DSYB Başkanı Edip Yıldız'dan Acil Çağrı

 DSYB Başkanı Edip Yıldız'dan Acil Çağrı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız; "Dünya gıda ve hammadde fiyatlarının artışını hep birlikte gözlemliyoruz. Bu krizden maalesef ülkemiz etkilenmiştir. "dedi ve sözlerine şöyle devam etti.
 
 
"Ülkemizin hammadde konusunda dışa bağımlılığı üretimin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Yıllardır üreten kesim olarak üretimin de üretenin de önemini en yüksek sesle ifade ederken uluslararası bir kriz bize acı bir örnek olmuştur."
 
Tarımsal üretim yapan üreticimizde, hayvansal üretim yapan üreticimizde, gıda sanayimizde, yem sanayimizde hatta artık perakende sektörümüzle tüketicimizde aynı gemideyiz. Uluslararası bu kriz nedeniyle artık bu gemi su almaya başladı, geminin en altında olup da ilk etkilenen kesim olarak tüm sektör paydaşlarımıza sesimizi yeniden duyurmak istiyoruz. Eğer ki tehlikeyi görmez bu sektörü kurtarmazsak gelecek nesillerimizin yüzüne bakamayacağız. Her gün artan maliyetler karşısında bu piramidin en altında kalan üreticimiz can çekişir durumda olduğunu görebilmek gerekiyor.
 
Milyonlarca insanın evine ekmek götürdüğü bu sektörün en önemli halkası olan üreticilerimiz kaderine terk edilmiş durumda olduğunu bilmemiz gerekiyor.
 
Ulusal Süt Konseyi çözüm oluşturmakta, aksiyon almakta gecikirken üreticimizin dayanacak gücü kalmamıştır. Her gün yem sanayicisinden fiyat artışıyla ilgili haberler alınırken konseyimizden haber alınamamaktadır. Hepimiz aynı gemide olduğumuza göre bu geminin batmasına seyirci mi kalmamız gerekiyor.
 
Konsey bizleri kaderimizle baş başa bıraksa bile, biz gelecek nesillerimizi sütsüz etsiz bırakmamak için bir araya gelerek, süt üreticimizi kurtarabiliriz. Bu nedenle süt ve et üretiminin başkenti olan Konya'dan ülkemizin dört bir yanında faaliyet gösteren sanayicilerimize bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Acilen toplanarak üreticimizin elinden tutup bu bataktan çıkaralım. Süt fiyatlarımızın güncel yem fiyatlarına göre revize edilmesini sağlayalım. Eğer ki bu krizi iyi yönetemez üreticimizi bataklığa süreklersek birkaç aya sektörün bitmesinin yanı sıra tekrar kurtarmak için çok daha fazla maliyetlerle karşı karşıya kalırız.
 
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”