MERVE MERCAN PARKI DUALARLA AÇILDI

 MERVE MERCAN PARKI DUALARLA AÇILDI

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybeden Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Merve Mercan’ın adı öğrencisi olduğu Selçuk Üniversitesi’ndeki parkta yaşatılacak. Selçuklu Belediyesi tarafından Selçuk Üniversitesi Kampüsü içerisinde yapılan parkın resmi açılışı düzenlenen törenle açıldı.


Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsü içersinde gerçekleştirilen açılış törenine başta  Merve Mercan'ın annesi Bediha Mercan, babası Hulusi Mercan,kardeşleri Şuheda ve Yahya Mercan,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir,  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  Selçuk Üniversitesi Rektürü Prof.Dr.Metin Aksoy,  AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Süleyman Savran, Konya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, Türkiye Taekvando Federasyonu Başkanı  Metin Şahin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İl Müdürü Tuncay Karabulut , Selçuklu İlçe Emniyet Müdürü Ersan Aydın, Çevre Şehircilik İl Müdürü Hülya Şevik,akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı.



Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: " Bu değerli eseri üniversitemiz ve öğrencilerine kazandırdık”

 
Yaptıkları parkla merhumun hatırasının  yaşatılacağını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: "Merve Mercan kardeşimiz Covid sürecinin başlangıcında İntörn Doktor olarak görev yapıyordu. Ne yazık ki 2020 yılının eylül ayında Merve kardeşimiz Covid'e yenik düşerek aramızdan ayrıldı.Biz tüm sağlık çalışanlarımız gibi Merve kardeşimizin de görevi başında insanımızın sağlığı için mücadele ederken vefatı nedeniyle şehit mertebesinde olduğuna inanıyoruz. Tekrar kendisine Allah'tan rahmet, kıymetli ailesine, arkadaşlarına, üniversitemize ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyorum. Selçuk Üniversitemizin kampüs alanında Merve Mercan adına Rektörlüğümüzün bir park kazandırma projesi gündeme gelince biz de Selçuklu Belediyesi olarak hiç tereddüt etmeden yapım işine talip olduk ve yapılan ortak çalışma neticesinde son derece değerli bir eseri de üniversitemize ve genç kardeşlerimize kazandırmış olduk. Bu güzel parkın oluşturulmasında büyük emekleri olan başta değerli rektörümüz olmak üzere, Rektör Yardımcılarımıza, projede emeği olan hocalarımıza ve
yapımda emeği olan tüm mesai arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Toplam32 bin 500 metrekarelik alana sahip olan parkımızı 5 aylık bir sürede tamamladık. İçerisinde 27 bin m2 çim alan, 600 m2 süs havuzu, 3.600 m2 yürüyüş yolu, 1.200 metre koşu yolu, 3 adet ahşap köprü, 20 adet bank, 12 adet pergola, 5 adet ağaç altı oturma bankı, 10 adet açık alan spor aleti bulunan parkımız geceleri de led ışıklandırma sistemi ile aydınlatılmakta. Kablosuz ağ sisteminin de bulunduğu bu modern parkımızda ayrıca elektronik cihazların şarj edilebilmesi için 6 adet şarj istasyonu yer alıyor. Üniversite öğrencilerimizin dinlenme fırsatı bulacakları ve çok güzel vakitler geçirecekleri Merve Mercan Parkı 2021 rakamları ile 2 Milyon 236 Bin TL'ye mal olmuştur. Selçuk Üniversitemiz ülkemizin gururu olan yükseköğrenim kurumlarından biri. Biz de ilçemizin sınırları içerisinde bulunan üniversitemizle her zaman işbirliği yapmaktan dolayı büyük bir onur duyuyoruz. Halkımıza hizmet noktasında ve burada misafirimiz olan öğrencilerimizin de en iyi eğitimi almaları noktasında her zaman üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yapmanın gayreti içinde olacağımızı da buradan ifade etmek istiyorum.  Üniversitemizle her alanda kurumsal işbirliği yaparken, sizlerle de Selçuklu Kent Konseyimizin Gençlik Meclisi aracılığı ile her zaman birlikte olduğumuzu buradan özellikle belirtmek istiyorum. Bosna Hersek Mahallemizde bulunan Talha Bayrakçı Gençlik Merkezimiz her daim hizmetinizde.Yapımını tamamladığımız ve önümüzdeki günlerde açılışını yapacağımız Bosna Hersek Mahallesi Sosyal Tesisimiz de hem spor alanları ile hem de etüd merkezleri ile siz gençlerin hizmetinde olacak. Yine yapımında sona geldiğimiz yeni nesil şehir kütüphanemizi de önümüzdeki eğitim öğretim döneminin başında açmak için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak her zaman gençlerimizle birlikteyiz. Bu yıl kullanımına başladığımız Selçuklu Gençlik Mobil uygulaması ile de size cebinizdeki mobil cihaz kadar yakınız. Avantajlarından yararlanmaları için tüm genç arkadaşlarımı Selçuklu Gençlik Mobil uygulamasına üye olmaya davet ediyor ve bizi izlemeye devam edin diyorum.  Ben tekrar parkımızın yapımında emeği geçen başta sayın rektörümüz olmak üzere bütün hocalarımıza ve ekip arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu vesile ile Merve Mercan kardeşimize tekrar Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Parkımızın üniversitemize, ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, katılımlarınızdan ötürü siz değerli misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah'a emanet olun.



Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Metin Aksoy: "Merve Mercan'ı hatırasıyla  gönlümüzde yaşatıyoruz”

Merve Mercan'ın hatırasını en güzel şekilde yaşatacaklarını ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Metin Aksoy:  "Burada yaşatıyoruz, gönlümüzde yaşatıyoruz belki de bunların sembolü olsun diye böyle bir parkı düşündük. Sevgili Merve Mercan kardeşimizin ailesi de bizim bu teklifimi kabul etti, kendilerine de bu anlamda teşekkür ediyorum. Biz birer aileyiz ve Selçuk Üniversitesi olarak Selçuklu Belediyesi bizlere göstermiş olduğu destekle birlikte, bu parkın inşasını bu vesileyle gerçekleştirme fırsatı bulduk. Elbette ki bizlerin huzurlu ve sağlıklı yaşam süreci içinde mücadele eden, bir nefes sıhhat için gecelerini gündüzüne katan değerli sağlık çalışanlarımıza ve sağlık ordumuza çok teşekkür ediyoruz. Kendileri salgın sürecinde mücadeleleri ve gösterdikleri emekleriyle birlikte üstün gayretlerden dolayı kendilerine minnettarız, hakları ödenmez. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere parkın inşasında destek veren bütün paydaşlara başta Selçuklu belediyemiz olmak üzere Selçuklu belediyemize, sağlık mücadelemizde ve kovid-19 nedeniyle kaybettiğimiz bütün sağlık çalışanlarımıza, personellerimize Allahtan rahmet diliyorum, yakınları sabır diliyor ve sizler bu açılışa katıldığınız için teşekkür ediyor hoş geldiniz diyorum saygılar sunuyorum.” Dedi.



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: " Selçuk Üniversitesi ilk göz ağrımız”

Sözlerimin başında Merve Mercan kardeşimi Allah'tan rahmet diliyorum Mekanı cennet olsun inşallah pandemi süreci birçok sevdiğimizi bizden aldı.  Başta Mercan olmak üzere bu vesileyle vefat eden tüm sağlık çalışanlarımıza ve hemşehrilerimize Allah'tan rahmet diliyorum Allah bu günleri tekrar göstermesin salgının son günlerini yaşıyoruz ve salgının bir an önce tüm ülkemiz ve dünyadan uzak olmasini temenni ediyoruz.  Ben de Selçuk üniversitesi mezunuyum bu üniversiteden mezun olmaktan gurur duyuyorum şöyle etrafa bakınca aradan geçen yıllara ne kadar çok şeyin değiştiğini de görüyoruz.  Sosyal imkanların çok  olduğu, mekanların güzelleştiği ama en önemlisi eğitim kalitesinin gün geçtikçe arttığı  bir üniversiteye sahip olmaktan duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum. Konya bir üniversite şehri 5 üniversitesi'nde 120 bin öğrencisi var ama üniversitelerimizin lokomotifi ve ilk göz ağrımız Selçuk üniversitemiz. Bundan sonra da başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum özellikle şehir dışından gelen üniversiteli kardeşlerimiz Konyalılar için büyük bir gurur kaynağı sizleri burada misafir etmekten büyük bir gurur duyuyoruz.  sizlerin şehrimize yaptığı katkının bilincindeyiz hem müthiş bir sinerji oluşturuyorsunuz hem de şehrimizin insan kaynağına önemli bir katkınız var birçok arkadaşınız üniversite okumak için şehrimize geliyor burada iş buluyor evleniyor ve Konya'da yaşamaya devam ediyor ve sayılarının artmasını temenni ediyorum. Biz de sizlerin hayatını kolaylaştırmak için projeler üretmeye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz. Ben Merve Mercan Parkı'nın ortaya çıkmasında büyük emeği olan Selçuklu Belediye Başkanımız ve ekibini kutluyorum. Göreve geldiği günden itibaren üniversitemize yeni bir yön veren eğitim kalitesi başta olmak üzere her alanda kalitesinin artmasına vesile olan sayın rektörümüze ve hocalarına teşekkür ediyorum. Ve kıymetli öğrenci arkadaşlarımızı muhabbetle selamlıyorum hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.



Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı: "Birlik ve beraberliğin bir tezahürünü daha yaşıyoruz”

Konya'dan birlik ve beraberlik örneklerini sunmaya devam ettiklerini ifade eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı: "Selçuklu Belediyemizin sizlere kazandırdığı bu tesis anlamlı, ülkenin yaşadığı zor dönemde bu fedakârlığı yapanların hatırasına o dönemin en azından gelecek nesillere iz bırakması adına önemli bir hizmet, Selçuklu Belediye Başkanımızın şahsında emeği geçen tüm ekibe bende teşekkür ediyorum. Ülkemizin birlik ve beraberlik içinde neleri başaracağının en güzel örneklerinden biri üniversitemiz, 47 yıl önce başlayan eğitim öğretim hayatıyla bugün çok büyük bir kampüs, eğitim kadrosu ve ülkedeki dünyadaki akademik çalışmaları olan büyük başarıları hep birlikte müşahede ediyoruz. Yıllar çabuk geçiyor ve nesilden nesile bu bayrak devroluyor. Aranızdan yarın bu ülkeyi yönetecek çok değerler çıkacak. Yeter ki biz ülkemizi sevelim, ülke sevdasıyla yolumuza devam edelim. Benimde mezun olduğum yıl çok eskiye dayanınca arkadaşlar gruptan paylaşıyorlar, pandemiden dolayı 40. yıl kutlamaları yapılamadı. Asla gelecekten umutsuz değiliz. Yapılacak güzel çalışmalar eğitim hayatımızın, bizi sosyalleştiren geleceğe taşıyan o güzel örneklerini burada değerli hocalarımız sizlere vermeye çalışıyor. Ben tekrar üniversitemiz için hayırlı olsun diyorum, kardeşimize bir kez daha rahmet diliyorum. Cenabı hak hepinize sağlık afiyet versin. Nice mezuniyetinizden yıllar sonra gelip bu parkta bir çay içmeyi de rabbim nasip etsin diyor hepinize hürmetler sunuyorum.” Şeklinde konuştu.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta: "Özel ve anlamlı bir parkı hizmete sunuldu.”

Özel ve anlamlı bir parkın açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta: "Yaklaşık altı ay önce bu parkta zaten var olan ağaçların bünyesine yenilerini eklemek amacıyla genç arkadaşlarımızla buraya gelmiştik. Şimdi ise altı ay gibi kısa bir süre içerisinde Selçuklu Belediyemizin yapmış olduğu çalışmayla, Selçuk Üniversitemizin Mimarlık Fakültesi hocalarının kendi çizimleri ve tasarımları üzerinden yapılan çalışmayla güzel bir parkı açıyoruz.  Öncelikle Merve Mercan'a Allah'tan rahmet diliyoruz. Kıymetli bir meslektaşımız çok genç yaşta aramızdan ayrıldı ama inşallah mekânı cennettir. Bu salgın sürecinde Merve Mercan ile birlikte hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Hepsini bir kez daha büyük bir özlem ve hasretle yad ediyoruz.  Böylesine büyük bir parkın açılıyor olması bizim için çok kıymetli. Neden derseniz, üniversitelerimiz aslında gençlerimiz için çok kıymetli alanlarımız. Biz burada gençlerimizin sadece kapalı dört duvar arasında ya da amfilerde kalmasını değil, doğayla ve çevreyle iç içe olmalarını istiyoruz.  Doğayla ve çevreyle iç içe neler yapılabilir diye düşünüldüğünde, bu parkımız teknolojik imkanlarla birlikte daha cazibeli bir hale getirildi. Bu vesileyle bunu düşünen ve bunu hayata geçiren hem hocalarımıza hem de Selçuklu Belediyemize teşekkür ediyoruz.  Bu alanların değerini bilecek olan kıymetli gençler, sizlersiniz. Buraları yaşatacak, buraları şenlendirecek, buralarda oturup konuşurken, muhabbet ederken Merve Mercan'ın kim olduğunu yeni gelen arkadaşlarınıza anlatmak, onun nasıl bir hayat hikayesinin olduğunu bilmek ve bunu yaşatmak eminim ki hepimize büyük bir onur verecektir. Yapılan her hizmetin karşılığını biz de sizlerden buraları iyi değerlendirmeniz, buradaki her şeye sahip çıkmanız olarak bekliyoruz. Güzel bir hizmet, yürüyüş alanları var, havuzu var. 33 bin metrekarelik bir açık alan mevcut. Türkiye'deki pek çok üniversitenin sahip olmadığı büyük bir alana sahipsiniz. Arka tarafta aslında daha yeşillik ve ormanlık alanların var olduğunu görüyoruz. Ama özellikle sizlerin kullanımı için peyzaj düzenlemesiyle birlikte bu hale getirilen bu parkın sizlere daha ufuk açıcı, zihin açıcı çalışmalarınıza ve başarılarınıza fırsatta imkân doğurmasını temenni ediyoruz. Salgın süreci boyunca büyük bir zorluktan hep birlikte geçtik elbette ki ama en büyük gayreti tabi ki sağlık çalışanları gösterdiler. Bizler birkaç günlüğüne dahi hastanelerde kalırken onlar aylarca bu hastanelerde görev yaptılar, nöbetlerini tuttular, nöbetlerinin başından ayrılmadılar. Bu vesileyle bütün sağlık çalışanlarımıza, bütün emekçilerimize tekrar teşekkür etmek istiyorum. İnşallah rabbim böyle bir salgınla ne ülkemizi ne de dünyayı muhatap kılmasın diye dua ediyoruz. Bugün burada aramızda bulunan Merve Mercan'ın ailesinin heyecanı eminim ki hepimizden fazladır. Duygusu hepimizden çok daha fazladır diye düşünüyorum. Ve onlar her fırsatta eminim ki Konya'ya geldiklerinde burayı ziyaret edecekler, evlatlarının ismiyle birlikte bu parkı değerlendiren, bu parktan ilham alan her genci birer evlat olarak bağırlarına basacaklar, buna yürekten inanıyorum. Eminim herkes bu parktan faydalanmak için konuşmalarımızın bitmesini bekliyor. Emeği geçenlere teşekkür ederek, şükranlarımızı sunarak inşallah daha nice güzel hizmetlerde sizlerle bir arada olmayı amaçlıyoruz. Üniversitelerimizin akademik başarılarıyla büyük bir onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. İnşallah daha nice hizmetlerimizde, daha nice başarılarında üniversitelerimizde sizlerle olmayı temenni ediyoruz. Bu vesileyle tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Merve Mercan'ın babası Hulusi Mercan : "Kızımız onur duyulacak bir öğrenciydi”

