GRİP VAKALARI ARTTI,UZMANLAR İSE UYARDI

 GRİP VAKALARI ARTTI,UZMANLAR İSE UYARDI

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Kış aylarının gelmesiyle havadaki nem oranının azalması ve vücut direncini düşürecek birçok etken söz konusu olabiliyor. Son günlerde artan grip vakaları artması, kuru öksürük ve grip vaka oranları koronavirüs vakalarının önüne geçti. Peki bu soğuk günlerde nelere dikkat edilmişi gerekiyor?, Vücut direncini nasıl yükseltebiliriz?, Grip olmamak için neler yapmak gerekiyor? detaylar haberin devamında…
Türkiye genelinde soğuk havanın etkisinden dolayı vücut direncinin düşmesine bağlı olarak grip ve kuru öksürük herkesin korkulu rüyası oldu. Adeta bir salgın gibi hemen dört kişiden üçünde kuru öksürük var. Peki bu öksürüğü geçirecek geçmişten bugüne süregelen şifa olacak ürünler neler? Konuyla ilgili uzamanlar ise bağışıklık direncini artırmak için farklı çözümler sunuyor.
 


Koronavirüsün dünya çapında alınan tedbirler çerçevesinde kullanılan maske ve mesafesinin bırakılmasının ardından Türkiye genelinde girip vakaları artmaya başladı. Çözümler arasında ise bitki çayları akıllara gelen ilk seçenek.
 
Bitki çaylarının ölçülü bir şekilde kullanılması durumunda vücut direncini arttırabileceğini belirten uzmanlar, zencefil, kuşburnu, ıhlamur, papatya ve kekik gibi bitki çaylarının büyük etkilere sahip olduğunu belirtiliyor.

ZENCEFİL

Zencefil B3, B6, C ve K vitaminleri, demir, potasyum, magnezyum, fosfor ve çinko içerir. Bu faydalı bitkinin çayı taze, kurutulmuş ya da tozu kullanımında, antioksidan ve anti-inflamatuvar özelliğe sahip birçok fitokimyasal içermektedir. Bunun yanı sıra C vitamini içeriğiyle birlikte bağışıklığın desteklenmesinde rol oynar. Hastalıklara karşı bağışıklığın güçlü olması gerekir. Yapılan araştırmalarda zencefil tüketiminin TNF-alfa, interlökin-6 gibi vücutta inflamatuvar yanıt gösteren bu belirteçlerin üzerinde azaltıcı etkiler gösterdiği saptanmıştır.
 
KUŞBURNU

C vitamini zengini, polifenoller ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren kuşburnu zengin vitamin ve minerallere sahip. Likopen ve A, B, E, K vitaminlerinin yanı sıra magnezyum, demir gibi değerli mineralleriyle vücut direncini artırır, sinir sisteminde, hücre yenilenmesinde fayda sağlar.
 
IHLAMUR

Ihlamur, özellikle soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi durumlarda elimizden düşürmek istemediğimiz bir bitkidir.  Ihlamur çayı; üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı faydalı, bağışıklık sistemini güçlendirerek tedaviye yardımcı olurken öksürüğü kesip göğsü yumuşatır. Yangı azaltıcı özelliği bulunur. Ayrıca terletme, idrar söktürme, strese karşı sinirleri yatıştırma hatta kimi bağırsak sancılarını gidermede destektir.
 
PAPATYA

Papatya çayı, mide-bağırsak sistemi spazmları, gaz, hazımsızlık, şişkinlik sıkıntılarında etkilidir. İltihap giderici, alerji oluşumunu önleyici, mikropların gelişimini engelleyici ve yara iyileştirici etkiye sahiptir. Papatya çayı cildin temizlenmesi, sivilce oluşumunun önlenmesi ve şişkinliğin giderilmesi gibi durumlarda etkindir. İrritabl bağırsak sendromu, kramplar, hazımsızlık, gaz ishal ve kolik semptomlarını azaltabilir. Papatya çayı adet döneminde krampları hafifletmeye yardımcı olabilir. Emziren anne ve bebekleri için de yararlıdır. Taze hazırlanan çayın ılıtılarak bebeğe verilmesi gaz çıkarmasına yardımcı olur. Ayrıca papatya bitki çayı hafif yatıştırıcı etkisi ile de bebeğin rahat uyumasını sağlar. Farenjit, bademcik iltihabı, larenjit, ağız ve boğaz mukozası iltihaplarında gargara olarak kullanılması şikayetleri hafifletir.
 
KEKİK

Antioksidan özelliği bulunan kekiğin güçlendirici, iltihap giderici, ağrı dindirici, balgam söktürücü, bağışıklığı destekleyici, mikroorganizmalara karşı vücudu koruyucu etkisi bulunur. Ayrıca sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkileri vardır. Sindirimi kolaylaştırır ve mide sorunlarına iyi gelir. Adet kanamalarını dengeler ve kramplı adet ağrılarında rahatlatıcı etki sağlar. Öksürük ve üst solunum yolları iltihabında çay ve gargara olarak kullanılabilir.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”