Başkan Gedikkaya: Kooperatifçiliğin Vizyonunu Geliştiriyoruz

 Başkan Gedikkaya: Kooperatifçiliğin Vizyonunu Geliştiriyoruz

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

​S.S Konya Bölgesi Hayvancılık Kooperatifler Birliği Başkanı Ali Gedikkaya, kaba yemin önemi ve yöresel ürünlerin markalaşması konusunda önemli adımlar attıklarını belirtti ve bu faaliyetler konusunda bilgilendirdi.

S.S Konya Bölgesi Hayvancılık Kooperatifler Birliği Başkanı Ali Gedikkaya, kaba yemin önemi ve yöresel ürünlerin markalaşması konusunda önemli adımlar attıklarını belirtti ve bu faaliyetler konusunda bilgilendirdi.
Başkan Gedikkaya 2019 yılında düzenlenen Süt ineklerinin Beslenmesinde Kaba Yemin Önemi ve Yöresel Ürünlerin Markalaşması Çalıştayı'ndan günümüze kadar gelinen önemli gelişmelere değindi.



Coğrafi işaretli ürün çalışmaları süren Atlantı Sarı Tulum Peyniriyle kadın çalışan istihdamı için önemli adımlar atıldığını vurgulayan Gedikkaya şu şekilde konuştu ;
 
"2019 yılında başkanlığa seçilmemle birlikte Kaba Yemin Önemi ve Yöresel Ürünlerin Markalaşması Çalıştayı yapmıştık, burada amaç kooperatifçiliğin vizyonunu geliştirmek ve yöresel ürünlerin pazarlanmasını sunmaktı. Bununla birlikte bugün IPART'la  yaklaşık 1 milyon 700 bin TL'lik bir proje imzaladık.  Bu proje Atlantı'nın coğrafi işaret çalışmaları kapsamında yürütülen Atlantı Sarı Tulum Peyniri üretimi başlayacak ve bu bağlamda Atlantı'da yeni kadın çalışanları istihdam edeceğiz inşallah. Atlantı'nın yüzyıllardır devam eden Atlantı Sarı Tulum Peynirin, kaşarını, koyun yoğurdunu daha birçok ürünü bu yapacağımız soğuk hava deposu ile birlikte bu projede devam ettireceğiz, bu çalışmalarımızda birlikte Akçabelen Kooperatifimizle de bir çalışma yaptık. Bu çalışmada Akçabelen Kooperatifimizin projeden çıkarmış olduğu paketlenmiş Çetmi fasulyesini şu anda pazarlamaya devam ediyoruz.


İnşallah yakın bir zamanda bütün kooperatiflerimize pazarlayacağız. Bununla birlikte Pınarbaşı ve Göyne Kooperatifimizin Gembos şeker fasulyesini de pazarlamaya yakın bir zamanda başlayacağız. Çalıştayda  söz verdiğimiz çalışmalarımız kademe kademe yerine getiriyoruz ve kooperatifçiliğin vizyonu geliştiriyoruz.



Bu projelere destek veren Atlantı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin yaklaşık 1 milyon 700 bin TL'lik projesinde emeği geçen başta Tarım Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli olmak  üzere IPART İl Koordinatörümüz Yavuz Uysal beyefendiye, Selçuk üniversitesi Prof. Dr. Uğur Uslu ve hocalarımıza, Konya İl Tarım ve Orman Müdürümüz Ali Ergin'e, proje danışmanı Avni Yağcı beye, Eski Kadınhanı İlçe Tarım Müdürümüz Hüseyin Erdem Nortcu beye, Kadınhanı AK Parti İlçe Başkanımız İrfan Karaca beyefendiye Atlantı Kooperatifi Yönetim Kurulu üyelerimize ve ortaklarımıza buradan bu projeye desteklerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı zamanda bölgede bizlerlerden  hiçbir zaman desteğini esirgemeyen bölge Vekillerimize,teşkilatlarımıza buradan teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine son verdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”