24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ANMA TÖRENİ SELÇUKLU KONGRE MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ANMA TÖRENİ SELÇUKLU KONGRE MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

24 Kasım öğretmenler günü etkinlikleri Konya Selçuklu Kongre Merkezinde kutlandı.


"ÖĞRETMEN, UMUT VE IŞIK VERİR TOPLUMA"


Aday öğretmen adına konuşma yapmak üzere Dursun Fakih Anadolu lisesinden Hilal Şimşek Eğeri konuşmasını yapmak üzere kürsüde yerini aldı. Eğeri; " Öğretmenlik bir meslek olmanın yanında kişiye şahsiyet ve yön duygusu kazandıran milli ve manevi değerleri aşılayan zihni ve ruhu biçimlendiren kutsi bir vazifedir. Öğretmenlik insanlığın en kadim ve en vazgeçilmez meslekleri arasında ve ilk sırada yer almaktadır. Toplumun ve kültürün devamı için oynadığı rol onu diğer meslekler içerisinde alternatifsiz kılmaktadır. Tarih boyunca doğan ve sonradan yok olan yüzlerce meslek sayılabilirken, öğretmenlik bunca zaman önemi koruyup arttırarak bugünlere gelen bir meslek olmuştur. Öğretmenler bir toplumun sağlık düşünen bireylerini yetiştirme görevi üstlenir. Gelişmiş bir ülke olabilmek için tüm bireylerin iyi bir eğitim almasını sağlamak gerekir. Sağlam ve güçlü medeniyet tarihimiz, aslımızı ve geleceğimizi biçimlendirecek sorumluğumuzu hatırlatıyor. Geçmişten aldığımız ilhamla ve geleceğe olan inancımızla yepyeni ve güzel bir dünyayı el ele inşa etmenin hayalini kuruyoruz. Dünya hayatının her çağında en doğru ve ne kazançlı yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsanlık sağlam temeller üzerine inşa edilirse canlı ve cansız hayatın her varlığı huzur ve selamet bulur. Bunları sağlayacak olan ise çalışkan ve daima ileriye bakan öğretmenlerimizdir” şeklinde konuştu.


 
"YERYÜZÜNÜN ÖĞRETMENİ OLABİLMEK İÇİN GÖKYÜZÜNÜN ÖĞRENCİSİ OLMAK LAZIM”
Emekli öğretmenler adına konuşmak üzere kürsüde yerini alan Emekli öğretmen Sami Doğru; ”Dünyanın en güzel mesleği öğretmenliktir.  Son görevimi Selçuklu Ömer Cemile Güler İmam Hatip Orta Okulu'nda müdür olarak görev tamamladım. 65 yaşında emekliye ayrılmış bulunmaktayım.7 güzel insandan Mehmet Akif İnal bir eserinde milletler tarihleriyle övünür insanlarda anılarıyla övünür ve yaşarlar dese de bugün anılarımı ve hatıralarımı anlatacak değilim. Kıymetli öğretmen arkadaşlarım yüce kitabımız Kuran-ı Kerim oku emriyle başlamıştır insanlığın en kıymetli olan sevgili peygamberimiz ilim Çin'de de olsa alınız İlim öğrenmek kadın erkek her Müslümana farzdır sözleri öğrenmenin ve öğretmenin değerini ifade etmektedir. Bundan dolayıdır ki biz öğretmenler üzerimizdeki ağır sorumluluğun bilinciyle hareket etmenin mesleğimizi en güzel bir şekilde yerine getirmek için gayret  etmeliyiz. Çünkü kadim kültürümüz bize şöyle der "Kem-alat ile kemalat olamaz” kötü yanlış aletler ile maksatta olgunluğa iletilemez kâinatın en mükemmel varlığı olan insanı eğitim görevi biz öğretmenlere verilmiştir. Biz öğretmenlerinde öğrencilerimizin kem olmaması için kamil insan olması için kendinizin tam ve mükemmel insan olmanızın gerekli olduğunu düşünüyorum. Böylece eserlerimizle tam ve mükemmel olsun. Öğretmenliğin hazını tatmış ve öğretmenlik mesleğinin yüceliğine inan bir insan olarak öğretmen olarak burada tüm meslektaşlarıma söylemek istiyorum öğrencilerinizin ileride karşınıza çıktığında size minnettarım hocam diyerek elinizi öpmek için sarıldığını görmek ve gözünüzden akan mutluluk yaşlarını göz yaşlarının verdiği hazzı yaşamak istiyorsanız sahip olduğunuz ve olacağınız bu kutsal mesleğin değerini bilin ve hakkını verin.” dedi
 


"HAYATA BAŞARIYLA TUTUNMUŞ HER İNSANIN ARDINDA MUHAKKAK BİR ÖĞRETMEİNİN EMEĞİ İLMİ VEYAHUT REHBERLİĞİ VARDIR”
 
