hekimi Aykutlu;" Mutlu, huzurlu yaşamın olmazsa olmazı sağlıktır. Sağlığın temelini oluşturan ise koruyucu sağlık hizmetinin verildiği aile sağlığı merkezleridir.  Biz bu merkezde görev almaktan gurur ve onur duyuyoruz. 82 No'lu Aile Sağlığı Merkezi çalışanları olarak merkezimizin yapımını sağlayan Selçuklu Belediyesine, belediye başkanımız Sayın Ahmet Pekyatırmacı‘ya, yapılmadan önceki aşamalarda arsa sahiplerine ulaşarak özveri ile çalışan muhtarımız Cuma Ali Ünver beye ve bize her konuda destek olan İlçe Sağlık Müdürümüz Sayın Saliha Acar'a ve diğer kurum amirlerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. İkinci evimiz olan burada sevgi, saygı, hoşgörü ve huzurla sağlık hizmeti vermek önemli gayemizdir” dedi.



" SAĞLIK YATIRIMLARININ EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİ DE SELÇUKLU İLÇEMİZ”

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç;" Gerçekten Konya'mız bu alanda örnek bir şehir haline geldi. En güzel örneklerimizden birisi de Selçuklu ilçemiz. Her dönem, her hafta yeni yeni protokoller imza alıyor, yeni binalar açıyoruz. Bir önceki dönem 58 No'lu Hocacihan Aile Sağlığı Merkezimiz hizmete girdi. Modern yapısıyla çok güzel 6 birimlik hekimlerimizle hizmet vermekteyiz. Yine burada gerçekten arsa üretiminin zor olduğu bir alanda Selçuklu Belediyemiz ve muhtarımızın gayreti ile güzel bir arsa bulundu ve çok güzel 21.000 nüfusa hizmet verecek olan 6 birimli Aile Sağlığı Merkezimiz hizmete alındı. Ben bu konuda emeği geçen herkese başta belediye başkanımız olmak üzere teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü birinci basamak sağlık hizmetleri vatandaşımızın sağlığı açılan kapısıdır. Selçuklu Belediyemiz yalnızca aile sağlığı merkezi değil 112 acil sağlık hizmetleri, sağlıklı hayat merkezi ve toplum ruh sağlığı merkezi gibi birçok alanda her zaman bizlerin yanında ve bizlere destek veriyor. Bizler de hayırseverlerlemizle birlikte bu halkaya katkı sağlıyoruz. Konya genelimizde son 5 yılda 23 adet Aile Sağlığı Merkezi Sağlık Bakanımız tarafından yapıldı. 12 tanesi belediyemiz tarafından yapıldı. 12 tanesi de hayırseverlerimiz tarafından yapılarak hizmete alındı. Bu şekilde 244 aile hekimimiz yeni yeni binalarda hizmet vermeye başladı. Hem çalışanlarımızın mutlu olduğu, memnun olduğu  hem sağlık hizmetleri alanların mutlu olduğu bir sağlık sistemini hayal ediyorduk ve biz bu Konya'da bunu adım adım tamamlamaya gayret ediyoruz ve sona doğru yaklaşıyoruz. Bu vesileyle tekrar emeği geçen herkese en kalbi teşekkürlerimi iletiyor ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.



 "BELEDİYELERİMİZ GÜNÜN İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA  ÇÖZÜMLER ÜRETİYORLAR”

