BAŞKAN PEKYATIRMACI YENİ NESİL ŞEHİR KÜTÜPHANESİ’Nİ MEDYA TEMSİLCİLERİNE TANITTI

 BAŞKAN PEKYATIRMACI YENİ NESİL ŞEHİR KÜTÜPHANESİ’Nİ MEDYA TEMSİLCİLERİNE TANITTI

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yerel ve ulusal basın temsilcilerine Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’ni tanıttı.
Türkiye'nin en fazla kütüphanesine sahip ilçe ünvanını elinde bulundurulan Selçuklu Belediyesi bu alandaki başarısını farklı tasarım ve birçok kullanım alanına sahip yeni olan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi'ni şehre kazandırarak taçlandırdı. Bosna Hersek Mahallesi'nde özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu bölgeye kazandırılan kütüphane ile öğrencilerin kariyer planlamalarına  sosyal, kültürel ve eğitim programları ile de destek verilecek.



YENİ NESİL ŞEHİR KÜTÜPHANESİ BASIN MENSUPLARINDAN TAM NOT ALDI

Selçuklu Belediyesi tarafından şehrin en güzel kütüphanelerinden biri olan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi'ni yerel ve ulusal basın temsilcilerine tanıtmak amacıyla basın bilgilendirme gezisi düzenlendi. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen programda basın mensuplarına tesis gezdirilerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin aynı anda hizmet alabileceği yapısıyla öne çıkan kütüphane basın mensuplarının da beğenisini kazandı.



BAŞKAN PEKYATIRMACI:"YENİ NESİL ŞEHİR KÜTÜPHANESİ KONYA'DA BİR İLK”

Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi'nin birçok özelliği bir arada bulundurduğunu ve farklı donatılarla her yaştan üyenin rahatlıkla faydalanabileceğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: "  Yeni Nesil Şehir Kütüphanemiz toplamda 4 bin 400 metrekare kapalı alana sahip. Bodrum, zemin kat ve üzerinde de üç kattan oluşuyor.  Kütüphanemizin zemin katında çocuk kütüphanesi, fuaye  alanı ve  sosyal alanlarımız var. Bodrum katında   gençlerimiz için hem bir oyun alanımız var  yine sosyal alanlarımız var  hem de mescit ve diğer teknik alanlarımız bulunuyor.



Zemin katın hemen üzerindeki birinci katta ana kütüphanemiz var.   Ana kütüphanemizde çocuklarımız ve  gençlerimiz hem kitap okuma imkanına sahipler hem de özel çalışma alanlarımızda, grup çalışma alanlarımızda da etüt yapma imkanına sahipler. Kütüphane katımızın bir üst katında toplantı salonumuz ve dersliklerimiz bulunuyor. Toplantı salonumuz üç yüz kişilik bir salon. Burada bölgenin de ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde sürekli programları organize etmiş olacağız. Yine dersliklerimizde özel anlamda gençlerimize farklı organizasyonlarla, programlarla farklı konularda çalışma alanı oluşturmuş olacağız.  Kütüphanemizin üst katında da gençlerimizin rahatlıkla çalışma yapabilecekleri bir etüt katımız var.



Etüt katımızda da yine hem bireysel çalışma alanları hem grup çalışma alanlarıyla birlikte toplamda aynı anda 600 öğrencinin faydalanabileceği büyük bir kompleksi hayata geçirmiş olduk. Yeni Nesil Şehir Kütüphanemiz Konya'da bir ilk. Bu kapsamda ve bu büyüklükte ilk defa böyle bir kompleksi hayata geçirdik. Yeni Nesil Şehir Kütüphanemizin bir özelliği de çatısında kurulu olan GES ile enerjisini kendisi üretiyor ve bu şekilde de çevreye, doğaya saygılı bir binayı hayata kazandırmış olduk.




"YAKIN ZAMANDA RESMİ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

 Kütüphanenin ilerleyen zamanda resmi   açılışını gerçekleştireceklerini söyleyen Başkan Pekyatırmacı:  "Yeni Nesil Şehir Kütüphanemizin öğrenci kabulüne başlayalı henüz  on gün oldu. Bu süre zarfında 6 binin üzerinde üye kaydını gerçekleştirdik. Burada her gün üye kaydımız devam ediyor. Gençlerimizin kütüphanemizden ve etüt merkezimizden yararlanabilmeleri  için burada üye kayıtlarını yaptırıp kimlik kartlarını almaları gerekiyor.  Bütün öğrencilerimiz buraya girerken girişteki kontrollü geçişte kartlarını okutup girişlerini yapabiliyorlar ve kitap hizmetinden ve etüt merkezi hizmetinden de rahat bir şekilde faydalanabiliyorlar.  Yeni Nesil Şehir Kütüphanemizin  tüm şehrimize, mahallemize, ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Basın mensuplarımıza da buraya kadar geldikleri için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi. 



Başkan Pekyatırmacı basın açıklaması sonrasında medya temsilcileriyle birlikte Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi'ni gezerek kütüphane hakkında detaylı bir şekilde bilgi verdi.
 

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”