Konya'dan Amirallere Tepki

 Konya'dan Amirallere Tepki

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'ndan bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, bazı emekli amirallerin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Platformdan yapılan yazılı açıklamada, milletin kendi iradesine sahip çıkabilecek olgunluk ve kararlılıkta olduğu vurgulandı.

Millet iradesini önemseyen kuruluşlar olarak bu türden açıklama ve hezeyanların, şiddetle telin edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Devirleri kapanmış, dönemleri bitmiş ve milletin maşeri vicdanında hiç de iyi biçimde anılmayan bu çevreler ve destekçileri bilmelidir ki Montrö Sözleşmesi ve Kanal İstanbul projesi üzerinden vurmaya çalıştıkları milli irade ve TSK üzerinden yöneltmeye çalıştıkları haince saldırılara artık kimse prim vermiyor. Çok şükür bugün milletinin derdiyle dertlenen milli irade temsilcileri ve yine milletiyle beraber olan ve onun değerlerini değeri olarak gören bir TSK mevcut. Malum çevrelerin hazımsızlığı bundandır. Milletin makamları, mevkileri ve kurumları aslına dönmüşlerdir. Sicillerini iyi bildiğimiz bu kesimlerin milletin karşısına utanmadan, sıkılmadan, cüretkar biçimde çıkmaları asla affedilemez."

Darbe heveslilerinin kendi elleriyle, kendilerine sağladıkları ayrıcalıklı emeklilik hayatlarını sürdürmekteyken "tabiatlarının gereğini" yaptığı vurgulanan açıklamada, sistemden ve kurumlarından rahatsız olan bu kişilere, siyaset yapmak istiyorsa mevcut bir partiye girmeleri ya da kendi partilerini kurmaları çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Millete ve temsilcilerine tepeden bakarak ahkam kesmeleri, parmak sallayıcı bir tutumla gece yarıları bildiri yayınlamak suretiyle gölgeden bağırmaları ve milletin sinir uçlarına basan açıklamalar yapmaları artık bardağı taşırmıştır. Bunu iyi bilsinler. Millet nasıl 15 Temmuz gecesi gereğini yapmışsa, darbe taraftarlarına karşı durulacağını dünya aleme nasıl göstermişse yine aynı kararlılığı sergilemekten geri durmaz. Bizler, sivil toplum gönüllüleri, bu nesli tükenmiş dinozorları, tarih öncesi fosilleri yakından tanıyoruz. Milletimizin tanıdığını da biliyoruz. Eski, eskide kaldı. Bizler yeni şeyler söyleyen, milleti anlayan taraftayız."

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”