ÇİN SARIMSAĞINA DİKKAT !

 ÇİN SARIMSAĞINA DİKKAT !

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

ÇİN SARIMSAĞINI UCUZ FİYATA VERİP VATANDAŞ KANDIRILIYOR.
ÇİN SARIMSAĞI VE KASTAMONU SARIMSAĞI

 Pazarcılar Odası  Eski Başkan Yardımcısı Cengiz  Yılmaz'a sorduk  
Vatandaş sarımsak alırken neye dikkat etmeli ? 


'-Yerli sarımsak yani Kastamonu sarımsağının ömrü uzun  olur.
-Aylarca saklanılabilir, olgunlaşmaz, değişmez.
-Çin sarımsağının yerli sarımsak kadar vitamini olmaz.
- Çin sarımsağı ithal ediliyor.
-Çin sarımsağının görünüşü parlak olur.
- Yerli sarımsak o kadar parlak olmaz.
- Çin sarımsağının dişleri daha büyük olur.

-Yerli sarımsağımız turşunun içinde yeşermez.
- Çin sarımsağı turşunun içinde de kendini belli eder, yeşerme yapar.



Kendi memleketimizin sarımsağını almaya özen göstermeliyiz. Çünkü satıcı çin sarımsağını Kastamonu sarımsağı diye ucuz fiyata vererek vatandaşı kandırıyor. O sebepten sarımsak alırken vatandaş çok dikkatli olmalı .

Yerli sarımsak kendini belli eder. Satıcı çin sarımsağını fiyatını ya düşük yada fazla yüksek fiyata verebiliyor. Yerli sarımsak bittikten sonra çin sarımsağı ithal olarak gelir. Çin sarımsağı piyasaya paketli halde sunulurken yerli sarımsak  deste halinde bağlı şekilde satılır. İthal gelen her şeye dikkat etmeliyiz. İhtiyaç durumundaysanız Çin sarımsağını  daha az almaya özen gösteriniz. Çin sarımsağının ömrü kısa olduğu için çabuk bozuluyor. Vatandaşımız elinden geldiğince yerli sarımsağımızı almaya özen göstersin.

Her zaman  kendi memleketim her zaman güzel ülkemin üreticisi diyorum.' diyen, sorularımızı yanıtlayan Cengiz Bey'e İlgi haber olarak teşekkür ederiz.

 
 
 
 
 
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”