SELÇUKLU’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

 SELÇUKLU’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Selçuklu Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde kurulan Çevre ve Sıfır Atık Platformu tarafından Sarayköy’de çevre gönüllüleri ve öğrencilerin de katılımıyla fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
Selçuklu Belediyesi Çevre ve Sıfır atık çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Selçuklu Belediyesi Kent Konseyi çatısı altında faaliyet gösteren Çevre ve Sıfır Atık Platformu'nun bu yıl ikincisini düzenlediği Çevre Gönüllüleri fidan dikim etkinliği programı gerçekleştirildi. Sarayköy Mahallesinde belirlenen alanda Çevre ve Sıfır Atık Platformunda yer alan her bir çevre gönüllüsü adına 1 fidan dikimi yapıldı. Geçtiğimiz yıl 3 bin fidan dikimi yapılan bu alana bu yıl gönüllü sayısının 8 bin 200'e ulaşması ile 8 bin fidan dikimi yapıldı. Etkinliğe Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci ve vatandaşlar da katıldı.
 





Fidan Dikim Etkinliğine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'nın yanı sıra Selçuklu İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Kemal Dığrak, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hülya Şevik, Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Çevre ve Sıfır Atık Platformu üyeleri, Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri ve çevre gönüllüleri katıldı.
 


BAŞKAN PEKYATIRMACI: BÜTÜN ÇEVRE GÖNÜLLERİMİZE HUZURLARINIZDA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Selçuklu'da yeşil alanın yanı sıra ağaçlandırma faaliyetlerine de büyük önem verdiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "11 Kasım'da Milli Ağaçlandırma Günü'nde yine bu bölgede hemen Sarayköy'ün aşağısında Orman Bölge Müdürlüğümüzün organizasyonunda filan dikim etkinliğimizi gerçekleştirmiştik. Türkiye çapında yapılan organizasyonda milyonlarca fidanı toprakla buluşturmuştuk, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, önderliğinde. Biz bugün Çevre Gönüllerimizin öncülüğünde geçen sene başlattığımız fidan dikim etkinliğinin bu yıl ikincisini hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bütün çevre gönüllerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Selçuklu Belediyesi olarak her zaman çevreye karşı en büyük hassasiyeti, en büyük duyarlılığı taşıyoruz. Bu manada pek çok faaliyeti pek çok organizasyonu yerine getiriyoruz” dedi. 
 


AK PARTİ SELÇUKLU İLÇE BAŞKANI ÖZER: BAŞTA SELÇUKLU BELEDİYEMİZ OLMAK ÜZERE EMEĞİ OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Çevre duyarlılığının oluşmasında bu etkinliklerin öneminin büyük olduğunu söyleyen AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer:  "Konyamızı tarihiyle, geçmişiyle, kültürüyle buluşturmasını sağlayacak çok özel bir proje. Hemen burası ağaçlandırma sahası ve yakınında yine tarihin derinliklerine yolculuk yapılan Gevale restorasyon çalışması Selçuklu Belediyemizin öncülüğünde yürütülüyor. Yine Selçuklu Belediyemizin öncülüğünde hep birlikte yeşili önceleyen, doğaya katkı sağlayan fidan dikimi etkinliğindeyiz. Tüm bunlar bize şunu söylüyor Konya modeli belediyecilik anlayışında insanın olduğu, tarihin olduğu, yeşilin olduğu her alanda Konyamızın belediyelerini, Konyamızın kurumlarını görebilmek mümkün. Diğer taraftan bu etkinliğin en güzel tarafı da yürekleri sevgi dolu olan öğrencilerimizle bir arada olmak. Bu projelerle onlarda bu yaşlarda çevre ve yeşile duyarlı olabilmeyi öğreniyorlar. Ben bir kez daha başta Selçuklu Belediyemiz olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu



ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ BAL: TÜM DİKİLEN FİDANLAR "TÜRKİYE YÜZYILINA NEFES” OLUYOR
Her fırsatta ağaçlandırma çalışmalarına devam ettiklerine vurgu yapan Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, "Bildiğimiz gibi Kasım ayının 11'i Milli Ağaçlandırma Bayramı olarak kutlanmakta. Bu yıl da 4.sünü icra ettik. Önce geleceğe nefes sonra dünyaya nefes dedik bu yıl da Cumhurbaşkanımız tarafından önümüzdeki yüzyıl Türkiye Yüzyılı ilan edildiği için "Türkiye Yüzyılına Nefes” teması ile fidanlarımızı diktik. Fidan dikmek güzel bir yatırım ve güzel bir emek. Yeşil bir Konya yeşil bir Türkiye arzu ediyoruz. Gerçekten Konya'da çok güzel ağaçlandırma sahaları var. Konyamızın tüm ilçelerinde fidan dikimi etkinliklerimiz devam ediyor. Konya ilinde de belediyelerimizle, okullarımızla ve tüm kurumlarımızla birlikte her uygun gördüğümüz bölgeye fidan dikerek "Türkiye Yüzyılına Nefes”oluyoruz.” şeklinde konuştu.

 
 





HABER:Ali İsmail Taşcı

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”