39 bin sosyal güvencesiz, 2 milyon emekli...

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Türkiye ekonomisinin lokomotifi; sanayi, kültür ve turizm şehri İstanbul'da yaşayan 15 milyon kişiden sadece 38 bin 973 kişinin sosyal güvence kapsamı dışında olduğu bildirildi. Kentte yaşayan emekli sayısı ise 2 milyon 332 bin 855 olarak açıklandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürlüğü verilerine göre; kentte halen kayıtlı 514 bin 992 iş yeri faaliyet gösteriyor. Bu rakamlara kayıt dışı faaliyet gösteren iş yerlerinin dahil olmadığı öğrenildi. Resmi rakamlara göre; nüfusu 4 milyon 804 bin 116 olan İstanbul'da Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındakilerle birlikte tam 14 milyon 765 bin 143 kişi sosyal güvence kapsamında yaşıyor. Şehirde yaşayan 38 bin 973 kişinin ise herhangi bir sosyal güvencesi bulunmuyor. Tam 337 bin 849 devlet memurunun çalıştığı metropolde 543 bin 296 esnaf ve çiftçinin ise Bağ-Kur'a kayıtlı olduğu açıklandı.

SGK verilerine göre çalışanların nüfusa oranının yüzde 35.96 olduğu İstanbul'da 531 bin 453 kişinin Genel Sağlık Sigortası(GSS) pirimi devlet tarafından ödenirken, 449 bin 663 kişi de GSS pirimini kendisi ödüyor. 318 bin 42 memur emeklisinin bulunduğu kentte toplam 2 milyon 332 bin 855 emeklinin yaşadığı belirtildi. Şehirde emeklilerin toplam nüfusa oranı ise yüzde 15.76 olduğu açıklandı. Emeklilerin nüfusa oranı Bursa'da yüzde 17.79, Yalova'da yüzde 18,73, İzmir'de yüzde 21.55, Şırnak'ta yüzde 3.12 olduğu belirtildi.

(İHA)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”