BEYNE ZARAR VEREN 5 ALIŞKANLIK

 BEYNE ZARAR VEREN 5 ALIŞKANLIK

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Beynimiz ve alışkanlıklarımız hakkında bunları duyunca sizde çok şaşıracaksınız!

Çok farkında olmasak da beynimiz de vücudumuzun diğer organları gibi zarar görebilir. Günlük yaşamdan bazı faktörler bu zararları tetikler! Beyninize ciddi zarar veren günlük alışkanlıkları listeliyoruz.


İletişimden Kaçınma
Michigan Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, gün içinde yapacağınız çok kısa bir sohbetin bile beynin gelişiminde etkisi olduğu gözlendi. Ailenizle, arkadaşlarınızla kuracağınız iletişim beyin işlevlerini geliştirecektir!



Çok Fazla veya Az Şeker
Sinir ve beyin hücrelerimizin en yüksek verimde çalışması kandaki şeker oranının ideal – ne çok yüksek ne çok az- durumda olmasına bağlıdır. Şeker bileşenleri hafızayı, odaklanmayı ve öğrenme yeteneğini arttırabilir. Üzerinizdeki hüznü ve siniri atabilir. Fakat kan şekerinin düşük olması durumunda da beyinde yavaşlama ve doğru şekilde çalışmama görülebilir. Kan şekerinin çok yüksek olması durumunda da beyin performansına ve hafızaya zarar verebilir. Yüksek veya düşük kan şekeri bunamaya ya da Alzheimer hastalığına yol açabilir!


Kahvaltı Yapmamak
Araştırmalar, düzenli olarak kahvaltı yapan kişilerin, özellikle bilim dallarında daha iyi performansları olduğunu gösteriyor. Diyet yapıyor olsanız bile kahvaltı öğününü atlamak beyin sağlığı için yapılabilecek en tehlikeli hareketlerden birisidir. Kahvaltıyı atlamak, kan şekeri seviyesinde düşüşe sebebiyet veriyor ve bu da yukarıda bahsettiğimiz gibi beyni olumsuz etkileyebiliyor.

Uyku Sırasında Başı Örtmek
Başımızı bir örtüyle örterek uyuduğumuzda ortam havasız kalır ve vücudumuza giren oksijen miktarı azalır. Bu durumda, oksijensiz kalmış ortamdan dolayı karbondioksit solumaya başlarız. Oksijensiz kalmış olan beynimiz için oksijen eksikliği oluşur ve uykudan verim azalabilir.

Dehidrasyon (susuzluk)
Vücudumuzdaki suyun %1 ya da %2'sinden fazlasını kaybettiğimizde vücut susuz  kalmaya başlar. Susuzluk; odaklanmanın azalmasına, tepki verme süresinin artmasına, kısa dönemli hafıza problemlerine, huysuzluğa ve anksiyeteye neden olabilir. Sık baş ağrısı yaşadığınızda ne kadar su içtiğinizi düşünmeniz gerekir. Vücuttaki su eksikliği, beyinde büzüşmeye neden olur ve bu baş ağrısına sebep olur. Sürekli susuz kalma durumunda ise beyin ciddi zarar görür.
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”