Ders zili çaldı, 19 milyon öğrenci bugün okula döndü

 Ders zili çaldı, 19 milyon öğrenci bugün okula döndü

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen yeni eğitim dönemi için bugün okul yolunu tuttu. İlk ders ziliyle sıralarına koşan öğrenciler, ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra kaynak kitaplarını da sıralarında buldu.

19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen, 2022-2023 eğitim öğretim yılına bugün başlıyor. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrenciler, 5-9 Eylül'de uyum eğitimi almıştı. Bu yıl ortaokul ve liseye başlayacak öğrencilerin uyum eğitimi süreci 16 Eylül'e kadar sürecek.


KAYNAK KİTAPLAR SIRALARDA


Ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra hazırlanan kaynak kitaplar da sıralarda öğrencileri bekliyor. Yeni dönem hazırlıkları kapsamında, ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra 136 milyon yardımcı kaynak da öğrencilere ulaştırıldı. İkinci sınıflar için 7, üçüncü ve dördüncü sınıflar için 12, beşinci sınıflar için 6, altı, yedi ve sekizinci sınıflar için 4, dokuzuncu sınıflar için 6, onuncu sınıflar için 5, on birinci sınıflar için 11, on ikinci sınıflar için ise 20 yardımcı kaynak hazırlandı. Bunların yanı sıra bakanlık, YKS'ye hazırlanan öğrenciler için zorluk derecelerine göre üç adımdan oluşan 8 TYT ve 9 AYT soru bankası hazırladı. Türk edebiyatı, temel düzey matematik, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe, psikoloji, sosyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için 58 ünite ve 11 karma testten oluşan tekrar testleri de öğrencilerin sınavlarına destek sağlaması için verilecek.


20 BİN YENİ ÖĞRETMEN KATILDI


Eğitim ailesine bu yıl, 1 Eylül'de ataması yapılan 20 bin öğretmen daha katıldı. Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi kapsamında, 16 bin 361 kütüphane yapıldı ve kütüphanelerdeki kitap sayısı 80 milyona ulaştı. 2022-2023 eğitim öğretim yılı ilk ara tatili 14-18 Kasım 2022'de yapılacak. Öğrenciler için 23 Ocak- 3 Şubat 2023'te yarıyıl tatili, 17-20 Nisan 2023'te ise ikinci ara tatil dönemi olacak. Eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023'te sona erecek.

 

ARA TATİLLER NE ZAMAN?


Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi kapsamında, 16 bin 361 kütüphane yapıldı ve kütüphanelerdeki kitap sayısı 80 milyona ulaştı. Eğitim ailesine bu yıl, 1 Eylül'de ataması yapılan 20 bin öğretmen daha katıldı.


2022-2023 eğitim öğretim yılı ilk ara tatili 14-18 Kasım 2022'de yapılacak. Öğrenciler için 23 Ocak-3 Şubat 2023'te yarıyıl tatili, 17-20 Nisan 2023'te ise ikinci ara tatil dönemi olacak. Eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023'te sona erecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”