 Konya'nın çok hızla gelişip büyüğünü ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Şöyle bir 2009'a gittim. İlk seçildiğimizde buradaki en büyük problem yapılaşmanın nasıl olacağı meselesiydi. Büyükşehir Belediyemiz Yenişehir alt geçtiğini yapmış. Şefikcan Caddesi'ni açmış ama henüz imarla ilgili çok ciddi bir hareket yoktu. Ama aradan geçen sürede artık neredeyse bütün parsellerde yapılaşmanın tamamlandığını, yolların, kaldırımların asfaltının,parkesinin, bordürünün  yapıldığına şahit olduk. Sonra Şefikcan Caddesi üzerinde Büyükşehir Belediyesi olarak güzel bir park inşa ettik. İçerisinde bir kafe oluşturuldu. Şimdi Şefikcan Parkı'nın ikinci ve üçüncü etabının çalışmalarını yürütüyoruz. Orası da 50.000 metrekare alanıyla bölgenin en güzel parklarından birisi olacak. Yine Şefikcan Caddesi üzerinde geçtiğimiz günlerde bir incelemede de bulunduk. Llise Medeniyet Akademisi ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız bay ve bayanlar için ayrı spor alanlarının, yüzme havuzlarının olduğu bir sosyal tesis inşa ediyoruz. Yine Beyşehir Çevre Yolu üzerindeki yeşil alanlardaki kamulaştırmalar tamamlandı. Oradaki park çalışmasına da en kısa sürede başlamayı planlıyoruz. Yine Şefikcan Caddesi üzerinde yeni bir sosyal tesis daha yaparak KOMEK Meslek Edindirme Kurslarımızın olacağı, mahallemizin sosyal hayatına etki edecek projeleri gerçekleştiriyoruz. Bunları niye ifade ediyorum. Günün ihtiyacı neyse belediyelerimiz onunla ilgili çözümler üretiyorlar. Burada da önemli bir çözüm üretilmiş durumda. Ben hatırlıyorum Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezinin zemin katında birkaç oda ile başlamıştı hekimlerimiz göreve ama sürekli de bir yeni bina talebi vardı. Özellikle muhtarımızın bu konuda büyük ısrar ve gayreti güzel bir neticeye ulaşmış. Selçuklu Belediyemiz yine kendine yakışanı yapmış ve güzel bir aile sağlığı merkezini şehrimize kazandırmış. Ben Selçuklu Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık. Allah razı olsun. İnşallah bu birlik ve beraberlik Konya'mıza hizmet olmaya devam edecek. Hem yerel yönetimler olarak Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasındaki koordinasyon, ilçe belediyeleri muhtarlarımız arasındaki koordinasyon, meclis üyelerimiz ve teşkilatlarımızla birlik ve beraberliğimiz şehrimizdeki problemlerin tek tek çözülmesine bir vesile oluyor. Ben tekrar 82 No'lu Aile Sağlığı Merkezinin şehrimize, ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum. Mahalle halkımıza da sağlıklı mutlu günler diliyor, hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum.  Allaha emanet olun” diye konuştu.
 


 "KURUMLARIMIZ ARASINDAKİ BİRLİK VE BERABERLİK KONYA FARKINI ORTAYA KOYUYOR”

Birlik ve beraberliğin hizmete dönüştüğünü ifade eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı: " Dün Büyükşehir Belediyemizin Yazır Mahallemize kazandırmış olduğu İbn-i Sina Bilgehanesi önemli bir tesis olarak hizmete sunuldu. Gençlerimizi, eğitim çağındaki yavrularımızı ilgilendiren bu tesisin yanında bugün de yine Selçuklu Belediyemizin mahallemize hizmet sunulmasında önemli bir altyapı olan Aile Sağlığı Merkezimizi hizmete açıyoruz. Hem mahalleden buraya şifa bulmak için  gelecek kardeşlerimize hem de burada görev yapan doktorumuzdan sağlık çalışanına kadar herkes modern bir binada artık Konya'nın sağlıkta almış olduğu mesafeye uygun olarak bu kaliteli hizmete ulaşmış olacaklar. Sağlık müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyoruz. Mahallesine sahip çıkan muhtarımıza teşekkür ediyoruz. Konya farkı bu şehrin tamamında  herkes bir arada elini taşın altına koyup işin  neresinden katkı sağlayabilirim diye bir çaba belediye başkanlarımızın o büyük gayretleri, sayın valimizin  koordinasyonlarındaki kamu çalışmaları ve bakanlıklarımızın o güzel faaliyetleri şehrimizi büyütüyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Cenab-ı Hak hepimizi sağlıklı kılsın ihtiyacımız olmasın ama olduğu zamanda sağlık tesislerimizin yokluğunu göstermesin. Ben tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum sağlıklı günler diliyorum” dedi. 



