Meram Ziraat Odası Basın Toplantısı Düzenledi

 Meram Ziraat Odası Basın Toplantısı Düzenledi

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:


Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız,Karatay Ziraat Odası Başkanı Rifat Kavuneker, Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Ali Küçükharmancı, Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu ve Cihanbeyli Ziraat Odası Başkanı Veysel Akbulut 2020 yılını değerlendirmek ve 2021 yılından beklentilerinin açıklandığı basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında 2020 yılının pandemi nedeniyle zor bir yıl olduğu fakat çiftçilerin daima işlerinin başında kalarak tarımsal büyümeyi sürdüğü vurgulandı. Bu süreçte Ziraat Odalarının çiftçileri yalnız bırakmadığı, üretimin devamlılığı için desteklerini esirgemediğine değinildi.

'Kuraklık nedeniyle 2021 yılında gıda krizi olabilir'
2021 yılında pandemi süreci devam ederken bu olumsuz sürece birde küresel olarak yaşanan meteorolojik kuraklığın eklendiğini belirten Başkan Murat Yağız, "Doğal afetlerden birisi olan meteorolojik kuraklık önümüzdeki bir kaç aylık süreçte yeterli yağışlar olmazsa korkarız ki tarımsal kuraklık olarak kendini gösterecektir ve bunun bir sonraki adımı maalesef gıda krizi olacaktır. Ülkemizde yağışların önemli bir bölümünün düştüğü ekim kasım aylarında yağışlar normalin yüzde 50 altına düşerken ekimde sıcaklık rekor kırdı. Kuraklık böyle devam ederse bundan yeraltı ve yerüstü sularının olumsuz etkisi neticesi suya çok ihtiyaç duyan ürünlerden kaçış olabilir bazı ürünlerin arzında bu yıl sıkıntılar yaşanabilir” ifadelerini kullandı.
'Çiftçiler girdi maliyetleri altında ezilmemelidir.'
Başkan Murat Yağız, konuşmasında çiftçilerin bankalara ve tarım kredi kooperatifine olan borçlarına vurgu yaparak "
Gübre tohum ilaç yem elektrik ve sulama gibi girdiler enflasyonun çok üzerinde arttı özellikle gübre fiyatlarında 2020 yılına göre yüzde yetmiş ile 90'lara varan artış oldu tarımsal girdilerin artışların önüne geçilmeli çiftçi girdi maliyetleri altında ezilmemelidir. Tarım sektörünün önemi göz önüne alınarak tarıma pozitif ayrımcılık yapılmalıdır” diye konuştu.



 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”