KONYA SPOR LİSESİ'NDEN OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞUNA

 KONYA SPOR LİSESİ'NDEN OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞUNA

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:


     Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te 06-18 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenen Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar +63 kiloda birinci olan Taylandlı halterci Supatchanin Khamhaeng, dopingli çıkması sonucu okulumuz Konya Spor Lisesi öğrencisi ve Konya'lı Milli Sporcumuz Dilara NARİN, ALTIN Madalyanın sahibi olarak OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞUNA yükselmiştir.

   Bu sıklette gümüş madalya alan Konya Spor Lisesi öğrencisi ve Konya'lı Milli Haltercimiz Dilara NARİN, bu gelişme üzerine birinci sıraya yükselerek altın madalyanın yeni sahibi oldu.

   Arjantin'in Başkentinde de geçen yıl yapılan Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda halter yarışmaları 6 Ekim'de başlayıp, 13 Ekim'de sona ermişti. Olimpiyatlara 4 sporcuyla katılan millilerimiz, 1 altın, 2 gümüş, 1 bronz olmak üzere 4 madalya kazandı ve 4 te 4 yaparak büyük bir başarıya imza attı.
Milli Sporcularımız arasında Konya'lı sporcu, Konya Spor Lisesi öğrencisi Dilara NARİN, koparmada 92 kg, silkmede 126 kg ve toplamda 218 kg kaldırarak gümüş madalya kazanmıştı. Ancak Birinci olan Taylandlı sporcu dopingli çıkmış olmasından dolayı geç de olsa OLİMPİYAT ŞAMPİYONU olmuştur.

   Dilara NARİN'in altın madalyası, 
Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) "Olimpiyat Madalyası Yeniden Tahsis İlkeleri ve Törenler" kuralları doğrultusunda yapılacak bir törenle kendisine takdim edilecek.

   KASAPOĞLU: "Sporun temiz bir şekilde yapılmasını istiyoruz."
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, dopingle mücadele noktasında Bakanlık olarak önemli bir mücadele verdiklerinin altını çizerek, "Dopingle mücadele, ülke sporumuz açısından üzerinde hassasiyetle yaklaştığımız ve çok önemsediğimiz bir konu. Sporun temiz bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Bu çerçevede Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bugüne kadar tüm imkanlarımızı seferber ettiğimiz gibi bundan sonra da daha güçlü bir şekilde çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

  Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, dopinge karşı gösterdikleri etkin mücadelenin sonucunu almaya başladıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı: Halterde yaşadığımız geçmiş tecrübelerden ders çıkararak, dopingle mücadeleye büyük önem verdik. Tüm imkanlarımızla dopingle savaşmaya devam edeceğiz. Taylandlı halterci Supatchanin Khamhaeng'in dopingli çıkması üzerine bizim ALTIN MADALYA kazanmamız, dopinge karşı gösterdiğimiz etkin mücadelenin bir başarısıdır. Açtığımız temiz sayfayı, başarı ve madalyalarla süslemeye devam edeceğiz.

  Millî Sporcumuz Dilara NARİN, temiz sporun çok önemli olduğunu ve dopingle elde edilen yalancı zaferlerin kısa süreli olduğunu yaptığı düzenli ve temiz sporun sonucunu almaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.

  Konya Spor Lisesi Müdürü Veysel DUDU; Olimpiyat İkincisi olan ancak birinci olan Taylandlı sporcunun dopingli çıkmış olmasından dolayı OLİMPİYAT ŞAMPİYONU olan Okulumuz öğrencisi ve Konya'lı Milli sporcumuz Dilara NARİN'i, antrenörlerini ve ailelerini yürekten kutluyorum diyerek hiçbir başarının tesadüf olmadığını yapılan planlı ve önemli çalışmalar ile temiz sporun neticesinde böyle güzel sonuçlara ulaşmanın haklı gururunu bir kez daha yaşadıklarını belirtti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”