Konya'da Uygur Türkleri İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

 Konya'da Uygur Türkleri İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya'da Gelecek Partisi Selçuklu Teşkilatı ve Gençlik Kolları Çin zulmünden kaçan Doğu Türkistanlıların Çin'e teslim edilmemesi için imza kampanyası düzenledi.

Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında suçluların iadesine yönelik anlaşma, Çin Ulusal Konseyi tarafından oylanarak kabul edildi. Bu durum Türkiye'de yaşayan Doğu Türkistanlıları endişeye sevk etti.
Çin zulmünden kaçmış Doğu Türkistanlıların Çin'e teslim edilmemesi için 13 Ocak Çarşamba günü Vatan Partisi Konya İl Başkanlığı önünde Gelecek Partisi Selçuklu Teşkilatı ve Gençlik Teşkilatı tarafından imza kampanyası başlatıldı. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu bir basın toplantısı düzenledi ve ilk imzayı atarak kampanyaya destek oldu. İmza kampanyasının ilk gününde halkın desteklerinin yoğun olduğu gözlemlendi.
Gelecek Partisi Selçuklu Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Sezer imza kampanyasının ikinci gününde konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
‘‘Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi yalnız bırakmıyoruz yalnız bırakmayacağız. Doğu Perinçek ve onun zihniyetindeki insanların Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi terörist ilan etmesi sonucu bu imza kampanyasını başlattık. Çin'in zulümlerini çok iyi bilen bir nesiliz, Çin zulmünden kaçmış kardeşlerimizi teslim etmeyeceğiz. Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yanındayız.''
İmza kampanyası 15 Ocak Cuma günü sona eriyor, toplanan imzaların meclise sunulması planlanıyor.
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”