BAŞKAN HASAN KILCA’NIN AYASOFYA’DA İLK CUMA NAMAZI MESAJI

 BAŞKAN HASAN KILCA’NIN AYASOFYA’DA İLK CUMA NAMAZI MESAJI

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

BAŞKAN KILCA: YÜREĞİMİZDEKİ HÜZÜN SONA ERDİ
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya Cami'de kılınacak ilk namaz için mesaj yayımladı. Kılca, Ayasofya'nın 86 yıl sonra cami olmasının tüm İslam âlemi için önemine işaret ederek; "Ayasofya Cami'nin zincirlerini kıran ve 24 Temmuz Cuma günü kılınacak namazla birlikte milyonların yüreğindeki hüzne son veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Danıştay 10. Dairesinin Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya'nın ibadete açılacağı müjdesini vermesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, 24 Temmuz Cuma günü kılınacak namazla birlikte İslam âleminin mutluluğunun daha da perçinlendiğini söyledi.
Başkan Hasan Kılca, Ayasofya'nın 86 yıl sonra cami olmasının tüm İslam âlemi için önemine işaret ederek; "Bu diriliş, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğünün de ayak sesleridir” ifadesini kullandı.
Ayasofya'nın, Fatih Sultan Mehmet'in mirası olduğunun altını çizen Başkan Kılca, bu tarihi kararın adımlarını başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da şükranlarını sundu.
AYASOFYA ZİNCİRLERİNDEN KURTULDU, 86 YILLIK HASRET SONA ERDİ
Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasından ve bu tarihi ana şahitlik etmekten duyduğu heyecanını aktaran Başkan Hasan Kılca şunları söyledi: "1453'ün Mayısında İstanbul'da doğan fetih güneşi, yüzyıllarca karanlıkta kalan çağlara ve medeniyetlere nur, ilham olmuştur. Bu güneş, sadece İslam beldelerinde değil; dünyanın dört bir yanındaki bütün mazlumlar için de adalet, bilim ve huzur yeni bir çağın başlangıcı olmuştur. Fethin en güzel somut sembolü, gözümüzün nuru Ayasofya Cami yüzyıllardır sadece Osmanlı'nın Bizans'a karşı kazandığı zaferin değil; aynı zamanda aydınlığın karanlığa, iyiliğin kötülüğe, bilginin cehalete karşı kazandığı bir zaferin en güzel nişanesidir. Dolayısıyla aydınlık, tüm dünya için 1453'te başlamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gayretleri, milletimizin duası ve adaletin de tecelli etmesiyle Ayasofya, 86 yıllık aradan yeniden özüne, aslına döndü. Ayasofya yeniden hem Doğu'ya hem de Batı'ya nurunu saçmaya devam edecek. Bizler de bu tarihi döneme şahitlik etmiş olmaktan mutlu ve gururluyuz. Vakit, artık gözyaşlarıyla abdest alıp secdelere kapanma vaktidir. Vakit, 86 yıl sonra yeniden Ayasofya'nın kubbelerinden tekbir seslerinin yankılanması vaktidir. Bugün ortaya konan dik duruşla Ayasofya artık özlem zincirlerini kırmıştır, prangalarından kurtulmuştur. İnşallah bu karar, Mescid-i Aksa'nın ve tüm ümmetin özgürlüğünün de nişanesi olacaktır. Ayasofya'nın ibadete açılması kararı kadar Cumhurbaşkanımızın ilk Cuma namazının 24 Temmuz'da kılınacağı kararı da bizlere ayrı bir gurur yaşatmıştır. Bir kez daha, İstanbul'un fatihi Sultan Mehmet Han'ın vasiyetinin yerine getirilmesi için çaba sarf ederek; Ayasofya Cami'nin zincirlerini kıran ve milyonların yüreğindeki hüzne son veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İstanbul fatihi Sultan Mehmet'i ve kahraman ecdadımızı rahmetle minnetle anıyorum.”
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”