KONYA’DA İKİ GENÇ KIZ 6 AYDA HAFIZ OLDU

 KONYA’DA İKİ GENÇ KIZ 6 AYDA HAFIZ OLDU

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya Karapınar Müftülüğü bünyesindeki Merkez Kız Kur'an Kursunda iki öğrenci Kur'an-ı Kerim'in tamamını 6 ayda ezberleyerek Ocak ayının ortasında hafızlığını tamamladılar.
Klasik usulle beş hatimde Kur'an-ı Kerim'in tamamını ezberleyen 15 yaşındaki Bahtişen Canlı, Kur'an sayfalarını önce bilgisayardan 7 defa yüzüne dinleyip, 7 defada yüzüne okuduktan sonra ezber yaptığını söyleyerek bir defada en fazla 10 sayfa ezberlediğini belirtti. Bahtişen Canlı, bu eğitim metodunu uygulayarak hafızlığını 6 ayda tamamladığını söyledi.


Kur'an Kursu Öğreticisi Nihal Sevinç ise yaptığı açıklamada Bahtişen Canlı'nın 8 ay boyunca Kur'an'ı yüzünden okuma pratiği yaptığını söyleyerek, öğrencinin sınıfa ilk geldiğinde ezber kabiliyetinin üst düzeyde olduğunu fark etiğini söyledi. Sevinç, öğrencinin ezber kabiliyetine göre önce hedef tarih belirlediğini söyleyerek, Kur'an'ı ezberlemeye başladığını belirtti.

Hafızlık yapan öğrencilerinin motivasyonlarını artırmak için de kendine özgü metotları olduğunu belirten kurs öğreticisi Nihal Sevinç, öğrencisine ezberlediği her hizb sonunda hediye verdiğini, aile ziyareti yaptığını ve öğrencilerinin her zaman yanında olduğunu hissettirdiğini, her şeyden önemlisi Kur'an-ı Kerim'i ve hocasını sevdirerek motivasyonu sağladığını ifade etti. Bu süreçte aile desteğinin önemine vurgu yapan Sevinç, İnci Tanem olarak tanımladığı öğrencisi Bahtişen Canlı'ya ve ailesine teşekkür etti.


Kurs Öğreticisi Nihal Sevinç sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğitim bir gönül işidir. Özellikle hafızlık gibi sabır ve fedakarlık isteyen bir süreç ise bunu daha kolay kılmak için hoca ile öğrenci arasında kurulan iletişimde, öğrencinin zihninden önce gönlüne dokunmak gerektiğini düşünüyorum."

Kur'an'ı 9 ayda ezberleyen diğer öğrenci Nazmiye Nur Emekli ise 16 yaşında. Hafızlığını 6 ayda tamamlayan Nazmiye Nur Emekli, yeni ezberlemeye başladığı sayfalarda bilgisayardan 7 defa yüzüne dinlediğini ve 7 defa yüzüne okuma usulüyle ezbere başladığını söyledi.

Nazmiye Nur Emekli'nin hafızlık hocası Rukiye Toğantemur yaptığı açıklamada, öğrencinin hafızlık hazırlık sınıfının son 3 ayında, Kur'an'ın son 8 cüzünü ezberlemiş olarak hafızlığa başladığını, daha Kur'an'ı yüzüne okurken bu kadar çok ezber yapmış olması, onun hafızlığa ne kadar istekli, bu uğurda ne kadar gayretli olduğunu görmemiz için yeterli olduğunu belirtti. Toğantemur, ezber kabiliyeti yüksek olan Nazmiye Nur'un, günlük 8-10 sayfa ezberlediğini, hafızlığa yeni başladığı süreçte kendisi bir an önce hafız olmak istediğini dile getirip, "En erken nasıl bitirebiliriz hocam?" diyerek doğrudan 4 sayfa ezberle başladığını, hafızlıkta azmini arttırması adına onun için hedef olarak hafızlığını Ocak ayında bitirmeyi niyet ettiklerini ifade etti. Yeni ezberlediği sayfalarda, hafızlığın sağlamlığını arttırmak adına günlük ve haftalık tekrarlarını yaptırmaya gayret ettiklerini söyleyen Toğantemur, Günlük dersiyle beraber önceden ezberlediği sayfaların tekrarını yapmak zor olsa da kızımız gayretiyle bu zorluğu da aştığını, öğrencinin hafızlığını hızlı bitirmesinin yanında sağlam bitirmiş olmasının asıl gurur kaynağı olduğunu söyledi.


Toğantemur sözlerini şöyle sürdürdü: "Hafızlığın en önemli değeri sevgidir. Hoca ve öğrenci arasında oluşan sevgi bağı öğrenciye "günlük ders verebilme" gayretinde kılar. Bu sebeple bizim için sevgi ve öğrencinin isteklerine, hayallerine kulak vermek, ona ve hayallerini yapabileceğine inandığını göstermek çok kıymetli. Nazmiye kızımızı ve bu yolda en büyük destekçisi olan ailesini canu gönülden tebrik ederim."

Her iki öğrenci de hafızlığının yanında açık öğretimden İmam Hatip Lisesi okuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”