Beyşehir Gölü'ne Damacanalarla Su Boşalttı

 Beyşehir Gölü'ne Damacanalarla Su Boşalttı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Beyşehir Gölü'ndeki su çekilmesine dikkat çekmek için yağmur sularını damacanalarla göle boşalttı.

Beyşehir'de esnaflık yapan Ali Akkoca, yaşanan kuraklık ve yetersiz yağışlar nedeniyle kıyılarda suları çekilen Beyşehir Gölü'ne dikkat çekmek  için, damacanalara doldurduğu yağmur sularını göle boşalttı. 

Sosyal medyadan başlattığı "Gölümüzde bir bardak suyun da senin olsun" kampanyası ile oluklardan akan yağmur sularını biriktirdikleri kapları dolduran Akkoca, bazı arkadaşlarıyla bu suları Eşrefoğlu Köprüsü'nden göl yüzeyine boşalttı. 

Akkoca, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü'nün kurumaya yüz tuttuğunu ve gölle ilgili çok sıkıntılı bir durum yaşandığını sosyal medyadan günlerce dile getirdiğini söyledi. 


Başlattığı kampanyaya kısa sürede büyük bir destek geldiğini anlatan Akkoca, şöyle devam etti:

"Zaman zaman bu gölün kenarını geziyorum, bu gölde yaşayan 16 balık türü, yaklaşık 163 kuş türü, 405 bitki türünden günlerdir feryat geliyor. Burada ördekler ölüyor. Sizler de kenarda görebilirsiniz, biz bunları barınaklardaki hayvanlara atıyoruz. Tekrar insanlar görür de utanırız, diye bu ördek leşlerini köprülerin altında saklıyoruz, kaybediyoruz. Buradan artık Beyşehir'deki yetkililerin bize destek vermesini bekliyoruz."

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”