Ertuğrul Gazi Cami ve Darülkurrası açıldı

  Ertuğrul Gazi Cami ve Darülkurrası açıldı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Bilecik’te 741. Söğüt Ertuğrul Gazi`yi Anma ve Yörük Şenlikleri, protokol üyelerinin Ertuğrul Gazi Türbesi ziyareti ile başladı. Ardından heyet türbe yerleşkesi içinde Selçuklu Belediyesi’nin 3 milyon lira destek verdiği Ertuğrul Gazi Cami ve Ertuğrul Gazi Darülkurrası'nın açılışını gerçekleştirdi.



Selçuklu Belediyesi'nin katkıları ile yapılan Ertuğrul Gazi Cami ve Darulkurrası'nın açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'nın da katılımlıyla gerçekleştirildi.






Başkan Pekyatırmacı, "Ertuğrul Gazi Camii ve Darulkurrası hayırlı olsun”



Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin atası Ertuğrul Gazi'nin isminin yaşatılacağı Ertuğrulgazi Cami ve Darulkurrası'na katkıda bulunmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Üç yıl önce Enerji Bakanımızla birlikte burada caminin temel atma programında birlikteydik. Bugün de açılış programında birlikte olduk. Ertuğrul Gazi'nin türbesinin hemen yan tarafında bulunan alan içerisinde Ertuğrul Gazi Camisi ve Külliyesi tamamlandı. Selçuklu Belediyesi olarak bu külliyenin ve caminin yapımına üç milyonluk bir desteği sağlamış oldu. Ben caminin yapımında emeği geçen değerli valilerimize, birlik başkanlarımıza, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve yine yapımda emeği geçen müteahhidimize ve bizimle birlikte katkı sunan hayırseverlerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Söğüt'ün sembolü olacak bu eserin ata yadigarı topraklara hayırlı olmasını diliyorum. " dedi.
Ertuğrulgazi Cami ve Darulkurrası'nın açılışı dualar ve kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.



Protokol üyeleri açılışın ardından 741. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne katıldı.  Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatrımacı ve beraberindeki heyet daha sonra Selçuklu ile Söğüt arasındaki tarihi bağların güçlenmesine yönelik  "Geçmişten Geleceğe Selçuklu'dan Söğüt'e” projesi kapsamında Ertuğrul Gazi ve Şeyh Edebali türbesini ziyaret etti. Selçuklu Belediyesi Bilecik ve Söğüt kültür turları kapsamında  projenin bu etabında 2200 kişi Osmanlı Devleti'nin temellerinin atıldığı Söğüt'e gitmiş olacak.


Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”