MHP KONYA MİLLETVEKİLİNDEN EVSİZLER İÇİN KANUN TEKLİFİ

 MHP KONYA MİLLETVEKİLİNDEN EVSİZLER İÇİN KANUN TEKLİFİ

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

MHP Konya Milletvekili Esin Kara TBMM’ye Kanun Teklifi vererek evsiz vatandaşlarımız için her ilde en az bir adet olmak üzere daimi barınma yerleri kurulmasını istedi.
MHP Konya Milletvekili Esin Kara TBMM'ye Kanun Teklifi vererek evsiz vatandaşlarımız için her ilde en az bir adet olmak üzere daimi barınma yerleri kurulmasını istedi.
Teklifte "Büyükşehir belediye sınırları içinde yaşayan bakıma muhtaç evsiz kişilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla daimi barınma merkezleri kurmak ifadesine yer verildi.
Teklif gerekçesinde şu ifadelere yer veren Kara,” Evsizlik günümüzde yeniden güncelleşen bir sorun olarak ülkelerin gündeminde yer almaya başlamıştır. Sanayileşmeyle birlikte birçok ülkenin sorunu olan "evsizlik” pek çok gelişmiş ülkede dahil, her kıtada, her bölgede gittikçe korkulan bir sorun haline gelmektedir. Evsizlik, başta sağlık problemleri olmak üzere birçok olumsuz sonuca neden olmaktadır. Evsiz erkek, kadın ve çocuklar, evi olanlara göre daha fazla sağlık problemleri yaşamakta ve sağlık bakımı almada birçok engelle karşılaşmaktadırlar. Uzun bir süre sığınacak bir yeri olmayan veya sınırlı olanaklara sahip yerlerde örneğin; köprü altları, kapı eşikleri, arabalar, terkedilmiş binalar, garlar, otobüs durakları gibi alanlarda yaşayan ya da kamusal yardım olanaklarından yararlanma ihtiyacı olduğu halde uzun süre yararlanamayan evsizler toplum içerisinde oldukça zor koşullarda hayatlarına devam etmektedir.” dedi
Kara "Evsizler devletin vatandaşlara sağlaması gereken asgari yaşam şartlarını elde edemeyen bireyler olarak devletin sorumluluk alanı içerisine girmektedir. 18 yaşının altında olan kimsesizler Çocuk Esirgeme Kurumu himayesinde ve 65 yaşının üzerindeki kimsesizler ise huzurevlerinde hayatlarını idame ettirebilmektedir. Ancak 18-65 yaş bireylerin böyle bir imkânı bulunmamaktadır. Mevcut belediye ve valilik uygulamalarında özellikle kış aylarında konaklama, kişisel ihtiyaçlarını karşılama gibi hizmetleri azami 15 gün olmak şartı ile alabilen evsiz vatandaşlarımız için hayatlarını yeniden kurabilene kadar daimi barınma hizmeti alabilecekleri ve sosyal hayata kazandırılmaları için meslek becerileri geliştirebilecekleri merkezlerinin kurulması önem arz etmektedir.” dedi.
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”