KONYA LOKANTA CİNAYETİ

 KONYA LOKANTA CİNAYETİ

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya Karatay'da 'lokantada cinayet' davası sonuçlandı.
Konya'da "lokantada cinayet" davasının sanıklarına hapis cezası!
 
Konya'da, lokantada çıkan kavgada 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı yargılanan sanıklardan ikisine 57 yıl 3 ay 15'er gün, diğerine de 37 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Erol Albayrak, Bekir Sağlık ve suça sürüklenen çocuk K.Y. ile taraf avukatları katıldı.

Sanık Erol Albayrak, önceki ifadelerini tekrarladı, oğlu K.Y. ile arkadaşı Bekir Sağlık'ın suçsuz olduğunu iddia etti.

Bekir Sağlık ve K.Y. de haklarındaki suçlamaları reddetti, tahliyelerini ve beraatlerini istedi.
İddia makamı, sanıkların söz konusu suçu fikir ve eylem birliği içerisinde gerçekleştirdiğinin anlaşıldığını, ancak suçun, K.Y'nin darbedilmesi sonrası gerçekleşmesi sebebiyle, sanıklar hakkında "haksız tahrik" hükümlerinin uygulanması gerektiğini belirtti.

Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında "haksız tahrik" hükümlerini uygulayarak ve sanıkların suçu fikir ve eylem birliği içinde işlediğini kabul ederek verdiği kararında, sanık Erol Albayrak ile Bekir Sağlık hakkında "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "silahla kasten yaralama" ve "mala zarar verme" suçlarından toplam 57 yıl 3 ay 15'er gün hapis cezası verdi.

Heyet, diğer sanık K.Y'yi, suç tarihinde 15-18 yaş aralığında olduğunu göz önünde bulundurarak, "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "silahla kasten yaralama" suçlarından toplam 37 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. K.Y. hakkında ayrıca restorana ve maktulün aracına verdiği zarar nedeniyle "mala zarar verme" suçundan 3 bin 640 lira adli para cezasına hükmedildi.

- Olay

İddiaya göre, 29 Temmuz 2020'de Konya Karatay ilçesindeki Musa Yıldız'a (40) ait restoranın çalışanları, çevrede motosikletiyle gezen K.Y'yi gürültü yaptığı için darbetmiş, bunun üzerine K.Y, balıkçılık yapan babası Erol Albayrak'ın (35) yanına gidip durumu anlatmıştı.
Albayrak da yanında oğlu ve arkadaşı Bekir Sağlık ile ellerinde tüfek ve sopalarla restorana gitmiş, çıkan kavgada Albayrak, iş yeri sahibi Musa Yıldız'ı vurarak öldürmüştü. Olayda, restoran çalışanları Mehmet Çerezci (40), Ahmet Altan (29), Umut Avcı (18) ve Bekir Taha Yılmaz (18) da yaralanmıştı.

Erol Albayrak, Bekir Sağlık ve K.Y. hakkında "kasten öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla dava açılmıştı.


 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”