2022 YILINDA ÇİFTÇİ VE ÜRETİCİYE BELEDİYEDEN NE TÜR DESTEKLER OLDU

 2022 YILINDA ÇİFTÇİ VE ÜRETİCİYE BELEDİYEDEN NE TÜR DESTEKLER OLDU

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında da Konyalı çiftçiye ve üreticiye desteğini sürdürdü.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak tarımla uğraşan vatandaşların gelirini artırmak ve kırsal kalkınmayı sağlamak adına tarımsal desteklemelere büyük önem verdiklerini ifade etti. Bu kapsamda 2022 yılında Konyalı çiftçinin ve üreticinin yüzünü güldürmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirten Başkan Altay, meyve fidanından tohum desteğine, fideden tıbbi aromatik bitkilere, tarımsal makine ve ekipman desteğinden arı kovanına kadar birçok alanda üreticilere destek olduklarını, 2023 yılında da desteklerin devam edeceğini söyledi.



2018'DEN BU YANA 73 MİLYON LİRA TARIMSAL DESTEK, 95 MİLYON LİRA SULAMA YATIRIMI

Sadece 2022 yılında 18 milyon lira tutarında tarımsal destekleme yaptıklarını hatırlatan Başkan Altay, yine son bir yılda KOP desteğiyle 14 yeni küçük ölçekli sulama tesisi yaparak 30 milyon lira harcadıklarını kaydetti. Böylelikle 2022 yılında tarıma verdikleri desteğin 48 milyon olduğunu dile getiren Başkan Altay, "Büyükşehir Belediyesi olarak 2018-2022 dönemleri arasında 73 milyon liralık tarımsal desteklemede bulunduk. Yine bu süreçte KOP desteğiyle hayata geçirdiğimiz 62 küçük ölçekli sulama projesinin maliyeti 95 milyon lira. Böylelikle Konya tarımının kalkınması için toplam harcadığımız tutar 168 milyon lirayı buluyor. Hemşehrilerimizin yaşadıkları yerde gelirlerinin artırılması ve ilçelerimizin kalkınması için desteğimizi artırarak sürdüreceğiz.” diye konuştu.



2022 YILI TARIMSAL DESTEKLER

Konya Büyükşehir Belediyesi 2022 yılında fide ve fidan desteklemeleri kapsamında; 590 bin adet elma, adaçayı, aronya, asma, badem, ceviz, kekik, zeytin desteği yaparken; 350 ton Macar Fiği, korunga, yonca tohumu desteğinde bulundu. Büyükşehir, çiftçilerin ortak kullanımı için tarımsal makine ve ekipman desteklemeleri kapsamında da bakliyat paketleme, katı gübre dağıtım, lavanta hasat, 2.5 ve 5 ton/saat kapasiteli selektörler, ambalaj paketleme, taş toplama, üzüm sıkma, yem ezme, yem kırma makinesi desteklemesi yaptı. Büyükşehir, 2022 hayvancılık desteklemesi kapsamında da binlerce arı kovanı, arılı kovan ve sıvat desteklemesinde bulundu.



ATIL ARAZİLER EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

Ayrıca atıl arazileri susuz tarım modeline uygun yerli tohum kullanarak sosyal destek amacıyla değerlendirmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir, Meram Çomaklı ve Kulu Acıkuyu'da her yıl 1,5 milyon metrekare araziyi ekip sosyal amaçlı değerlendiriyor. Ayrıca, susuz tarımı özendirmek ve kullanılmayan arazilerin tarıma kazandırılması amacıyla bölgelere özel ürünlerin desteklemesi artırılıyor.


Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”