OSMAN AVCIOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2040 VE ÖTESİNE İNSAN YETİŞTİRİYOR

 OSMAN AVCIOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2040 VE ÖTESİNE İNSAN YETİŞTİRİYOR

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Oluşturdukları sistem ile Konya’da fark yaratan Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları’nın çalışmaları hakkında Kurucusu Osman Avcıoğlu konuştu.
Geçmişten bugüne yaptıklarından bahseden Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları Kurucusu Osman Avcıoğlu; "Öncelikli olarak okul öncesi eğitimine gönül vermiş biriyim. 1979 doğumlu ilk, orta ve lise eğitimini Konya' da tamamladım. Evliyim, dört tane dünya güzeli çocuğum var.  İletişim Fakültesi eğitimimi işlerimin yoğunluğu nedeniyle yarım bıraktım. Ama üniversite eğitimi benim içimde hep bir uhde idi. Bu sebeple tekrar gönül verdiğim mesleğim olan okul öncesi eğitimi bölümüne Kapadokya Üniversitesi'nde devam ediyorum. 2020 yılında Başkent Üniversitesi eğitim koçluğunu bitirerek ‘'Eğitim Koçu'' oldum. Liderlik, stres yönetimi ve motivasyon, beden dili, dikkat geliştirme, etkili sunum teknikleri, zaman yönetimi eğitimleri aldım. Ekibim benim için çok kıymetlidir. Bu tarz aktiviteleri de onlarla birlikte yapmaktan ayrıca keyif alırım. Hayatını eğitime adamış biri olarak her zaman şartları zorlayarak yeni ve farklı şeyler yapmaya özen gösterdim. 15 yıldır eğitim hizmetini farklı bir anlayış, ideal ve vizyonla sürdürüyoruz. Nitelikli eğitim anlayışı ile hareket etmeye çalışıyoruz. Toplumsal ve de kültürel değerlerde yaşanan yozlaşmanın temel sebebinin eğitim sistemindeki yetersiz ve sağlıksız uygulamalar olduğunu her zaman ifade ediyoruz. Ne yazık ki, insan yetiştirmenin unutulduğu, ezbere dayalı, sınav için bilgi depolamanın benimsendiği bir eğitim anlayışı topluma hakim olmuştur. Kuruluşumuzdan bugüne, hep omuzlarımızda hissettiğimiz bu sorumluluğun gereğini yapmak azmiyle ve inançla yolumuza devam ediyoruz. Ülkemizde eğitime özellikle de kaliteli eğitime duyulan ihtiyacın büyüklüğü ve halkımızın bize olan teveccühü, sürekli yeni arayışlar içinde olmaya zorladı” dedi.
 




BAŞARI AVCILARI
Eğitim sistemleri hakkında bilgi veren Avcıoğlu; "Kurumumuz Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatı dışında branş eğitimi olarak ingilizce, jimnastik, değerler eğitimi, halk oyunları, drama, müzik, proje tabanlı eğitim,  yaratıcı düşünme ve problem çözme çalışmaları uygulamaktadır. Çocuğun okula karşı pozitif bir tutum takınması, öğrenme sevgisi ve disiplini göstermesi, bağımsız olarak hareket edebilmesi, tekrardan ve çalışmaktan keyif alması, kendine güveninin artması,  kalıcı merakının beslenmesi, iç güven ve düzen duygusunun geliştirmesi gibi amaçları olan M.Montessori'nin Eğitim Yaklaşımı, çocuğun istenilen yeteneklerini geliştirebileceği, özenle düzenlenmiş bir ortam ile önceden planlanmış grup çalışmaları ve çeşitli atölyelerle, çevreyle ilgili yeni etkileşimler kurmasını amaçlayan Reggio Emilio'nun Eğitim Metodu, insan beyninin farklı bölümlerden oluştuğu ve her bir bölümün özel işlevlere sahip olduğunu öneren, zekâ diye adlandırdığı 7 farklı beceriyi, öğrenme, problem çözme ve iyi niteliklere sahip insan olma için etkili birer araç olarak tanımlayan Gardner'ın çoklu zekâ kuramı, çocukların çok yönlü gelişimine bir başka deyişle sosyal, duygusal, zihinsel ve fiziksel gelişimine önem veren High Scope eğitim sistemi sayılabilir. Tüm öğretmenlerimiz her sene alanlarında kendini ispatlamış akademisyenler tarafından temin edilen hizmet öncesi eğitimlere katılmakta ve yıl içerisinde belirli aralıklarla hizmet içi eğitimlere tabii tutulmaktadır. Kurumumuzda modüler sistemi uyguluyorken, öğrencilerimizin 30 dakikada bir sınıf değiştirmesini sağlayarak gün içerisinde aynı dört duvar arasında kalmalarını önlemiş oluyor, hava değişimini sağlamış ve dikkat dağınıklığını önlemiş oluyoruz. Biz Konya'da bir ilki daha gerçekleştirdik. Çocuklarımız için getirdiğimiz tek tip kıyafet sistemimiz velilerimizin memnuniyetiyle de amacına ulaşmıştır” diye konuştu.




 
UZUN BİR YOLCULUK TEK BİR ADIMLA BAŞLAR
Kurumun farklarından bahseden Osman Avcıoğlu; " Farkları hizmetler ortaya koyuyor. Tüm ilişkilerimizde çocukla, veliyle, dış paydaşlarımızla kurduğumuz ilişkide hatta kendi içimizde her zaman açık ve dürüstüz. Yemekhane hizmetimiz ile,  aylık yemek listeleri diyetisyenler tarafından hazırlanmakta ve okul yönetimi tarafından incelenmektedir. Güvenlik hizmeti ile çocuklarımız okulda bulundukları süre içinde öğretmenlerin denetimindedir. Hiçbir öğrencimiz veli dışında veya veli izni olmadan başka birine teslim edilmez. Servis hizmetimiz ile öğrencilerimiz evlerinin önünden alınarak okul çıkışında yine evlerinin önüne bırakılmaktadır. Konfüçyüs'ün dediği gibi "Uzun bir yolculuk tek bir adımla başlar” biz çocuklarımızla bu adımı atmaya, değerlerimizi çocuklarımızla büyütüp yeşertmeye devam edeceğiz. 1000 m2 ‘ye kurulmuş olan binamız sadece kreş ve anaokulu kullanımı için yapılmıştır. Binamızda Konya'da ilk ve tek olan yangın tertibatı mevcuttur.Yerden ısıtmalı olan ve bütün sınıfların güneş ışığı alma özelliğine sahip olan kurumumuzda 18 sınıf, bir mutfak, yemekhane, çok amaçlı salon, profesyonel sahne, iki uyku salonu, bir amfi sinema salonu, içeride ve dışarıda olmak üzere hayvanat bahçemiz bulunmaktadır. Kreş bahçemiz; çocuklarımızın güvenle ve eğlenerek oynayacakları oyun parkıyla donatılmıştır.  Bahçemizde bulunan hayvanat bahçemizde yaşayan sevimli hayvanlarımızla iç içe olmanın heyecanını yaşamaktadırlar” şeklinde konuştu.








HABER:Türkan Taşcı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”