MEVLANA KENTİ HOŞGÖRÜ ŞEHRİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA İSPAT ETTİ

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

11 CHP Büyükşehir Belediye Başkanı deklarasyonu bugün Konya’da gerçekleştirildi.
WHATSAPP GRUBUMUZA DAHİL OLARAK OLAYLARDAN DAHA ÇABUK HABERDAR OLABİLİRSİNİZ

Türkiye'nin en büyük 11 kentinin büyük şehir başkanları 39.buluşması bu kez Konya'da gerçekleştirildi. Basın toplantısında, İki günlük program ve gündem değerlendirildi.
 


Deklarasyon metnini okumadan önce iki günlük Konya gezisini değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun;
"İki gündür Konya'mızın caddelerinde sokaklarındaydı belediye başkanlarımız ve gittikleri her yerde olağanüstü ilgiyle karşılandılar. Tereddütlerimiz vardı, provokasyon olabilir mi diye, ama Konya gerçekten o hoşgörüsünü, Mevlana kenti olduğunu bir kez daha ispat etti. Konyalı vatandaşlarımız Belediye Başkanlarımıza her yerde ilgi gösterdi, kucakladı ve kendilerine hizmetleriyle bu güne kadar gösterdiği vatandaşlarımıza olan desteğiyle onları gerçekten bağrına bastı. Bizde bu anlamda müteşekkiriz. Tabi isterdik ki bazı yöneticilerimizde burada olsun. İlin yöneticileri diyorum. Onlarında burada bulunamamasından dolayı üzüntü yaşadığımızı söylemek istiyorum. Her şeyi ile mükemmel iki gün geçirdik ve birazdan da Belediye Başkanlarımızın sonuç bildirgesini okuyacağım. Güzel de bir toplantı gerçekleştirdik kendi aramızda, başkanlarımız sorunlarını tartıştılar, kendi önerilerini ortaya koydular ve güzel bir toplantıda gerçekleşmiş oldu. Birazdan da size sonuç bildirgesini aktarmış olacağım. Belediye başkanlarımızı bu süreç içerisinde yakın takip ettiğiniz için onların Konyada yaptıkları toplantıyı bütün vatandaşlarımıza ulaştırdığınız için de size ayrıyeten teşekkürlerimizi ve minnettarlığımızı sunmak istiyoruz ”dedi.
 


"BU ŞANTAJI KABUL ETMEYECEĞİZ BOYUN EĞMEYECEĞİZ.”
 
Açıklama metninde "Yargı kararlarının ülkede yarattığı tedirginlik ve kaostu” üzerinde duran Torun; Hoş görüyü herkese ve her fikre açık olmayı toleransı işleyen Anadolu coğrafyasına işleyen Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin kentinde, Vuslatın 749.yıl dönümünde Konya'da çalışmamız tamamlamaktan son derece memnunuz. Bugün kuşkusuz gündemimizin yegâne maddesi iktidar eliyle yönlendirildiği çok açık olan yargı kararlarının ülkede yarattığı tedirginlik ve kaostu. İstanbul Büyükşehir Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis ve siyasi yasak cezası bunun son ve en ağır örneklerinden biridir. İktidar mensuplarının hem Türkiye hem de Dünyada bu tepki çeken anti demokratik kararı savunması ve adeta üst mahkemelere kararın onanmasına dair medya üzerinden mesajlar vermesi, olayın vahametini ortaya koymaktadır. Mevcut rejimin vesayetçi yargı mekanizmasıyla saldırması Türkiye demokrasisinin bekasına bir saldırıdır. Genç kuşakların geleceğine bir saldırıdır. Topluma, toplumun seçme hakkına kumpas kuran bir şantajdır. Bu şantaja boyun eğersek ülkemizi geri dönülmez bir karanlığa taşıyacaklar. BÜ şantajı kabul etmeyeceğiz boyun eğmeyeceğiz. Belli ki iktidar 2023 genel seçimlerinde siyasi mücadelesini mertçe yapmak yerine yarışa avans olarak başlamak istemektedir. Kuşkusuz bu seçimleri kaybedecek olmalarından ötürü duydukları paniğin ve telaşın tezahürüdür. Ancak bu çabaları ters tepmiş millet iradesine Saraçhane'de liderleriyle sahip çıkacağını da  göstermiştir. Hoşgörünün merkezi Konya'dan bir kez daha devleti iktidar hırslarıyla kendi aygıtına çeviren  ülkeyi despotik bir karanlığa götürmek isteyenlere seslenmek isteriz.
 


