SELÇUKLU BELEDİYESİ OTİZM FARKINDALIĞINA IŞIK TUTMAYA DEVAM EDİYOR

 SELÇUKLU BELEDİYESİ OTİZM FARKINDALIĞINA IŞIK TUTMAYA DEVAM EDİYOR

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Selçuklu Belediyesi 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü sebebiyle otizmli çocukların kendi emekleriyle yaptığı ebru çalışmalarının sergi açılışı ve SOBE Vakfı’nda düzenlenen otizmli çocuklar ve ailelerine verdiği iftar daveti ile iki anlamlı etkinliğe imza attı.

Yürüttüğü çalışmalarla Otizm konusunda farkındalık oluşturmaya devam eden Selçuklu Belediyesi 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında iki etkinlik düzenledi. Bu etkinliklerden ilki olan  SOBE'de eğitim alan çocukların yaptığı ebru sanatı sergi açılışı protokolün de katılımıyla Kent Plaza fuaye alanında gerçekleşti.  Diğer etkinlikte ise SOBE Vakfı'nda otizmli çocuklar ve aileleri Selçuklu Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen  iftarda bir araya geldi.
Selçuklu Belediyesi ve SOBE Vakfı'nın ev  sahipliğinde gerçekleşen iftar davetinde Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,  AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, 25. ve 26. dönem Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, SOBE Vakıf Başkanı Mustafa Ak, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz,Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç,  KOP Bölge İdare Başkanı Mahmut  Sami Şahin, Selçuklu İlçe Müftüsü Bekir Derin, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Adnan Bahçeci, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer,  SOBE Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ve davetliler hazır bulundu.
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı; "SOBE'mizi bir çocuk gibi büyüttük ve bugünlere getirdik”
Ramazan Ayının ilk gününün anlamlı bir güne denk geldiğini ifade ederek sözlerine başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Aslında 2 Nisan'ları biz gün boyu dolu dolu yaşıyoruz. Hem SOBE'de hem de dışarıda farklı faaliyetler gerçekleştiriyoruz ama bugün tabi ki Ramazan'ın da ilk gününe denk gelmesi nedeniyle bu çalışmaları sınırlamak zorunda kaldık. Biraz da korkarak böyle bir iftar organizasyonunu planladık. Ramazan'ın ilk günü ve böyle bir günde misafirlerimiz katılmakta tereddüt yaşarlar mı diye düşündük ama görüyorum ki hem protokolümüz hem de değerli misafirlerimiz çok büyük ilgi gösterdiler. Ben bütün misafirlerimize katılımlarından ötürü teşekkür ediyorum. SOBE belki Türkiye'de değil dünyadaki en önemli otizmli bireyler eğitim merkezlerinden bir tanesi. Burada çok şükür 4 yıldır eğitim faaliyetlerini çok yoğun bir şekilde yürütüyoruz. Tabi ki Selçuklu Belediyesi olarak başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Vakıf yönetimimize başta vakıf başkanımız olmak üzere teşekkür etmek istiyorum çok büyük emekleri var. SOBE'nin bu günlere gelmesinde onların, eğitim kadrolarımızın büyük emekleri var. SOBE'mizi bir çocuk gibi büyütüyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte yeni yapacağımız ilavelerle ve şubelerle de otizmli bireyler eğitim merkezimizi genişletme çalışmalarımızı yürütüyoruz. Daha fazla çocuğumuza gencimize eğitim verme faaliyetlerini de gerçekleştireceğiz. Başta hayırseverlerimiz olmak üzere bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
SOBE Vakıf  Başkanı Mustafa Ak : " Bu yıl SOBE açısından verimli geçiyor”
SOBE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ak Ramazan'ın başlangıcı ve 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nün aynı güne denk gelmesinin bereketine işaret ederek: " Bu yıl SOBE açısından verimli geçiyor. Üç ayların başlangıcı olan 2 Şubat'ta vergi muafiyeti tanınan vakıflar statüsü aldık ve 2 Nisan da Ramazan'ın ilk gününe denk geldi bu vesileyle sizleri burada ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Gelen protokole ve misafirlerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Organizasyonda bize her zaman destek veren Selçuklu Belediyemize ve Ahmet Başkanımıza teşekkür ediyorum.
Hüsnüye Erdoğan : "Bu yapıların sayılarının artması bize gurur verecektir”
AK Parti Konya  25. ve26. Dönem  Milletvekili Hüsnüye Erdoğan da : "bugünler özel günler ve bu güzel günlerin ilk gününde değerli başkanlarımız bizleri burada sizlerle buluşturdu. Ve ailelerimiz tabiî ki yavrularımız onlarla da bir aradayız. Yapılan hizmetlerle biz gurur duyuyoruz başkanlarımıza bu güzel hizmetleri için teşekkür ediyoruz. sadece Türkiye'de değil dünyada da parmakla gösterilen bir yapının içersindeyiz. İnşallah buralar yavrularımızın tedavisinde ve gelişmesinde önemli rol oynuyor. Sayılarının artması da bize gurur verecektir. Sizlerin ve bu yapıların daha güzel hizmetlere vesile olmasını niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek; "Bir çocuğu bile hayata kazandırmak diğer çalışmalardan değerlidir”
Ramazan ayının ilk gününde anlamlı bir iftarda bulunduğu için duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, "İçinde bulunduğumuz mekan Türkiye'de öncü mekanlarımızdan birisi. Farkındalığa ihtiyacı olan çocuklarımız için büyük bir imkan. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Selçuklu Belediye Başkanımıza, vakıfta hizmet eden başkanımızdan hocalarımıza ve diğer birimlerde görev alan arkadaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Bu çalışmalar son derece önemli. Bir çocuğumuza bile faydalı olabilmek belki diğer hizmetlerden daha değerlidir.” dedi.
Program Başkan Pekyatırmacı ve AK Parti Konya Milletvekili Akyürek'in iftar sonrasında davetlilerin masalarını ziyaret ederek selamlamasıyla son buldu.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”