Konya’nın Tarİhi Sembolü Sille Yenileniyor

 Konya’nın Tarİhi Sembolü Sille Yenileniyor

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Roma, Bizans ve Osmanlı’dan izler taşıyan Sille daha iyi korunabilmesi için ‘Yenilenme Alanı’ ilan edildi.



Roma, Bizans ve Osmanlı'dan izler taşıyan Sille daha iyi korunabilmesi için ‘Yenilenme Alanı' ilan edildi.
5 bin yıllık tarihe sahip Selçuklu İlçesi Sille Mahallesi gelecek kuşaklara aktarılabilmek için yenileniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 397 bin 281 metrekare alan ‘Yenileme Alanı' ilan edildi.
Kararın Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı karara memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a teşekkürlerini ileterek Sille'nin tarihi dokusuna uygun olarak yenileme çalışmalarının ihtiyaca uygun olarak özenle yapılacağını vurguladı.
Yenilenme kararı 5366 sayılı ‘Yıpranma Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanunu'nun 2. Maddesi uyarınca verilen karar Sille Mahallesi yerleşim yerinin tamamını oluşturuyor.
Tarihi dokuya zarar vermeden yenileyeceğiz
Konuyla ilgili açıklama yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 5 bin yıllık yerleşim yeri olan birçok medeniyete ev sahipliği yapan Sille'nin önemli bir kültür merkezi olduğunu ifade etti. Pekyatırmacı: "Selçuklu Belediyesi şimdiye kadar Sille barajı, sokak ve cadde düzenlemeleri, dere ıslahı gibi pek çok çalışmanın sürdürdüğünü ve yeni alınan bu kararın da sevindirici olduğunu söyledi. Sillenin tarihi dokusuna zarar vermeden, aslına ve kültürel yapısına uygun bir şekilde titiz bir şekilde çalışmalarda bulunacaklarını, alınan bu kıymetli karar dolayısıyla kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kuram ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, kararın hayırlı olmasını temenni ediyorum ”dedi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”