Selçuklu Belediyesi'nden 'Kur'an-ı Kerim Öğreniyorum Projesi'

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Selçuklu Belediyesi ramazan ayında çocuklar arasında Kur'an-ı Kerim okuma ve öğrenme yarışması düzenleyeceği duyuruldu.


Selçuklu Belediyesinin ramazan ayında çocuklar arasında Kur'an-ı Kerim okuma ve öğrenme yarışması düzenleyeceği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni tip koranavirüs (Kovid-19) salgını döneminde evde kalan çocuklara "Elif Ba" ismi verilen proje ile çevrimiçi olarak hem Kur'an eğitimi verilecek hem de Kur'an-ı Kerim okuma yarışması düzenlenecek.

Konya il sınırları içerisinde ikamet eden tüm çocukların katılabileceği, günlük 8 saatten oluşan eğitimin ardından yine çevrimiçi olarak yarışma düzenlenecek.

22 gün sonunda Kur'an-ı Kerim'den istenecek 5 ayetlik bölümü okuyacak çocuklar, 3 dakika içerisinde kendilerinden verilen bölümü okuyacaklar.

Yarışma sonunda birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek, dört ve beşinciye ise gram altın hediye edilecek, bin kişiye de kaykay verilecek. Proje kapsamında www.selcukluogreniyor.com sitesi üzerinden yarışmanın detaylı bilgilerine ulaşılıp yarışma başvurusu yapılabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, ramazanda çocukların Kur'anı okumayı öğrenmelerini hedeflediklerini vurgulayarak, "Elif- Ba projemizle çocuklarımız temelden Kur'an-ı Kerim'i öğrenebilecekler. 22 günlük bu süreçte ilk öğrenme periyodumuz ile çocuklarımız, oruçlu oldukları dönemi öğrenme ile eğlenceli hale getirecekler. Bu Ramazan-ı Şerif, Selçuklu'da çocuklarımızın Kur'an-ı Kerim öğrenmeleri ile daha anlamlı bir hale gelecek. Ayrıca başvuru yapan ve başarılı olan bütün çocuklarımıza çeşitli hediyeler göndereceğiz." dediği kaydedildi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”