Ali Koç yönetimi ibra edildi

 Ali Koç yönetimi ibra edildi

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç ve yönetimi, 2021 yılı faaliyetlerinden dolayı ibra edildi.
Fenerbahçe Kulübü 2021 yılı Olağan Mali Genel Kurulu, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirildi. Mali Genel Kurula; başkan Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar ve üyeler katıldı. 2021 yılı yönetim kurulu faaliyet ve denetim raporlarının okunmasının ardından üyeler açıklamalarda bulundu.



Sonrasında kürsüye gelen Ali Koç, üyelere cevap verdi. Kendisinin basit şeyler söylediğini ancak buna karşın başarısızlıkları örtmeye çalışıyor şeklinde ifadeler kullanıldığını dile getiren Ali Koç, "Bakın gidişat iyi değil. Kamu kurumlarının onlarca yıl sabırla bekleyen devleti ele geçirmek için hamleler yapan son yıllarda hızı artan bir olguyla acı bir şekilde önce biz sonra devlet olarak karşılaştık. Sizler içinde bulunduğunuz urumun ciddiyetini önemini hassasiyetinin farkında olmazsanız yönetim kurulu bir yere kadar mücadele verir" diye konuştu.


 

ALİ KOÇ YÖNETİMİ İBRA EDİLDİ

 

Ardından başkan Ali Koç, üyelere cevaben konuştu ve 2021 yılı yönetim kurulu faaliyet ve denetimi üyelerin ibrası için oylarına sunuldu. Ali Koç ve yönetimi, 2021 yılında yönetim kurulu faaliyeti ve denetim konusunda oy birliğiyle ibra edildi.

"İSMAİL KARTAL'A ÇOK BURUK VE DUYGUSAL BİR VEDA OLDU"

Teknik direktör İsmail Kartal'a yapılan vedanın çok buruk ve duygusal olduğunu söyleyen Ali Koç, "Zor kararlar almak zorundaydık hakkımızı helal ediyoruz inşallah o da helal eder. O'na bir kez daha teşekkür ediyorum. Size de samimi bir şekilde bu törene katıldığınız alkışladığınız için ayrıca çok çok teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

 



"DÜNYANIN NERESİNDE 10 YILLIĞINA 90 MİLYON DOLAR'LIK STAT ANLAŞMASI 1 YILDA TÜKETİLMİŞTİR"

Ali Koç, finansal şartları en şeffaf şekilde anlatmaya çalıştıklarını belirterek, "Bazı üyelerimizde sağ olsunlar mesai harcayıp buraya çıkıp bazı konuşmalar yaptılar. Yalnız genç bir üyemizin de ifade ettiği gibi içinde bulunduğumuz ekonomik koşulları görmeden Fenerbahçe'yi bugünkü finansal açıdan yargıladığınız zaman yapılan iyi niyetli çabaları fevkalade zor dönemde çabaları göz ardı ettiğiniz zaman söyleyecek sözümüz var. Bence konuşmaların içeriği bu yönde olmalı. Bu yönde derken bilgisiz şekilde değil ama kendine göre bir tez ortaya koymuş bana göre tez yanlış. İyi niyetinin olduğunu düşünüyorum. Her şeyimizi sorgulayın. Her türlü başarısızlığımızda istediğimizi söyleyin ama finansal konularda çaba ve iyi niyete laf ederseniz birbirimize ters düşeriz. Burada yapılanları bu şekilde hafife alıp yok efendim biz geldiğimizde kulübün borçları denge içindeymiş. Hangi denge o. Gelin bir daha anlatın. Dünyanın neresinde 10 yıllığına 90 milyon Dolar'lık stat anlaşması 1 yılda tüketilmiştir. Gayrimenkuller mi dengede?.Şu an neredeyse bir kaçı hariç çoğunun hiçbir ekonomik değeri olmayıp borçla harçla faizi işleyen araziler sayesinde mi? En yüksek malları satan Fenerium'u karşılaştırdın mı? Üreticimiz Puma ile sadece bu sezon için 3 toplantı yaptık, bizim formalar diğer takımlara göre çok ucuz kaldı diye. Başka mallarda satılıyor. Fenerium'un gelirinin yüzde 80'i formadan geliyor" ifadelerini kullandı.

 

"YAYIN İHALESİ BÜYÜK BİR SORUN"

Ali Koç, yayın ihalesinde büyük bir sorun olduğunu ve bu noktaya nasıl geldiğini bilmediğini dile getirerek, "En büyük kayıplardan biri bu. 4 senede ne alıyorduk şimdi ne alıyorduk baktığımız zaman ilerisi açısından çok büyük problem. Sadece bir rakamla konuşalım. 3 puan için gelir alıyoruz değil mi? O gelir 400 bin Euro'lardan 170-180 bin Euro'lara düştü. Yasa geçiyor, denk bütçe tutturamazsak hapse gireceğiz. Bütçeyi yaptık yola çıktık, yolda olay oldu. Biz ekonomiden sorumlu değiliz kurlar arttı. Federasyon indirim yaptı bütçemiz tutmadı hapse gireceğiz. Ne güzel dünya. İndirimi yapanların hiçbir sorumluluğu yok. Biz bu şartlarda bir şekilde kuruşu bile tutmaya çalışıyoruz. Yabancı kontenjanı belli değil, 13'ünde sezon açacağız inşallah. Harcama ne olacak belli değil federasyon başkanı belli değil. Ne kadar çok bilinmezliklerin içinde hareket ettiğimizi görüyorsunuz" diye konuştu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”