 "TÜRKİYE 20 YILDA BİR ASIRA SIĞACAK SAĞLIK HİZMETİNE TANIKLIK ETTİ”

Sağlık alanında Türkiye'nin çok önemli bir yere geldiğini ifade eden Konya Valisi Vahdettin Özkan: " Konya'da birlik ve beraberliğin önemli hizmetlere katkı sağladığını görüyoruz biraz önceki konuşmalarda da ifade edildi hem merkezi hükümetin hem belediyelerimizin işbirliğinde yüksek derecede bir katma değer yaratıp vatandaşlarımıza sunması artık Konya'nın bir klasiği haline geldi.  Bu mahallemizde de bunun bir örneğini görüyoruz. Esas olan insan; insanı odağına alan bir hizmet anlayışıdır.  Bu manada vatandaşlarımızın  güzel bir hizmet anlayışı ile güzel bir mekandan hizmet alması toplumsal olarak bütün kurumlarımızın misyon alanında.  Hal böyle olunca daha güzel şehirleri inşa etmek yaşam kalitesini artırmak, o yaşam kalitesinin en önemli bileşeni olan sağlıklı bir yaşama erişim çok önemli. Artık sağlık kamu hizmeti denilince bütün dünyada da Türkiye'deki sağlık sisteminin inşası, işletilmesi önemli bir örneklik teşkil ediyor.  Bugün artık  tıbbi, teknolojik cihazların sağlıklı nitelikli insan kaynakları ile Anadolu'nun dört bir yanında bütün insanlarımıza ulaşan bir yapıda  olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.  20 sene öncesine bakıldığı zaman o günkü şartlarla bugünkü şartlar elbette ki çok farklı ama  şunu da görmemiz gerekir ki sağlık sistemimiz bu kadarlık bir zaman zarfında  bir asırlık bir hizmeti barındırıyor.  Bu son 20 sene sağlık hizmetindeki fiziki altyapının iyileştirilmesi ve bütün gelişmeler ve sistemin içerisine yerleştirilen anlayışın oluşturulmasında katkı sağlayan Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza özellikle teşekkür ediyorum. 
Bütün hekimlerimize sağlık çalışanlarımıza böyle bir hizmeti vatandaşımıza götürdükleri için teşekkür ediyorum.  Aile hekimlerimiz kendi mahallesini herkesten çok daha iyi bilen ve ürettiği sağlık hizmeti ve kalitesi hem vatandaşlarımıza götürdüğü hizmet kendi hedefindeki  aileler  ile ilgili tüm bilgileri verileri en iyi analiz eden ve en iyi dokunuşları önerileri getiren bir birimdir.  Sağlık birimimiz tüm mahallemize hayırlı olsun bu gayretli çalışmaları için bütün kamu alanlarında gösterdiği hassasiyeti sağlık hizmetinde de gösterdiği için Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Bey'e çok teşekkür ediyorum.  Mahalle sakinleri ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Konya Büyükşehir Belediyemizin bu konudaki katkıları çok önemli. Sağlık Bakanlığı ve hükümetimizin yüksek derecedeki bu hassasiyetine  intibak ettikleri için genelde herkese teşekkür ediyorum tekrar  kuruluşumuz hayırlı olsun sağlık ve berekete vesile olsun” dedi.






Konuşmaların ardından 82 No'lu Kılınçarslan Aile Sağlığı merkezi dualarla açıldı. Açılış sonrasında protokol üyeleri tesisi gezerek incelemelerde bulundu.



HABER:Ali İsmail Taşcı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”