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit; "Gönül coğrafyamızın kuşattığı her bir karış toprakta kutlu medeniyetimizi gürbüz bir ağaç gibi yetiştiren ömrünü ilim öğrenmeye ve güzel ahlaka insan yetiştirmeye adayan cümlelere sığmayacak gayret ve fedakarlıkların sahipleri meslektaşlarıma bu anlama gün vesilesiyle şükranlarımı sunuyorum ve tüm öğretmelerimi gönülden tebrik ediyorum. Tarihimizin her döneminde nice zorlukların yıkımların ve savaşların arasında bu aziz millete asla zincir vurulamayacağını öğreten sultana Alparslanları, Osmangazileri, Fatihleri, Abdülhamidleri, Mustafa kemalleri yetiştiren kalpleri ve akılları yanlış ve batıl olana değil hak ve hakikate yönlendiren tüm öğretmelerimizi minnetle anıyorum. İrfan ile kuşanmış ilimlerini zaman ve mekan sınırı tanımadan nesilden nesile aktarmış Mevlana'nın Akşemsettin'in, Molla Gürani'nin, Haciveyiszade'nin yolunu yol edinmiş tün öğretmenlerimizi yürekten  kutluyorum. Yusuf Elitaşın, Aybüke Yalçının, Necmettin Yılmazın, Arzu Özsoyun, Ayşenur Alkanın ve adını burada anamadığım nice şehit öğretmenin devrettikleri bayrağı daha da ileriye taşıyan ve taşıyacak olan öğretmelerimizi saygıyla anıyorum. Öğrencinizin kalbinde ilmek ilmek dokuduğu yollardan geçerek memleketine ve tüm insanlığa faydalı bir nesil yetiştirmeye amaçlayan öğretmelerimizin 24 Kasım öğretmeler gününü en kalbi duygularımla kutluyorum” şeklinde konuştu.
 


"ÖĞRETMENLERİMİZ BİREYSEL GELİŞİMİN DIŞINDA, KALKINMANINDA ÖNCÜLERİ OLMUŞTUR”

Son olarak Konya Valisi Vahdettin Özkan "Öncelikle 24 kasım öğretmeler gününü canı gönülden tebrik ediyorum. Aramızdan ayrılmış bütün öğretmenlerimizi, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi tazimle yâd ediyoruz. Başta Gazi Mustafa Atatürk baş öğretmen olmak üzere yeni başlayan öğretmene kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Emekli olan öğretmelerim büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Gerçekten eğitim faaliyetleri denince bütün sektörleri kapsayan bütün insanlığı kapsayan insanlığı ve gençliği odağı alan bir faaliyet. Eğitim kamu hizmetinin yaygınlaştırılması etkinleştirilmesinin elbette öncü aktörleri inşa edicileri ve işleticileri marifet kurlunun mümessilleri olarak siz öğretmenlersiniz. Öğretmenlerimizin hayat boyu dokunuşlarıyla hem bireysel gelişimimiz hem toplumsal gelişimimiz sağlanmaktadır. Bizim medeniyet tarihimizde ilmin irfanın ayrı bir yeri vardır. Aslında insanlığın tarihinde ayrı bir yeri vardır. İnsanın kendisini bilmesi için çevresini bilmesi bunu doğru okuması istikamet üzere yönlendirilmesi bilgi ile olur bu bilginin üretilmesi analiz edilmesi değişik alanlarda kullanılmasını hep öncüleri elbette öğretmenlerimizdir. Dolayısıyla öğretmenlik denilince sadece sınıflarda anlatılan bir amblemden ibaret değil hayatın bütün alanlarında bu öğretme keyfiyeti kendisin göstermektedir. Bütün insanlar talebe olarak ilme duymuş olduğu ihtiyaçla orantılı olarak öğretmeye de ihtiyaç duyulacaktır. Dolayısıyla öğretmenlik mesleğinin de kadim ve geleceğe doğruda süreklilik arz eden olacağını ifade etmek istiyorum. Bizim tabi ki de ülkemizde de öğretmenlik faaliyetleriyle hem devletimizin hem hükümetimizin ortaya koymuş olduğu stratejik hedefler hem eğitimin kalitesinin artırılması eğitimin kapasitesinin arttırılması eğitime yönelik katılım etkinleştirilmesi yönünde oluşturulmuş hem hukuki çerçeve hem idari çerçeve önemli anlamlı hepimiz aslında. Ama buna ruh veren bunu sürdürebilir kılan bundan verimlilik elde eden elbette ki öğretmenlerimizin yapmış olduğu fedakarlıklardır. Bu yönüyle de öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz ”dedi.
Yapılan konuşmaların ardından aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi.24 Kasım öğretmenler günü kapsamında, emekli öğretmenlere hizmette şeref belgelerinin takdimi, Selçuklu Osman Nuri hekim oğlu Anadolu Lisesi'nin hazırlamış olduğu programın sahnelenmesi ve şiir, kompozisyon ve resim alanlarında dereceye giren öğrencilerin plaket takdimiyle program son buldu.





















HABER:Ali İsmail Taşcı

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”