Selçuklu Belediyesi'nden Unutulmayacak Kaynak Bir Eser Daha

 Selçuklu Belediyesi'nden Unutulmayacak Kaynak Bir Eser Daha

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

"SELÇUKLU DÖNEMİ SARAYLAR VE KÖŞKLER"
 
  • Anadolu Selçuklu Medeniyeti'nin izlerini taşıyan tarihi saraylar ve köşklerin araştırmaları Selçuklu Belediyesi tarafından hazırlanan prestij eser ile kültür ve sanat dünyasına kazandırdı.  
 
Başta "Büyük Selçuklu Mirası" ve "Anadolu Selçuklu Mirası Çağı" gibi prestij eserleri kültür ve yayın hayatına kazandıran Selçuklu Belediyesi, Anadolu Selçuklu Medeniyeti'ne ait önemli bir kaynak eseri daha yayın hayatına kazandırdı. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda Selçuk Üniversitesi Selçuklu Araştırmaları Merkezi ve Selçuklu Belediyesi birlikteliği ile gerçekleştirilen Selçuklu Dönemi Saraylar ve Köşkleri Sempozyumu ışığında hazırlanan "Selçuklu Dönemi Saraylar ve Köşkler" eseri kültür ve sanat dünyasına kazandırıldı. Hazırlanan bu eserde Selçuklu döneminden günümüze kadar ayakta kalmış olan saraylar ve köşklerin birincil kaynaklar ışığında tahlil eden araştırmalar yer alıyor.
İki ciltten oluşan eserde Selçuklu Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Hacıgökmen ile Kayseri İl Kültür Turizm Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Şükrü Dursun başta olmak üzere birçok akademisyenin katkısı yer almakta. Selçuklu mimari birikiminin en güzel örneklerini oluşturan sarayların günümüz dünyasına kadar yaşadığı değişimler bilgi ve fotoğraflarla eserde anlatılıyor.
Başkan Pekyatırmacı, "Ecdadımızın mirası yolumuzu aydınlatıyor”
Selçuklu medeniyeti ile kültürel zenginliklerini ve İslam'ın sevgisini, adaletini getirip, 237 yıl egemen oldukları bu topraklarda eğitimden kültüre, ticaretten sanata kadar geleceğe zengin bir miras bıraktlarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı "Kadim bir medeniyetin mirasçıları olarak güçlü bir devlet yapısına sahibiz. Adını Selçuklu medeniyetinden alan bir ilçe olarak üzerimize büyük görevler düşüyor ve biz bu görev ile sorumluluklarımızın farkındayız. Selçuklu Belediyesi olarak tarihimize ve Kadim Medeniyetimizin emanetine sahip çıkma misyonu ile insanlığın ortak mirasına sunmak üzere önemli projeler yürüttük ve çok değerli işler ürettik. Üretilen özgün ve nitelikli eserlerle zenginleştirip, geleceğe taşımak adına yayın hayatımıza önemli eserler kazandırdık. Bu kapsamda Selçuk Üniversitesi Selçuklu Araştırmaları Merkezi ve Belediyemizin birlikteliği ile gerçekleştirilen sempozyumda ele alınan ve dönemin sarayları ile köşkleri hakkında güncel verilerin yer aldığı "Selçuklu Dönemi Saraylar ve Köşkler" isimli kitabı nitelikli kaynak eser olarak yayımladık. Yayım hayatına kazandırılan bu eser Selçuklu Devleti'nin yönetim merkezini oluşturan sarayların görkemi ve dönemin sanat üslubu hakkında önemli bilgiler veriyor. Bu vesile ile eserin oluşmasında emeği geçen başta Selçuk Üniversitesi Selçuklu
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”