KONYA'DA 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLANDI

 KONYA'DA 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLANDI

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta: - "Derdimizin hiçbir zaman basını veya çok sesliliği susturmak olmadığını çok net söylüyoruz. Bugüne kadar bu ülkede herkesin fikrini, düşüncesini, inancını istediği gibi yaşayabildiği ve paylaşabildiği bir ortam sunduk"
Konya'da görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolaysıyla düzenlenen programda buluştu.
Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram, Karatay ve Selçuklu belediyeleri ile Konya Gazeteciler Cemiyeti tarafından basın buluşması programı, Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.


WHATSAPP GRUBUMUZA DAHİL OLARAK OLAYLARDAN DAHA ÇABUK HABERDAR OLABİLİRSİNİZ






AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, programda yaptığı konuşmada, gazeteciliğin çok önemli ve kıymetli bir meslek olduğunu söyledi.
Bilgi edinme hakkını kullanan vatandaşlara hizmet eden bir sektörde görev yapan gazetecilerin yazdığı her kelimenin önemli olduğunu vurgulayan Usta, "Tüketim toplumundayız. Haberlerin de çok hızlı tüketildiği ancak yalan haberlerin çok çabuk yayıldığı, değer gördüğü, işin doğrusunu, düzeltmesini yapsanız bile yalanın yine hafıza da kaldığını unutmamak gerekir. İşte bu sorumluluk ve bilinçle hareket etmek hepimizin vazifesi olsa gerek diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya ve sosyal mecralarla ilgili hazırlanan düzenlemelere de değinen Usta, şunları kaydetti:
"Dünyada daha demokratik özgür bir bakış açısının yaygınlaşması için ülkemizdeki çalışmaları ve faaliyetleri örnek olarak sunma çabası içindeyiz. Bu konuda bizi haksız eleştirenlere eleştirilerini hiçbir zaman kabul etmediğimizi göğsümüzü gere gere söylüyoruz. Çünkü derdimizin hiçbir zaman basını veya çok sesliliği susturmak olmadığını çok net söylüyoruz. Bugüne kadar bu ülkede herkesin fikrini, düşüncesini, inancını istediği gibi yaşayabildiği ve paylaşabildiği bir ortam sunduk."

Usta, toplumun ve vatandaşların yararına yürütülen çalışmalara devam edeceklerini belirterek, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik etti.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da gazetecilerin, haber alma hak ve hürriyetinin sağlanması bakımından son derece hassas bir görevi yerine getirdiklerini söyledi.
Altay, hak ve hakikatten ayrılmayan, devletinin ve milletinin yanında saf tutan tüm medya mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladığını belirtti.




Konya Valisi Vahdettin Özkan ise basın emektarlarının yerine getirdiği görev ve üstlendiği sorumluluğun çok değerli olduğunu kaydetti.
Programa, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Konya milletvekilleri Ahmet Sorgun, Ziya Altunyaldız ve Selman Özboyacı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve birçok basın mensubu katıldı.


 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”