ŞAMPİYONLUĞA YEMEK MASASINDA HAZIRLANDI!

  ŞAMPİYONLUĞA YEMEK MASASINDA HAZIRLANDI!

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Masa tenisinin minik şampiyonu Ali Enes, müsabakalara evindeki yemek masasında hazırlandı.
 

 Salgın döneminde gittiği masa tenisi spor okulu kapanan Ali Enes Seren, evde annesini ikna ederek yemek masasında hazırlandığı Minikler Ferdi Milli Takım Seçmeleri'nde "minik altı" kategorisinde Türkiye şampiyonluğu kupasını kazandı.

 Annesi Derya Seren: "Pandemi sürecinde eşimin aklına çocukları evdeki yemek masalarında çalıştırmak geldi. Önce beni bir ikna etmek için uğraştılar. Salon masasını çocuklara feda ettim. Baktılar salon masasının boyutu masa tenisinin boyutuyla aynı değil. Bu sefer 'mutfak masasını da alacağız' dediler. Mutfak masasını salona getirdiler. Boyutunu sağını solunu ayarladılar. Evin salonunu masa tenisi salonuna çevirdiler"

- Ali Enes: "Annem biraz zor izin verdi hatta salon temizken bile 'salonu pisletmişsiniz' diye kızmıştı. Bu şekilde çalıştık ve şampiyon oldum"
 
 
Konya'da yaşayan 4 kişilik Seren ailesinin en küçük üyesi "minik altı" kategorisi Türkiye şampiyonu Ali Enes, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında masa tenisi kursu kapandığı için ümitsizlik etmeden evdeki yemek masalarını birleştirerek ablasıyla birlikte şampiyonaya hazırlandı.
 
Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcusu 9 yaşındaki Ali Enes Seren, masa tenisine 4 yıl önce ablası ve babasından imrenerek başladı.
 
Kovid-19 salgını döneminde ablası Ayşe Nisa (13) ile evdeki yemek masalarını birleştirerek antrenmanlarında devamlılık gösteren Ali Enes, çalışmalarının karşılığını Konya'da düzenlenen, aynı zamanda Türkiye Şampiyonası niteliği taşıyan Minikler Ferdi Milli Takım Seçmeleri'nde aldı.
 
Turnuvalara katılan Seren ailesi, şampiyonalarda birbirine destek oluyor. Annesi Derya Seren tribünden babası Hasan Seren ise masa kenarından çocuklarına destek veriyordu.
 
Oğlunun hem babası hem de ablasının masa tenisi tutkusunun olduğunu vurgulayan Derya Seren, "Kurslar açıkken her gün antrenmanlara geldik. Kendi eğlencelerimizden taviz verdik, ancak antrenmanlarımızdan asla taviz vermedik. Spor okullarına yaklaşık 4 yıl devam ettik. Tabii bunun karşılığını aldık. Ali Enes milli takım seçmelerinde, Türkiye şampiyonalarında birinci olarak bizi onurlandırdı." dedi.
 
"Pandemi sürecinde eşimin aklına; çocukları evdeki yemek masalarında çalıştırmak geldi. Önce beni bir ikna etmek için uğraştılar. Salon masasını çocuklara feda ettim. Baktılar salon masasının boyutu masa tenisinin boyutuyla aynı değil. Bu sefer 'mutfak masasını da alacağız' dediler. Mutfak masasını salona getirdiler. Boyutunu sağını solunu ayarladılar. Evin salonunu masa tenisi salonuna çevirdiler. Salon ve mutfaktaki yemek masalarını birleştirerek ablasıyla birlikte Ali Enes her gün babasının gözetiminde antrenman yaptı. Eşyaları kenarlara toparladık. Çocuklar için tam ortam oluşturduk. Pandemi süreci böyle geçti. Hem antrenmanlarını aksatmamış oldular hem de enerjilerini atmış odular. Bizim için güzel bir süreç oldu."
 
- Baba Hasan Seren: "Çocukların spordan kopmaması için çabaladık"
 
Eşi Derya Seren'in ilk başlarda karşı çıktığını ifade eden baba Seren, "Sonrasında çocukların antrenman yapma isteğini görünce o da destek vermeye başladı. Bu şekilde çocukların spordan kopmaması için çabaladık." dedi.
 
Ali Enes de anne ve babasına böyle bir gurur yaşattığı için mutlu olduğunu dile getirdi.
 
Şampiyonaya hazırlanırken spor okullarının salgından dolayı kapandığını hatırlatan Ali Enes, "Salgın döneminde antrenmanlara gidemediğimiz için evde annemin yemek masalarını almaya ikna ettik. Annem biraz zor izin verdi. Hatta salon temizken bile 'salonu pisletmişsiniz' diye kızmıştı. Bu şekilde çalıştık ve şampiyon oldum. Milli takımlara seçildiğim için çok mutlu oldum. Fransa'ya gideceğimi öğrendiğimde şok geçirmiştim. İnşallah orada da ülkemi en güzel şekilde temsil edip Avrupa birincisi olmak istiyorum." diye konuştu.
 
Ali Enes ile şampiyona öncesi çok yoğun çalıştıklarını vurgulayan abla Ayşe Nisa da kardeşinin şampiyon olmasında kendisinin de katkısı olduğu için mutluluk duyduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte ise kendisinin de milli takıma girmek için daha çok çalışacağını söyledi.
 
 
Konya'da yaşayan 4 kişilik Seren ailesinin en küçük üyesi "minik altı" kategorisi Türkiye şampiyonu Ali Enes, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında masa tenisi kursunun kapanmasına aldırış etmeden evdeki yemek masalarını birleştirerek ablasıyla birlikte şampiyonaya hazırlandı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”