KONYA'DA HASIR VE SEPET SANATI

 KONYA'DA HASIR VE SEPET SANATI

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

HEM EKONOMİYE HEM DE YÜZLERCE YILLIK KÜLTÜRE KATKI SUNULUYOR Karatay Belediyesi, KOP Bölge Kalkınma İdaresi ve İŞKUR işbirliğiyle kültürümüzde yüzlerce yıllık geçmişe sahip olan hasır ve sepet dokumacılığı sanatı, hayata geçirilen projeyle Karatay’da yeniden canlandı. Proje kapsamında açılan kursu ziyaret eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Bölge halkının üretime katılıp aile ekonomilerine katkı sunulması ve yüzyıllar ötesine dayanan hasır ve sepet sanatının yeniden canlandırılması bağ


Yüzlerce yıllık geçmişiyle kültürümüzde önemli bir yere sahip hasır ve sepet dokumacılığı
sanatının yeniden canlandırılması ve vatandaşların ekonomilerine katkı sunmak amacıyla
Karatay Belediyesi, KOP Bölge Kalkınma İdaresi ve İŞKUR işbirliğiyle hayata geçirilen
"Tatlıcak'ta Hasır ve Sepet Sanatı Yeniden Canlanıyor Kursu” açıldı.

HEM HASIR VE SEPET SANATI YENİDEN CANLANIYOR HEM DE KURSİYERLERİN AİLE
EKONOMİSİNE KATKI SUNULUYOR


Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar ve İlçe
Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ile birlikte Tatlıcak Halk Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek kursa
katılan vatandaşlarla bir araya geldi. Kursiyerlerin yaptığı çalışmalar ve eğitim konusunda bilgi alan Başkan Hasan Kılca, projenin toplumdaki dezavantajlı grupların zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarına katkı sunacağını belirtti. Hasan Kılca, "Şu anda Tatlıcak Tesisleri'nde Halk Eğitim Merkezinin eğitim modülüne uygun olarak kursiyerlerimize eğitimler veriliyor. Bizler de hemşehrilerimizi ziyaret ederek aldıkları eğitim ve yaptıkları çalışmaları görmek istedik. Daha önce de Kaymakamlığımız öncülüğünde burada çocuk gelişimi, okuma yazma, Kur'an-ı Kerim, takı tasarımı, kuaförlük, dikiş nakış ve daha birçok alanda eğitimler veriliyordu. Karatay Belediyesi olarak bizler de KOP Bölge İdaremizle protokol imzalayarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Müdürlüğümüz ve yine İŞKUR'un da desteğiyle ilk defa bu bölgede yaşayan hemşehrilerimize yönelik olarak hasır ve sepet sanatı kursu açtık. Burada hem yüzyıllar öncesine dayanan kültürümüzün yeniden canlandırılıp gelişmesine hem de kursa katılan hemşehrilerimizin bir meslek sahibi olarak aile ekonomilerine de katkı sunulmuş oluyor. Bu anlamda da önemli bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Projemize destek veren, katılan ve eğitim veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

PROJE YÖRE HALKI İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ VE ÇOK GÜZEL

Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar da proje dolayısıyla Karatay Belediye Başkanı
Hasan Kılca'ya teşekkür ederek şunları aktardı: "Bu mahallelerimizde yaşayan kardeşlerimiz
zaten hasır ve sepet yapımı konusuna yabancı değillerdi ama yapılmaya yapılmaya unutulmuştu. Bu sanat ve mesleğin yeniden canlandırılarak yöre halkına ekonomik anlamda da
bir katkı sunulmuş olması çok önemli ve güzel. Bu bağlamda da Karatay Belediye Başkanı
Sayın Hasan Kılca'ya teşekkür ediyorum. Bizler de Karatay Kaymakamlığı olarak yöreye uygun
eğitimler vermeye devam edeceğiz.”

BÖLGE HALKINDAN KARATAY BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR

Kursa katılan vatandaşlar da eskiden hasır ve sepet üzerine mesleklerinin olduğunu, ancak
zamanla bu mesleği yapamadıklarını ifade ederek, bu projeyle sanatı yeniden canlandırma ve
 aile ekonomilerine katkı sunma fırsatı sunan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'ya teşekkür
ettiler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”