KARAPINAR'DAN YURT DIŞINA KAVUN İHRACATI

 KARAPINAR'DAN YURT DIŞINA KAVUN İHRACATI

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Karapınar'ın ham kavunları yurt dışına ihraç ediliyor

Karapınar'da yetiştirilen, hırtlak da denilen ham kavunlar Hollanda, Norveç, İngiltere ve Almanya gibi ülkelere gönderiliyor.



İlçeye bağlı Yeşilyurt ile Kesmez mahallerinde yetişen ve turşusunun da yapıldığı ham kavunların hasadının ardından satışına da başlandı.



Ham kavun üreticisi Murat Özkan, konuya ilişkin ilgi haber muhabirine, "Toprak yapısı ve iklim itibarıyla Karapınar bölgesinde son derece sağlıklı ve kaliteli hırtlak üretiliyor. Yetişen bu ürünler daha çok turşuluk olarak kullanılıyor. İç piyasada tüketildiği gibi Antalya'daki tesislerde paketleyip yurt dışına da ihraç ediyoruz. Hem ülke içinde hem de yurt dışında büyük ilgi görüyor. Hollanda, Norveç, İngiltere, Almanya gibi ülkelere hırtlakları gönderiyoruz. Kavun olmadan satılan hırtlaklar turşu olarak değerlendirildiği gibi meyve olarak da tüketiliyor." diye konuştu.



Üreticiler ham kavunlarını iç piyasaya ise Adana-Emirgazi-Karapınar'da yol kenarlarına konulan tezgahlarda satıyor.
 
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”