Dünya dilinizin ucunda

  Dünya dilinizin ucunda

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

“BRİTİSH TOWN”
Senelerdir sektördeki dil kurslarında eğitimler vererek ilerleyen Cemile Büşra Sağlam bir sene önce eşi Necip Sağlam ile Britishtown Konya Şefikcan Şubesi'ni kurdu. Sektördeki başarılı çalışmalarını ise İlgi Haber'e anlattı.
 
Britishtown Konya Şefikcan şubesi'nin kuruluş hikayesini anlatan Cemile Büşra Sağlam; "Üniversiteden mezun olduktan sonra uzun yıllarca dil kurslarında çalışmalarım oldu. Aslında  Bilgisayar Öğretmenliği mezunuyum. Ama günümüzde kimse kendi mesleğini icra edemiyor. Bende  dil okullarında çalışmaya başladıktan sonra tamamen bu alanda devam ettim. Eğitim danışmanı, öğrenci işleri gibi her departmanda görevlerim oldu. Eğitim sektörü  saygın bir sektör olduğu için severek yapıyordum.  Bu işe olan ilgimiz ile de eşim Necip Sağlam'la geçtiğimiz sene bu kurumu açma kararı aldık” dedi.




‘CLUB DERSLERİMİZ İLE ÖMÜR BOYU EĞİTİM VERİYORUZ'


Kurumun farklarından bahseden Cemile Büşra Sağlam; "Kurumumuzda yabancı öğretmenler var. Çünkü dili öğrencinin yabancı hoca ile tanıması daha iyi oluyor. Başlangıçtan itibaren aksan farkından dolayı yabancı hoca ile iletişimde oluyorlar. Biz gelen öğrencilere  dil öğrenmek istediğini söylediğinde ilk olarak ‘ne için?' diye soruyoruz. Herkesin bir hedefi var. Hobi olarak, Yds için, yurtdışında çalışmak için herkesin birçok farklı hedefleri oluyor. Tabi biz bunu tespit edip ona göre yönlendiriyoruz. Öğrenci kaydı oluşturduğu ve eğitime başladığı andan itibaren süreç başlıyor. Öğrencinin eğitimi bitti deyip göndermiyoruz. Club derslerimiz var. Bu dersler ile ömür boyu dil eğitimi veriyoruz.  Çünkü dil öğrenmede sağlıklı süre 2 yıl oluyor” diye konuştu.




‘ÖĞRETMENLERİMİZİ YURT DIŞINDAN GETİRİYORUZ'


Aksan farkından dolayı yabancı öğretmenleri seçtiklerini söyleyen Cemile Büşra Sağlam; "Dil öğrenmenin yaşı yoktur. Bir çocuk doğduğunda anne ve babadan dili öğrenmeye başlıyor. Anne karnında bu dil öğrenimi başlıyor. Ama gramer ile öğrenilmiyor. Duyarak, konuşularak öğreniliyor. Bu eğitimde biz tam tersini yapıyoruz. Önce konuşma eğitimlerini veriyoruz. Öğretmenlerimizi yurtdışından farklı ülkelerden de seçtik. Öğrencilerin aksanı daha iyi anlayabilmesi adına Güney Afrika, Amerika gibi birçok ülkeden getirdiğimiz hocalar eğitim veriyor. Bizim için aksan çok önemlidir” ifadelerini kullandı.




‘DİL ÖĞRENMEYE GEÇ KALMAMAK GEREKİR'


Dil öğrenmenin yaşı olmadığını söyleyen Cemile Büşra Sağlam; "Öğrenmede en doğru yaş 4 yaş oluyor ama 1 yaştanda başlanabilir. Bizim kursumuzda bir yaş sınırı yok. Küçük öğrencilerimiz için veliler merak ediyor. Bu yüzden haftada iki kez veli araması yapılıyor ve öğrencinin durumu veliye detaylıca anlatılıyor. Burada profesyonel bir eğitim ardından sürekli bir eğitim gereklidir. Aynı Türkçe öğrenirken yaşadığımız süreç gibi oluyor. Dil öğrenmek istek ile ilgilidir. Profesyonel ve destek veren bir kurum olursa tabi bu daha keyifli olur. İngilizce lüks değil, aksine İngilizceyi bilmek gerekirken devamında diğer dilleri de öğrenmek gerekiyor. En önemlisi dil öğrenmeye geç kalmamak gerekir” şeklinde konuştu.





RÖPORTAJ= TÜRKAN YILMAZ 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”