58 Yaşında Lise Diploması Aldı

 58 Yaşında Lise Diploması Aldı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Lise diplomasını alıp mezuniyet sevinci yaşayan Ayşe Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 çocuğunun da okuyup meslek sahibi olduğunu dile getirdi.

Ayşe Kaplan,  Beyşehir'de açık öğretim lisesini tamamlayarak 58 yaşında lise diplomasına kavuştu. 3 çocuk annesi mezuniyet sevincini cübbe giyip kep fırlatarak yaşadı.

 Kendisinden habersiz eşi tarafından açık öğretim lisesine kaydettirilen Kaplan, yarım kalan tahsilini tamamladı.
Kaplan, kızının kendisi için temin ettiği mezuniyet cübbesi ve kepini giyerek eşi ile Beyşehir Halk Eğitim Merkezi'ne diplomasını almaya gitti.





Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Siper, makamında misafir ettiği Kaplan ve kendisine destek veren eşini tebrik ederek, "Azminiz, gayretiniz ve genç nesillere örnekliğiniz noktasında takdire şayan bir mesafe kat ettiniz, sabrettiniz, gayret ettiniz ve yolun sonunda başarıya ulaştınız. Sadece sizi değil, eşinizi de tebrik ediyorum.'dedi.


58 yaşında lise diplomasını alıp mezuniyet sevinci yaşayan Ayşe Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 çocuğunun da okuyup meslek sahibi olduğunu dile getirdi.

Babasının "Kızlar okumaz." diyerek kendisini okutmadığını ve ilkokuldan sonra eğitimine devam etmediğini Kaplan, eğitimin içinde hep bir o yüzden okuyamamanın uzun yıllar sonra içinde bir ukde olarak kaldığını söyledi.

Eşinin, "Ayşe seni okula kaydettirdim, çalış diplomalarını getir."sözleriyle sürpriz yaparak açık öğrenime kendisini kaydettirdiğini ifade eden Kaplan, "Önce, 'Çocuk muyum ben?' dedim. Sağ olsun, şimdi onun sayesinde ve çocuklarımın da desteğiyle bu yaşta lise diplomasına kavuştum. 6. sınıftan başladım okumaya, bu sene bitirmek kısmet oldu. Cübbe ve kep giymemi de kızım istemiş, onun hatırını da kırmadım. Kendimi çocuk gibi, genç gibi hissediyorum, çok güzel oldu. Üniversite sınavına gireceğim, inşallah başarırım. Hedefim optisyenlik, okuyup gözlük dükkanı açmak." diye konuştu.
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”