ENERJİ BİR-SEN MEVLANA ŞUBESİNİN 4. OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

 ENERJİ BİR-SEN MEVLANA ŞUBESİNİN 4. OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Memur-Sen Konfederasyonu Enerji Bir-Sen şubesinin 4.Olağan genel kurulu delegelerin ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Diyanet Sen Konya Şube Başkanı ve Memur-Sen Konya İl Başkan Yardımcısı Ali Koç’un sunuşları gerçekleştirdiği program sunumlar ile başladı.


"AHDE VEFA OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”


Memur-Sen bünyesindeki  İlk Kadın Şube Başkanı Melike Emek; "Öncelikle sendikamızın kuruluşundan günümüze kadar görev yapan şube başkanları, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik komisyonları ve bugüne kadar bize destek veren tüm üyelerimize saygı ve şükranlarımı sunarım.  Türkiye'nin geleceğini inşaa etmek adına Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan'ı rahmetle anıyorum. Memur-Sen ve Enerji Bir-Sen'i bugüne kadar ki geldiği konumdan da daha ileriye taşımak için azim, inanç ve kararlılık ile ilerleyeceğiz. Memurun sesi olmayı, zalimlere karşı dik durmayı, hakkın ve hakikatin savunucusu, emeğin ve alın terinin temsilcisi olmayı Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan'dan öğrendik.  3 Kasım 2018'de görevi devraldığımızdan itibaren üyelerimizin sorumluluğunu omzumuzda hissederek Allah rızası kazanma amacıyla dört yıldır sendikal mücadelemizi sürdürdük. Teşkilatımızdan aldığımız güçle bugüne kadar hizmet kolumuza bağlı tüm kurumlarda koruyucu giyim malzemesi hakkı kazandık, ücretsiz okul servisi hakkı kazandık. Şuan 706 TL olan toplu sözleşme ikramiyesi aldık. MTA Kamp ve Araştırma gemilerinde çalışan personele yemek yardımı ile taşrada çalışan personeline artı 10 puan ilave ödeme alınmasını sağladık. Türkiye kömür işletmeleri müdürlüklerinde personel servisi ile taşrada çalışan personele ek ödeme yapılmasını sağlandı. DSİ personeline fazla çalışma ücreti sağlandı. Türk şekerde kampanya primi ve misafirhane niteliğinde olmayan yatakhanelerden ücretsiz faydalanma, sanayi teknolojide ölçü ayar memurlarına iş gücü zammı sağlandı. Biz kocaman bir ailenin fertleriyiz.  Dört yıl sonra tekrar bir arada, daha mutlu ilerliyoruz. Üyelerimize karşı dürüst olduk onları asla kandırmadık, oyalamadık onların hak ve menfaatlerini gözettik.  Ahde vefa olmazsa olmazımızdır” dedi.



"TÜM ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM”

Bölge Müdürü Mehmet Ekinci; "Takriben 1100 personel ile bu görevi gerçekleştirmekteyiz. Dört ilde faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Burada seçilecek olan kişilerin kamu değerlerini bilen, sorunlara çözüm üretebilecek kişilerdir. Daha önce ki faaliyetler bunun en iyi örneğidir. Yapılan çalışmalara verdikleri emekler için tüm arkadaşlara teşekkür ederim” diye konuştu.



"TAŞ ÜZERİNE TAŞ KOYABİLMELİYİZ”

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Osman Nail Kavruk; "Sivil toplum kuruluşları sendikalar gelişen dünyanın  vazgeçilmez unsurlarıdır. Genel kurullar ise hedefe daha iyi odaklanmayı sağlayan toplantılardır. Ülkede hepimizin davası ve amacı birdir.  Davamız sadece lafla değil, bir iş üretebilmek. Sendikalar kendi üyelerinin ihtiyacına cevap verirken ülke için ne yapabilirim amacında olan kuruluşlardır. Değişen Dünya'da daha iyi yerlere çıkabilmek, Cumhurbaşkanımızın arkasında kendimizi kabul ettirmiş bulunmaktayız. Mesafe kaydedecek çok yolumuz var. Türkiye Yüzyılı'nda sadece hükümet olarak değil tüm sivil toplum kuruluşlarının sendikalarımızın hatta bireylerin bile görevleri var. Yollarımız, enerji sahasındaki ilerlememiz, iha ve sihalar, TOGG hepsi bizi daha ileriye taşıyacak. Bu yolda hepimizin projesi olmalıdır. Taş üzerine taş koyabilmeliyiz. Böylelikle  4. Olağan Kurulun hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.



"SENDİKA ÖNEMLİDİR”

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konar; "Sanayi ve Teknoloji Müdürü olmadan önce 2002 yılında bu sendikada çalışma fırsatım oldu. Sendika önemlidir. Babamda işçi sendikasındaydı. Sendikadan uzak değilim o yüzden kurulunca hemen üye oldum. Hakikaten "işçiler haklıyız kazanacağız” sloganı atar her zaman işçi emekçi haklıdır ve hep isteme pozisyonundadır. Biz devleti temsil eden kısımdayız. Ama her zaman derim kendinizi temsil edecek bir sendikaya üye olun. Sendikalar her yıl yeni başarı elde ediyor. İşveren tarafındayız ama bu karşılıklı anlayışla olan bir durumdur. Sendika başındaki arkadaşları kutluyorum. Bu işi en iyi şekilde yapmak gerekir. İnşallah hayırlı olur” dedi.


























HABER:Türkan Taşcı/KAMERA:Ali İsmail Taşcı
 
 

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”