KILCA: KAR YAĞIŞI HEPİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

 KILCA: KAR YAĞIŞI HEPİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya'da kar yağışının yeniden etkisini göstermesiyle birlikte teyakkuz halinde bulunan Karatay Belediyesi ekipleri, ilçenin dört bir tarafında devam eden kar temizleme ve yol açma çalışmalarında yeniden seferberlik ilan etti. Karatay Belediyesi olarak geçen haftadan beri sahada çok yoğun çalıştığını vurgulayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; uzun yıllar sonra bereketli bir kış geçirdiklerini ve bu bereketin yüzleri güldürdüğünü söyledi.
Karatay Belediyesi etkisini yeniden artıran kar yağışı nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için ekiplerini seferber etti. Kar yağışının ilk saatlerinden itibaren koordineli bir şekilde karla mücadele çalışmalarına başlayan Karatay Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, ilçe genelinde kar küreme ve tuzlama çalışmaları sürdürüyor.
Fen İşleri Müdürlüğü'nün yanı sıra Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler; ilçenin tamamında tuzlama, yol açma ve kaldırım temizliği ile yaşamı olumsuz etkileyebilecek noktalarda pek çok çalışma gerçekleştiriyor.
Başta ana arterler olmak üzere ilçenin tamamında gece ve sabah saatlerinde tuzlama çalışması, gün içinde de kaldırımların temizlenmesi çalışmalarını sürdüren ekipler; 200 personel ve 80 iş makinesi ile birlikte yoğun bir gayret içinde.
Kaldırımlar ve caddelerde oluşan kar yığınlarını kaldırıp buzlu alanları temizleyen ekipler, özellikle hastane bölgesi ve otobüs güzergahlarında vatandaşın günlük yaşamını daha rahat sürdürebilmesi için gereken çalışmaları yerine getiriyor.
Karatay Belediyesi olarak geçen haftadan beri sahada çok yoğun çalıştıklarını vurgulayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ilçenin her noktasında çalışmaların koordineli bir şekilde aralıksız devam ettiğini söyledi.
EKİPLERİMİZ CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORLAR
Kar temizleme ekiplerinin yapılan planlamaya göre ilçenin her noktasına ulaşıp Karataylı hemşehrilerinin güvenliği ve huzuru için canla başla çalıştığını ifade eden Hasan Kılca; "Uzun yılların ardından çok bereketli bir kış geçiriyoruz. Rabbim kar bereketini bizlere nasip etti.  Bu güzelliği aratmasın. Geçen yıl kuraklık yaşamıştık ama bu yıl hamdolsun uzun yıllar ortalamasının üzerinde bir rahmet aldık. Konya'mız tarımın merkezi. Özellikle Karatay'da çiftçilikle uğraşan birçok hemşehrimizin yüzü güldü. Bizler de yeter ki yağsın diyoruz. Biz çalışmaya hazırız. Karatay'ımızdaki birlik ve beraberlik ruhu saha çalışmalarımıza da yansıyor. Şu anda merkeze uzak mahallelerimizde, sanayi bölgelerimizde ve merkezde 200'ün üzerinde personelimizle, 80 aracımızla, 80 mahallemizde çalışma yürütüyoruz. Özellikle kar yağışı başladığı andan itibaren kamu binalarımız, otobüs güzergâhlarımız, hastane yollarımız ve ana caddelerimiz önceliğimiz oldu. Daha sonra da ara sokaklarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim için önemli olan hemşerilerimize her zaman olduğu gibi yerinde ve kaliteli hizmetler götürebilmektir, bunun gayreti ve çabası içerisindeyiz. Karatay'da aldığımız tedbirlerle hiçbir sorun yaşanmadan çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”