MÜSİAD (GİK) bugün Konya'da başladı

  MÜSİAD (GİK) bugün Konya'da başladı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

MÜSİAD Konya’nın ev sahipliğini üstlendiği MÜSİAD 106. Genel İdare Kurulu, Selçuklu Kongre Merkezi’nde yoğun katılımla başladı.
 
Konya'da düzenlenen MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı'nın da katıldığı toplantıya MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hilmi Kağıncı , Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ,Konya Valisi Vahdettin Özkan katıldı .
 


"BUGÜN BİZİM BAYRAM GÜNÜMÜZ”

 

MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hilmi Kağıncı: ‘'Çok değerli misafirlerimiz. Bugün bizim gerçekten bayram günümüz. Dünya'nın her kıtasında gelmiş olan ve ülkemizin dört bir yanından gelmiş olan MÜSİAD dostlarıyla beraberiz. Bu bizim için büyük bir gurur ve berekettir. Bu duyguları bize yaşattınız için çok teşekkür ederim.
 

MÜSİAD Konya olarak 29 yıldır hizmet aşkıyla şehrimizin, ülkemizin dertleriyle dertleniyoruz. Biz bugün bu bayrağı çok daha ileriye taşımak için görev aldık. Dönemimizde günümüzün en öneli meselelerinden gördüğümüz nitelikli istihdam konusunda çalışmalar yapıyoruz.'' Diyerek cümlelerine son verdi.
 



"Dünyanın enerji kuşak yolu Türkiye"



MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı;


 MÜSİAD 106. GİK Açılış Programında Türkiye'nin bölgede eşi benzeri olmayan stratejik ve jeopolitik konumuyla öne çıktığını ifade etti. Ülkemizin son 20 yılda hayata geçirilen politikalar ile dünyanın enerji kuşak yolu haline geldiğini de işaret eden Başkan Asmalı, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Türkiye, dünyada eşi benzeri olmayan jeopolitik konumu ve uygulanan yeni enerji politikalarıyla önemli bir enerji merkezi olma yolunda. Çevremizde dünyanın en zengin petrol ve doğal gaz zengini ülkeleri bulunuyor. Aynı zamanda Türkiye, bu kaynakların Avrupa'ya ulaştırılmasında doğal bir köprü. Türkiye; yenilenebilir enerji kaynaklı güçte Avrupa'da 5'inci dünyada ise 12'nci sırada bulunuyor. Hükümetimiz; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda geleneksel enerji kaynakları kullanımını azaltmaya, yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarını ise yaygınlaştırmaya odaklandı. Ülkemiz, bu vizyon doğrultusunda enerji dönüşümünde, yenilenebilir enerjide ve enerji verimliliğinde büyük bir başarı hikayesine imza attı."


"Artık eski Türkiye yok, masada, sahada güçlü Türkiye var"


MÜSİAD 106. GİK Açılış Programında dış politikada gelinen noktaya da atıfta bulunan Başkan Asmalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin barış ve istikrar adası olduğuna dikkat çekti. MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı değerlendirmesinde, Kafkasya'dan Balkanlara, Doğu Akdeniz'den Orta Asya'ya aktif dış politikanın önemine değinerek, "Artık eski Türkiye yok, masada, sahada güçlü Türkiye var" dedi:


"Enerji sahasındaki bu başarının arkasında hiç şüphesiz güçlü siyasi liderliğin icra ettiği başarılı dış politikamız var. Hem sahada hem masada Türkiye'yi güçlü kılan bu dış politikanın mimarı ise lider diplomasisini etkili bir şekilde uygulayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Oyun bozan ve oyun kuran dış politikamızın özelliği girişimci, insanî, millî ve hepsinden önemlisi bağımsız olmasıdır. Bu başarılı dış politika sayesinde çatışma, savaş ve terörle boğuşan coğrafyamızda Türkiye, barış ve istikrar adası olarak kalabilmiştir. Savunma sanayiindeki hamlelerimizle derinleştirilen bu etkin dış politika ile uluslararası itibarımız artmıştır. Kafkasya'dan Balkanlara, Doğu Akdeniz'den Orta Asya'ya aktif dış politikamızla kalıcı iş birliği platformlarına ya ortak ya da kurucu olduk. TİKA, AFAD, YTB gibi kurumlarla ve Kızılay, Diyanet Vakfı, MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşları ile de bu başarılı dış politikamızın yıldızı daha da parlamaktadır. MÜSİAD olarak biz de tüm birimlerimizle ve üyelerimizle insani diplomasiye ve özellikle ticari diplomasiye aktif destek sağlıyoruz. Artık eski Türkiye yok. BM ve NATO gibi uluslararası kuruluşlarda daha itibarlı ve daha güçlü bir Türkiye var. Diplomatik masalar kuran, Karabağ'dan Libya'ya sahada da etkin bir Türkiye var. En çok yurt dışı temsilciliğe sahip beşinci ülke olan Türkiye'nin başarılı dış politikası enerjiden savunma sanayiine, ekonomiden tarıma her sektörü olumlu etkilemektedir."  
 


 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ;


   "Konya kadim bir şehir. Dünya üzerinde on bin yıldır şehir hayatını idame etmeyi başarmış ender yerleşim yerlerinden birisidir. Konya'nın tarihi insanlık hayatının ilk şehridir. Konya, Anadolu'nun tüm medeniyetlerine ev sahipliği yapmış ve döneminin en önemli şehirlerinden birisi olmuştur. İnşallah burada üç gün boyunca yapılacak toplantıların ben öncelikle gelen misafirlerimizin Konya'yı tanımasına bir vesile olmasını arzu ediyorum. Çünkü Konya marka değeri olan bir şehir. Birçok dostluğun Konya'da başladığına biz de şahitlik ederiz. Ve üç gün boyunca yapmış olduğunuz toplantılarda ortaya koyacağınız çevreci yaklaşımlar bundan sonra Konya içinde bir yol haritası oluşturur temennisinde bulunuyorum” diyerek sözlerine son verdi



Konya Valisi Vahdettin  Özkan ;


 "Anadolu'nun dört bir yanında olduğu gibi dünyanın dört bir tarafında da iş derneği olarak başlayan hem üretimde hem de ihracatta, nitelikli işler üretip, dünyanın dört bir tarafına sunan bir kurumdan bahsediyoruz. Bu yönüyle hem memleketimize hem dünya barışına hem insanlığa hem de çevresel değerlere katkısı çok önemlidir. Bu vesileyle bireysel ve sistemsel olarak bu değerlerin muhafazasına yönelik hassasiyetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. 






 
Yapılan Panelde "Yeşil Dönüşüm Ekonomisi" kapsamlı şekilde ele alındı


MÜSİAD 106. Genel İdare Kurulu çerçevesinde düzenlenen "Yeşil Dönüşüm Ekonomisi” panelinde, MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz ve Konya Karbon Sertifikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Karaca değerlendirmelerde bulundu. Sanayide yeşil dönüşüm ve yeşil dönüşüm politikaları ile oluşan fırsatlar, ekonomik yansımaları ve atılacak adımlar gerçekleştirilen panelde kapsamlı şekilde ele alındı.


 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”