AVRUPA İKİNCİSİ BOKSÖR GİZEM ÖZER DÜNYA SAMPİYONASI’NDA DERECE PEŞİNDE

 AVRUPA İKİNCİSİ BOKSÖR GİZEM ÖZER DÜNYA SAMPİYONASI’NDA DERECE PEŞİNDE

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Hırvatistan'da düzenlenen 22 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan milli sporcu Gizem Özer , mayıs ayında İstanbul'da gerçekleştirilecek Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda da başarılı bir sonuç almak için günde çift antrenman yapıyor.
Elazığ'da 2017'de boksa başlayan Elazığ Belediyespor Kulübü sporcusu Özer, milli takım antrenörü Cemil Döndü yönetimindeki 5 yıllık kariyerinde farklı kategorilerde 4 kez Türkiye şampiyonluğu ile 2018'de Ukrayna'da yapılan Uluslararası Karpatan Boks Turnuvası'nda 3'üncülük elde etti.
Hırvatistan'ın Porec kentinde 12-24 Mart tarihlerinde düzenlenen 22 Yaş Altı Avrupa Boks Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Özer, 31 Mart'ta Balıkesir Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Üniversiteler Boks
Uni-lig Türkiye Şampiyonası'nda da birinci oldu.
Mayıs ayında İstanbul'da düzenlenecek Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda derece yapmak isteyen Özer'in ana hedefi ise 2024 Paris Olimpiyatları'nda yer alabilmek.

- "Hiç durmadan yıllarca çalıştım"

Gizem Özer,yaptığı açıklamada, 2017'de yaşadığı mahallede boksla ilgilenen bir arkadaşından etkilenerek bu branşa yöneldiğini aktardı.
Bu kararını bildirdiğinde ailesinin, kız çocuğu olduğu için zarar görür endişesiyle önce karşı çıktığını, ardından kendisindeki kararlılığı görünce destek olduğunu ifade eden Özer, "Daha sonra Cemil hocamla
tanıştım. Cemil hocam çok yetenekli olduğumu söyledi ve uzun süre birlikte çalıştık." dedi.
Özer, boksa başladıktan sonra ilk hedefinin Türkiye şampiyonluğu yaşayıp, uluslararası müsabakalarda ülkesini temsil etmek olduğunu ve bu hayalini gerçekleştirmek için sabah akşam antrenman yaparak kendisini güçlendirmeye çalıştığını dile getirdi.
Emeklerinin sonucunda madalyalar elde ettiğini aktaran Özer, şu ifadeleri kullandı:
"22 Yaş Altı Avrupa Boks Şampiyonası'nda Hollandalı, Ukraynalı ve Finlandiyalı rakipleri yenerek adımı finale yazdırdım. Altın madalyayı alıp İstiklal Marşı'mızı okutmak istiyordum. Ancak kıl payı kaçırdım. Sabah akşam hiç durmadan yıllarca çok çalıştım. Şu anki hedefim İstanbul'da yapılacak Dünya Boks Şampiyonası'ndan iyi bir başarıyla Elazığ'a dönmek. İstiklal Marşı'mızı okutmak istiyorum. Daha sonra Dünya Şampiyonası'nda alacağım derecelerle olimpiyatları hedeflemek istiyorum."

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”