Konya'dan 7 firma '500 Büyük Sanayi Kuruluşu' listesine girdi.

 Konya'dan 7 firma '500 Büyük Sanayi Kuruluşu' listesine girdi.

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:


   İSO'nun Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2019 Araştırması'na göre, listede Konya'dan 7 firma yer aldı. Konya Şeker geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da listede ön sıralarda yer alarak Konya'nın en büyük sanayi kuruluşu oldu. Konya Şeker iştiraki Panagro da listede kendini gösterdi. Listede Konya Şeker iştirakleri Soma ve Kangal Termik Santralleri de bulundu.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, düzenlediği basın toplantısında, İSO'nun ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" sonuçlarını açıkladı.

   Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ), üretimden satışlarda 87 milyar 949 milyon lirayla listede ilk sırayı alırken, Ford 37 milyar 71 milyon lirayla ikinci, Toyota ise 25 milyar 851 milyon lirayla üçüncü oldu. 

Listede Toyota'yı sırasıyla Oyak-Renault, Star Rafineri, Arçelik, Tofaş, İskenderun Demir ve Çelik takip etti. Dokuzuncu sıradaki şirket isminin açıklanmasını istemezken, Ereğli Demir ve Çelik onuncu basamakta yer aldı.
KONYA'DAN 7 FİRMA 

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında Konya'dan 7 firma yer aldı. Şehrin bayrağını geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine Konya Şeker taşıdı. Konya Şeker San. ve Tic. A.Ş. üretimden satışlarda   3 milyar 544 milyon 617 bin 111 lirayla şehrin zirvesinde yer aldı. Konya Şeker iştaraki Panagro ise Konya'nın en büyük sanayi kuruluşları arasında 3. sırada bulundu. 

İşte İSO'nun İlk 500 Sanayi Kuruluşu arasına giren Konya firmaları:

  49     Konya Şeker San ve Tic. A.Ş                                   3.544.617.111
143     ETİ Alimünyum A.Ş                                                  1.528.529.129
154     Panagro Tarım ve Hayvancılık                                 1.401.029.800
278     AYD Otomotiv Endüstri San ve Tic.A.Ş.                      845.475.275
354.    Ova Un Fabrikası                                                        681.142.678
475     Safa Tarım A.Ş                                                            508.194.787
484     Enka Süt ve Gıda Mamülleri San ve Tic. A.Ş             494.402.434

Kaynak: (Ajanslar.)

-

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”