"6'LI MASA 2023 YILINDA ÜLKEMİZİ SEÇİM ZAFERİNE ULAŞTIRACAK”
 
6'lı masanın 2023 yılında gerçekleşecek seçimlerden galip çıkacağına inanan Torun son olarak;"Geçmişte milletimizin iradesini demokratik sekteye uğratmayı amaçlayan bir çok hukuksuzluk ve bir çok antidemokratik müdahale gerçekleşti. Bu güne kadar muktedirlerin kendilerine menfi ettikleri sınırsız güçte siyaseti dizayn etme amaçları her zaman milletimizin iradesine çarparak behva oldu. Hiç bir hukuksuzluk, hiçbir siyasi mühendislik tarihi rotasından saptıramadı. Bu karar da Türkiye'yi rotasından çeviremeyecektir. Milletimizin ferasetine, vicdanına, irfanına güvenimiz tamdır. Millet kendi iradesine sahi çıkacak, kendisine sınırsız güç vehim edenlere sandıkta tarihi bir ders verecektir. Hatırlatmak isteriz ki bizler 1980 darbesinde kapatılmış, mallarına el konulmuş, yöneticileri yargılanmış, gençleri işkence görmüş ama iradesini asla teslim etmemiş, her darbeden saldırıdan küllerinden yeniden doğarak yükselen Cumhuriyet Halk Partisinin evlatlarıyız. Bizler bu iktidar döneminde suikast girişimlerine, linçlere, saldırılara uğramış ancak yılmamış teslim olmamış boyun eğmemiş, dirayetle, basiretle, millet ittifakının mimarı olmuş, demokrasi cephesini genişletmiş,6'lı masada büyük bir Türkiye ittifakı kurmuş, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde seçilmiş belediye başkanlarıyız, bu yolculukta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na sonuna kadar güveniyoruz.6'lı masanın 2023 yılında ülkemizi seçim zaferine ulaştıracak olan inancımızda tamdır. Unutmayın hiçbir koltuk, Türkiyenin demokrasisi, milletin huzuruyla oynamaya değmez. İktidarın görevi huzur ve sükun içinde toplumu seçime götürmektir. Suni krizlerle halkımız germek toplumsal kararlara yol açacak kararlara imza atmak, bu süreçte hiçbir kişi ya da gruba fayda sağlamayacaktır.11 Belediye Başkanı olarak hizmet ettiğimiz 40 milyondan fazla yurttaşımızın yanında olduğumuzu, onların her derdiyle dertlendiğimizi ve çözüm projelerimizi hayata geçirdiğimizi tekrar vurguluyoruz. Adalet, demokrasi, hak ve hukuk yolunda el ele kol kola omuz omuza yürüyerek, Bu birlikteliği daha da büyüteceğiz ve gelecek güzel günleri birlikte kucaklayacağız. Bu yolda hep birlikte neler yapacağımızı da herkes görecek. Atatürk'ün dediği gibi ; Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim. Bizde asla ve asla umudumuzu hiçbir zaman yitirmeyeceğiz. Milletimizin de umudu asla yitirmeyecektir"dedi





HABER:ALİ İSMALİ TAŞCI 
KAMERAMAN:ÇELİKHAN YALÇIN 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”