KONYA'DA ÇİFTÇİLER KAR YAĞIŞI ALTINDA ÇİLEK EKİYOR

 KONYA'DA ÇİFTÇİLER KAR YAĞIŞI ALTINDA ÇİLEK EKİYOR

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya'nın Seydişehir ilçesinde Çilek yetiştirirliği ile ünlü Mahalleli yağan kar altında ekim çilek ekimi yapıyor.




Konya'nın Seydişehir ilçesinde, kar yağışı altında çilek ekimi gerçekleştiriliyor.

İlçe sınırlarındaki 2300 rakımlı Alacadağ'ın eteklerinde bulunan Yaylacık Mahallesi'ndeki çiftçiler, tarlalarında ekim faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Çiftçiler, tadı ve aromasıyla ilgi çeken, iç pazarın yanı sıra ihraç da edilen, mahalleye özgü çilekleri üretmek için mesaiye başladı. 

Çilek yetiştiricisi çiftçilerden Fatih Karakoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalledeki herkesin çilek üretimi yaptığını belirterek, daha önce kıt kanaat geçinen çiftçilerin, çilek sayesinde iyi gelir etmeye başladığını vurguladı.

Her çiftçinin yılda en az 4-5 ton çilek yetiştirdiğini aktaran Karakoca, "Geçen yıl, en son toptan kilosunu 5 liradan sattık. Köyde yıllık 400 ton civarında çilek üretimi gerçekleştiriliyor. Çilek her geçen yıl iyi para ediyor. Nisan ayında ekimini yaptığımız çilekler, bir ay dinlenmenin ardından 4 ay yeni ürün veriyor." dedi.

Mahallede üretilen çileklerin yoğun ilgi gördüğünü ve ihraç edildiğini de belirten Karakoca, meyveden elde edilen gelirle mahalleden göçün de durduğuna dikkati çekti.

Rakımı yüksek olan mahalleye, nisanda da kar yağdığını dile getiren Karakoca, kar yağışı altında çilek ekimini yaptıklarını söyledi.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”