FATİH'İN TORUNU BİÇERDÖVERİ YÜZDÜRDÜ

 FATİH'İN TORUNU BİÇERDÖVERİ YÜZDÜRDÜ

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Fatih'in torunu..
Adadaki hasadı tamamlayan biçerdöver gölde "yüzdürülerek" karşı kıyıya geçirildibiçerdövergöl
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, tarımsal faaliyetlerin yapıldığı Çeçen Adası'nda hasat mesaisini tamamlayan biçerdöver göl sularında yüzdürülerek karşı kıyıya taşındı.



Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'ndeki irili ufaklı 33 adadan 3'ünde tarımsal faaliyet yürütülüyor.



Çeçen Adası'na duba üzerinde yüzdürerek geçirilen biçerdöverle arpa hasadı yapıldı. Adadaki hasat mesaisini tamamlayan biçerdöverin dönüş yolculuğunda karşı kıyıya duba üzerinde taşındığı ilginç anlar havadan görüntülendi.



Çeçen Adası'ndan duba üzerinde taşınan biçerdöver, göldeki yolculuğunun ardından karşı taraftaki 3 kilometre mesafeli Gölkaşı Mahallesi sahiline nakledildi.



Gölkaşı Sahili'nde dubalardan indirilen biçerdöver, Çiftlik Mahallesi'ne götürüldü.
Çiftlik Mahallesi'nde yaşayan biçerdöverin sahibi çiftçi Mehmet Erdoğan, "Her yıl bu biçerdöverimizi adaya naklederek, ektiğimiz ürünleri biçiyoruz. 10-12 yıldır biçerdöverimizi bu mevsimde göl üzerinde yüzdürüyoruz. Hasadın sona ermesinin ardından biçerdöver, traktör ve diğer ekipmanlarımızı gölde duba üzerinde taşıyarak kışın yağmurda karda kalmasın diye evimize götürüyoruz." dedi.



Biçerdöveri yüzerken görenlerin şaşırdığını dile getiren Erdoğan, "Biçerdöveri dubanın üstünde yüzdürmek bir cesaret gerektiriyor. Uzun yıllar önce kendimize ait biçerdöverlerimiz yoktu ve sahiplerinden kiralayarak onları adaya çıkarıyorduk. Ancak, sahipleri bizden biçerdöverin göle düşme riskine karşı senet alıyordu. Ama, şu anda biçerdöverlerimiz kendimizin olunca böyle bir sorun yaşamıyoruz. Bu iş için kullandığımız dubanın 11-12 tona yakın su üzerinde kaldırma kapasitesi var. Biçerdöverin ağırlığı da 7 ton olduğundan rahatça geçirebiliyoruz." diye konuştu.

 
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”