Merve Mercan'nın babası Hulusi Mercan da duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti.  Ben böyle bir eser ortaya koyarak bizi onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Bizim kızımız genç yaşta sağlık çalışanı olarak dünyadan ayrıldı. Annesi  de sağlık çalışanı olan kızımız çok onore bir öğrenciydi ben tekrar böyle bir jest yapan Selçuklu Belediyemiz ve Selçuk Üniversitemize teşekkür ediyorum”



Konya Valisi Vahdettin Özkan: "Hep birlikte Konya için çalışıyoruz”

Konya Valisi Vahdettin Özkan da konuşmasında:  "Başta şehrimizin milletvekilleri burada, Ak Parti genel başkan yardımcısı Leyla Hanımefendi aynı zamanda hekim, o da başından beri bu sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesinde katkı sağladılar. Rektörümüz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Meslek Kuruluşlarının temsilcileri elbirliğiyle şehrimizde insana dokunmak, insanın yaşam kalitesini arttırmak için seferber haldedirler. Bugünkü çalışmada esasen hem şehrimiz ile ilişkin fiziki altyapının iyileştirilmesi hem eğitim kalitesinin arttırılması ama aynı zamanda şehrimize ait değerlerin yaşatılması açısından önemli. Şehrimize hizmet etmiş, şehrimizde bulunan ve böyle bir süreçte ebediyete uğurladığımız kardeşimiz ile ilgili böyle bir kadirşinaslık çerçevesinde iş birliğinin yapılmasının önemine bende vurgu yapmak istiyorum. Park hayırlı uğurlu olsun, tüm gençlerimiz ve akademisyenlerimiz için iyi bir teneffüs sağlama alanı olacaktır, başarıya vesile olacaktır diye temenni ediyorum. Üniversitelerimiz elbette ki Anadolu'nun dört bir yanında olduğu gibi Konyamızda da eğitim hizmetinin hem kapasitesinin arttırılmasını hem kalitesinin arttırılmasını hem de katılım ve yaygınlaştırılması yönünde devletimizin, hükümetimizin bir seferberliği vardır. Seferberliği esasen iyi bir ruhla taçlandıracak buradaki öğretim görevlileri, akademik kadrolar ve siz değerli öğrencilerimizsiniz, inşallah bu anlamda daha iyi bir şekilde verimli bir şekilde bu eğitim hizmetinden istifade ederek kendinize, şehrimize ve milletimize çok daha faydalı bir mecra oluşturursunuz diyorum, tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum, saygılarımı sunuyorum.” cümlelerini kullandı.

Açılış törenin ardından protokol ve beraberindeki heyet Merve Mercan Parkı'nı gezerek incelemelerde bulundu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”