Emekliye müjde!

 Emekliye müjde!

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Emekli maaşlarına yapılan yüzde 42.35’lik artışla birlikte bankalar promosyon yarışına girdi.

Bankaların promosyon yarışı emekli maaşlarına gelen zamların ve en düşük emekli maaşının 3 bin 500 liraya çıkmasının ardından iyice kızıştı. Yeni emekli olanlara, maaşlarını taşıdıkları bankalarca verilen 3 yıllık nakit promosyon tutarları neredeyse her ay artıyor. Aslında maaşı 1.500 TL'ye kadar olan emeklilere 500 TL, 1.500-2 bin 500 TL arasında olana 625 TL, 2 bin 500 TL üstü olana da 750 TL promosyon ödeniyor. Ancak bunlar taban tutarlar.


TOPLAM PROMOSYON TUTARI 6 BİN TL'Yİ AŞIYOR


Yani özel bankalar bundan daha fazla promosyon verebiliyor. Daha bir ay öncesine kadar en fazla ödenen promosyon tutarı 3 bin 250 TL civarındayken, şu anda birçok banka maaşı 1.500 TL'ye kadar olan emekliye 3 bin 500 TL, 1.500-2 bin 500 TL arası alanlara 4 bin 250 TL ve 2 bin 500 TL ve üzerine ise 5 bin 550 TL nakit promosyon bedeli ödüyor. Üstelik bunlara ek kampanyalar da eklenince toplam promosyon tutarı 6 bin lirayı aşıyor.


GÜNCELLEME TALEP EDİN 


Emeklilerin yeni kampanyadan faydalanmak için bankaya ‘güncelleme' talebiyle başvurmaları gerekiyor. Bu durumda banka, daha önce yaptığı promosyon ödemesini yeni ödemeden düşerek yeni bir rakam belirliyor. Örneğin geçen yıl 3 yıllık sözleşmeyle 1.500 TL promosyon alan emekli, güncelleme istediği takdirde alacağı 5 bin 500 TL'lik promosyon ücretinden bu rakam düşülüyor. Geri kalan 4 bin lira ise emeklinin hesabına yatırılıyor. Dolayısıyla hangi banka daha iyi avantaj sunuyorsa promosyon sözleşmesini ne zaman yaptığınıza bakmadan hemen yeni tutarlara geçmek için başvuru yapabilirsiniz.


MAAŞ NASIL TAŞINIR? 


3 yıllık taahhüt süresi dolan emekliler ve yeni emekli olanlar, istedikleri bankalara başvuru yaparak promosyon alabiliyor. Bu arada daha iyi bir avantaj çıkarsa 3 yılın dolması da gerekmiyor. Emekli istediği an diğer bankaya geçebilir.


HANGİ BANKADA NE KADAR ÖDEME VAR? 


Bunun için geçiş yapacağı ve halihazırda maaş aldığı bankaya bildirimde bulunması yeterli. Hemen hesap açılıyor. Bildirim, bankaların şubelerinde veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Emekli mevcut bankada kaldığı sürenin promosyonunu alıyor, kalanını iade ediyor. Yeni geçtiği bankadan da promosyonu peşin alıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”