Hüyük'te Kış Mevsiminde Çilek Hasadı

 Hüyük'te Kış Mevsiminde Çilek Hasadı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

 

Konya'nın organik çilek üretiminde önemli merkezlerinden Hüyük ilçesinde, bu yıl havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle aralık ayında da çilek hasadı yapıldı.

Hüyük'ün çilek üretiminde son yıllarda önemli hamle yapan kırsal mahallelerinden Suludere'de bu yıl çilek üretiminin yüz güldürdüğü bildirildi.

Suludere Mahallesi Muhtarı Mustafa Erdoğan, yaz döneminde nüfusu bin 700'lere ulaşan yerleşim merkezinde yaşayan mahalle sakinlerinin yüzde 80'lik bölümünün çilek üretimi ile geçimini sağladığını dile getirdi.

Çilek üretiminin pandemi döneminde de yetiştiricisine iyi gelir imkanı sağlaması nedeniyle yöre halkının gözde ürünü haline geldiğini aktaran Erdoğan, yerleşim merkezinde bu yılki üretimin 100 tonu aştığını belirtti.

Bu yıl mevsim şartlarının da uygun gitmesi nedeniyle üretim kapasitesinin önceki yıllara göre artış gösterdiğini ve aralık ayında bile çilek bahçelerinde hasadın sürdüğünü vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Üreticimiz, olası donun etkilerinden korumak için tülle örtü yaparak üzerini kapamak suretiyle aralık ayında da ürün toplamayı başardı. Bir üreticimiz 20 Aralık'ta mahallemizdeki bahçesinden topladığı çileği Konya ve İstanbul'a gönderdi. Bu, 2020 yılının yöremizdeki son çilek hasadı oldu. Yerleşim merkezimizde çilek üretimi halen açık alanlarda yapılıyor. Hedefimiz, inşallah Konya'da çileğin başkenti olarak nitelendirilen Hüyük ilçemize bağlı Suludere Mahallemizde çilek üretimini yılın 12 ayında da yapabilmek. Bunun için önümüzdeki yıl bölgemizde kapalı seralarda da üretime geçmeyi planlıyoruz."

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”