ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLANDI

 
ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI BAŞKANLAR KURULU
SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLANDI

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLANDI

ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI BAŞKANLAR KURULU
SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLANDI


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın da katıldığı , Öz Sağlık-İş Sendikası'nın Başkanlar Kurulu ve 8. kuruluş yıl dönümü gerçekleştirildi.


Genel Başkan Mahmut Arslan Konuşmasında , Öz Sağlık-İş Sendikası'nın Başkanlar Kurulu ve 8. kuruluş yıl dönümünün hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulunarak, kısa sürede büyük başarılara imza atan Öz Sağlık-İş Sendikası'nın işkolunun en büyük sendikası olmasından dolayı büyük gurur yaşadıklarını ifade etti.

Başkanlar Kurulu'na Genel Başkan Mahmut Arslan'ın yanı sıra; Kurucu Başkan Hüseyin Tanrıverdi, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Genel Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu üyeleri, şube ve il başkanları, delegeleri, komite başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.




ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI BAŞKANLAR KURULU
SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLANDI

Bildirgede önemle belirtilen , '' Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nezdinde çalışan sosyal hizmet işçileri için müzakerelerini yürüttüğümüz toplu iş sözleşmesinin işçi hak ve kazanımları açısından bir an önce bitirilmesi elzemdir. İşçi kazanamadığı sürece Sendika olarak masadan kalkmayacağımızı, kalktığımız zaman da her türlü yasal haklarımızı kullanmak üzere üyemizin ve işçinin gücü ile kalkacağımızı ilan ediyoruz.''vurgusu yapıldı.



2022 Başkanlar Kurulu Bildirgesi 


1- Öz Sağlık-İş Sendikası, emeği, insani ve toplumsal hayatı, mümkün kılan temel değer olarak görür. Emek ve hizmet odaklı mücadele anlayışı, sendikal felsefesinin temelini oluşturur.
2- "Hakkın ve Haklının Yeri” anlayışıyla yola çıkan ve bu yıl 8. hizmet yılına ulaşan Öz Sağlık-İş, yerli ve milli temeller üzerinde "Sağlıklı ve onurlu bir sendikal inşa” için çabalarını ve gelişimini sürdürmektedir.
3- Sağlık ve Sosyal Hizmetler İşkolunun yetkili ve lider sendikası, Türkiye'nin en büyük 3. işçi sendikası konumuna yükselen Öz Sağlık-İş, sayısal olarak büyümenin verdiği güç ve güvenle, sendikal mücadelede daha fazla sorumluluk üstlenmeye devam etmektedir.
4- "Değerlerle Sendikacılık” çizgisinden sapmadan, var olan değerlerimize sahip çıkarak, sürdürdüğü mücadele içerisinde yeni değerler üreterek gelişimini sürdürecek ve gücünü tahkim edecektir.
5- Sendikamız gerek ulusal gerekse uluslararası politikalar nezdinde huzur, barış ve güvenin tesis edileceği bir toplumsal anlayış ile hareket eder.
6- Sendikamız mağdur ve mazlum coğrafyaların içinde bulunduğu kan, gözyaşı ve iç savaş ortamlarına Rusya- Ukrayna Savaşı'nın eklenmiş olmasını endişe ile karşılamaktadır.
7- Savaşlarda kazananın olmadığı, kaybedenin ise tüm taraflar olduğu bilinciyle hareket eden Sendikamız, Rusya'yı emperyalist emellerle yapmış olduğu saldırıları bir an önce durdurmaya davet eder, Ukrayna halkının
barış ve huzura kavuşabilmesi adına tüm uluslararası kuruluşları acil bir şekilde barışa hizmet edecek bir arabuluculuk yapmasının zaruriyetini bildirir.
8- Sendikamız Öz Sağlık-İş bu Başkanlar Kurulu'nda da;
a. Ülkemiz demokrasisinin daha güçlü hale gelmesi,
b. İnsan hak ve özgürlüklerinin genişletilmesi,
c. Çalışma hayatının uluslararası normlarla bütünleşmesi,
d. Kamu ve özel sektörün, istihdam ve gelir yönünden güçlendirilmesi,
e. Yoksulluğun ortadan kaldırılması,
f. Yüksek enflasyonun dizginlenmesi,
g. Adil gelir dağılımı,
h. İşsizliğin azaltılması,
i. Kayıt dışı istihdamın kayıt altına alınması amacıyla sosyal diyaloga dayalı, etkin ve sürdürülebilir politikalar oluşturulması, ülke gerçekleriyle örtüşen sosyal ve ekonomik politikalar uygulanması taleplerini yineleyerek ortaya konulmasını önemsemektedir.


