Petrolde üretim hedefi tutmadı!

 Petrolde üretim hedefi tutmadı!

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Enerji fiyatları tüm dünyada hızla tırmanırken petrol üretiminde yaşanan gerilme fiyatları yukarı yönlü baskılıyor. OPEC+ temmuzda günlük 2,9 milyon varil ile üretim hedeflerini yakalayamadı.

OPEC'in bazı üyelere uygulanan yaptırımların ve diğerlerinin düşük yatırımlarının, OPEC+'ın üretimi artırma kabiliyetini engellediği bildirildi.


Kaynaklar, üretim hedeflerine uyumun temmuz ayında % 546, arz açığının günde 2,84 milyon varil olduğu haziran ayında %320 olduğunu belirtti.

 

OPEC+, mayıs 2020'de uygulanmaya başlanan yaklaşık 10 milyon varillik kesintiyi tamamen gevşetirken temmuz ve ağustos aylarında üretimi günde 648.000 varil artırmakta anlaştı.


Grup, fiyatları soğutmaya hevesli ABD dahil büyük tüketicilerin baskısı altında Eylül ayında üretim hedeflerini günde 100.000 varil daha artırmayı bu ay kabul etti.


Sadece Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin bir miktar yedek kapasiteye sahip olduğuna ve üretimi anlamlı bir şekilde artırabileceğine inanılıyor.


Ağırlıklı olarak iki Körfez üreticisinde yoğunlaşan küresel petrol üretim yedek kapasitesi şimdiden tarihi düşük seviyelerde


OPEC: SUÇLUSU BİZ DEĞİLİZ

OPEC'in yeni Genel Sekreteri Haitham Al Ghais, yükselen enflasyon için OPEC'i suçlamanın doğru olmadığını belirtti ve yükselen petrol, gaz fiyatları için sektöre yapılan kronik yetersiz yatırımı işaret etti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”