AGRO SHOW EURASİA TARIM FUARI BAŞLADI

 AGRO SHOW EURASİA TARIM FUARI BAŞLADI

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Tarım makineleri ve teknolojileri sektöründe Türkiye’nin ilk B2B fuarı Agro Show Eurasia 07-10 Aralık 2022 tarihleri arasında devam edecek. Fuar İstanbul’da dün kapılarını açtı.
Tüyap tarafından Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği Derneği TARMAKBİR iş birliği ile düzenlenen Agro Show Eurasia 07-10 Aralık 2022 tarihleri arasında İstanbul'da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenleniyor. Tarım makineleri ve teknolojileri sektöründeki tamamen yabancı müşterilere odaklanan Türkiye'nin ilk B2B fuarı Agro Show Eurasia'nın sektörün bütün global markalarını içinde barındıran marka bir fuar olması hedefleniyor. Birçok farklı ilden katılımcı İstanbul'da yerini aldı.





AVRASYA'YA VİZYON KAZANDIRACAK


Fuarın lansmanı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "TARMAKBİR ile yıllara dayanan güçlü iş birliğimizi bir adım daha ileri taşıyarak Agro Show Eurasia fuarımızı ilk kez düzenleyecek olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Fuarımızın tanıtım çalışmalarını hızla sürdürüyoruz, ağırlıklı olarak yoğun tarım makinesi ithalatı yapmamıza rağmen Türkiye'nin yeterli pazar payı alamadığı ülkelerden, komşu ülkeler ve Balkanlar başta olmak üzere yakın coğrafyada yer alan ülkelerden, tarımın giderek daha fazla önem kazandığı Afrika kıtasından, Türk Cumhuriyetlerinden, son dönem gelişmeleri nedeniyle nihai ürün, aksam ve parça odağında Uzak Doğu yerine Türkiye'yi tedarikçi listesine alan AB ülkelerinden binlerce iş insanının ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu kapsamda Türkiye'nin ilk B2B tarım fuarının Avrasya coğrafyasına yeni bir vizyon kazandıracağını ve ülkemizin tarım ihracatına önemli bir katkı sunacağını öngörüyoruz” dedi.

 

YENİ ÜRETTİĞİMİZ İKİ ÜRÜNÜMÜZ VAR


Agro Show İstanbul fuarına katılan firmalardan Axano Tarım Makineleri Firma Sahibi Adem Ak; "Fuar İstanbul'da güzel geçiyor. İlk gün tarım bakanı stantlarımızı ziyaret etti.  Yeni ürettiğimiz iki ürünümüz var. Bağımsız goble ve kombine diye geçiyor bir de ekstra üretiğimiz goble var. Bunun arkasına mibzeri takıp tek seferde hep ekim hem sürüm yapma imkanı elde ediyorlar. Şuan ortalama 15 ülkeye ihracatımız var.  Tüm Dünya'ya mal vermeyi herkese ister, gücümüzün yettiği çerçevede şunda 15 ülkeye ulaştık ilerleyen yıllarda 25-30 ülkeye satış hedeflerimiz var” dedi.



 FUARIN KAPSAMI DİKKAT ÇEKİYOR

Sergilenecek olan tarım makineleri, sera teknolojileri, sektörel start-up'ların yanı sıra, fuarın dikkat çeken bir diğer yanı ise sektörün yan sanayisini de bir bütün olarak kapsaması olarak öne çıkıyor. Boya, motor yağı gibi kullanım ve sarf malzemelerinden cıvata, zincir, kayış-kasnak gibi genel yedek parçalara, test ve belgelendirme hizmetlerinden otomasyon sistemlerine kadar tarım makinelerine dair ne varsa profesyonel ziyaretçiler tarafından gözlemlenebilecek.



Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”