9- Sendikamız ekonomik ve sosyal politikalar konusunda örgütlenmenin önündeki engellere karşı daha fazla mücadele verilmesini ve yasal engeller konusunda sendikal olarak akademik destek verilmesini önemser.
10- Özellikle işkolumuzu ilgilendiren 696 Sayılı KHK ile geçişi yapılan işçilerin çalışma usul ve esaslarının belirlenmesi, uygulamada birliğin sağlanması amacı ile yeni düzenlemelerin yapılması konusundaki ısrarımızı sürdürmekteyiz.
11- Sendikamız 696 Sayılı KHK ile geçiş yapılan işçiler de dahil tüm kamu işçilerinin, nakil, terfi, tayin-becayiş ve görevde yükselme ile ilgili haklarının verilmesi konusunu takip etmeye devam edecektir.
12- Öz Sağlık İş, 696 Sayılı KHK ile kadro alan işçiler dahil tüm kamu işçilerinin zorunlu emeklilik uygulamasının sona erdirilmesi konusunda girişimlerini sürdürecektir.
13- 696 Sayılı KHK'da kadro dışında kalan taşeron işçilerin sürekli işçi kadrolarına geçişlerinin bir an önce yapılması konusundaki taleplerimizi yinelemektedir.
14- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nezdinde çalışan sosyal hizmet işçileri için müzakerelerini yürüttüğümüz toplu iş sözleşmesinin işçi hak ve kazanımları açısından bir an önce bitirilmesi elzemdir. İşçi kazanamadığı sürece Sendika olarak masadan kalkmayacağımızı, kalktığımız zaman da her türlü yasal haklarımızı kullanmak üzere üyemizin ve işçinin gücü ile kalkacağımızı ilan ediyoruz.
15- Kamu ve özel sektör dâhil diğer sağlık ve sosyal hizmetlerde çalışanların sendikal örgütlülüğünün artırılması ve toplu iş sözleşmesi hakkı sağlanması konusunda kararlılığımızı sürdürüyoruz.
16- İş sağlığı ve güvenliğine yönelik etkin ve kalıcı tedbirler alınmasının, çalışma ortamlarının daha güvenli hale getirilmesinin, denetimlerde süreklilik olmasının, İSG örgütlenmesi için önemini bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunarız.
17- Sendikamız eski sendikal alışkanlıkların karşısında Akademik Sendikal anlayışla durmaktadır. Bu manada Sendikamız Stratejik Araştırmalar Merkezi ÖZSAM'ın akademik katkıları ile bir EĞİTİM SEFERBERLİĞİNİN başlatılması ve ülke genelinde sayısı 3000'i aşan temsilcilerimizin müfredatlı bir eğitime tabi tutulması konusunda kararlılık göstermektedir.
18- Sendikamız Öz Sağlık-İş, başta sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olmak üzere kadınlara yönelik şiddet ve cinayetlerin önlenmesini, işyerlerinde yaşanan psikolojik
tacize (mobbing) karşı gerekli düzenlemelerle birlikte duyarlılık ve farkındalık oluşturulması, etkili ve caydırıcı cezai işlemlerin uygulanmasını önemle takip eder.
19- Sendikamız; kadınların işgücü piyasasına girişleri ve karar alma mekanizmalarına katılımlarını artıracak çalışmaların yapılmasının, iş ve aile yaşamının uyumlaştırılması için politikalar geliştirilmesinin, gençliğin istihdamının artırılmasının ve sendikal bilinçlenmesinin geliştirilmesinin, engellilerin istihdamı ile sosyal hayata entegrasyonlarının artırılmasının önemine işaret eder, bu konudaki ısrarlı taleplerini her platformda sürdürür.''olarak yayımlandı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”