EYT BAŞVURULARI BAŞLADI,DOĞUM VE ASKERLİK BORÇLANMASI EYT’Yİ ÖNE ÇEKER Mİ? E-DEVLET ÜZERİNDEN BORÇLANMA BAŞVURUSU NASIL OLUŞTURULACAK?

 EYT BAŞVURULARI BAŞLADI,DOĞUM VE ASKERLİK BORÇLANMASI EYT’Yİ ÖNE ÇEKER Mİ? E-DEVLET ÜZERİNDEN BORÇLANMA BAŞVURUSU NASIL OLUŞTURULACAK?

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Kamuoyunu yıllardır beklediği EYT düzenlemesinin detayları ve şartları belli oldu. EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılacak? EYT emeklilik başvurusu nereden yapılacak? Tüm soruların cevabı ilişik ayrıntılı bilgiler haberimizde.
WHATSAPP GRUBUMUZA DAHİL OLARAK OLAYLARDAN DAHA ÇABUK HABERDAR OLABİLİRSİNİZ
Beştepe'de gerçekleşen EYT  toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milyonları ilgilendiren müjdesi gündem de yerini aldı. Yaş şartının aranmayacağı EYT'den askerlik ve doğum borçlanmasının nasıl yapılacağı merak konusu oldu.
 
Kamuoyunun yıllardır beklediği EYT konusunu merakla beklendi. Borçlanma başvurusu talebi E-Devlet üzerinden nasıl oluşturuluyor? soruları akıllarda yerini aldı.
 
Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde SGK Twitter üzerinden akıllardaki tüm soruları cevaben video yayınladı. Videoda yer alan bilgilere göre E-Devlet üzerinden başvuru formu doldurulması gerekiyor.

 
 
Başvuruların yanı sıra doğum borçlanması, doğumdan önce sigorta girişi olan kadın çalışanlara tanınıyor. Bu sayede prim gün sayısı eksik olan kadın çalışanlar, doğum sonrası çalışamadığı süreleri borçlanarak, bu sürelerdeki eksik prim gün sayılarını tamamlama fırsatı sunuluyor.
 
EYT'DE EMEKLİLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILABİLİR?
 

Başvuru sıralaması is şu şekilde;


E-Devlet sitesine ulaşmak için tıklatın 

-E-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra arama kısmına ‘aylık', ‘emekli', ‘gelir' kelimelerinden birini yazın
-Çıkan sonuçlardan ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi 'ne tıklayın.
-Ekrana gelen ‘yeni başvuru' sekmesi tıklayın.
-Tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığı' seçin
-SSK kapsamında aylık talebe edecekler ‘4A SSK', Bağkur kapsamında ise ‘4B Bağkur' seçmelisiniz.
-Altta yer alan ‘başvur' butonu tıklayın.
-TC kimlik numarası, Ad-Soyad bilgileri ve ikametgah adresi ekrana otomatik gelmesi gerekiyor.
-Maaş ödemesinin yapılacağı banka seçilerek açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesi ve diğer iletişim bilgileri de doldurmanız gerekiyor.
-‘Aylık alıyor mu?' sorusunda da evet ya da hayır cevabı mutlaka işaretlemelisiniz.
-Son olarak ‘ileri' butonuna basılacak ve ‘başvur' butonuna basılarak bilgiler SGK'ya gönderip işleminiz tamamlanmış olacak.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”