1250 YATAKLI KONYA ŞEHİR HASTANESİ AÇILIŞA HAZIR

 1250 YATAKLI KONYA ŞEHİR HASTANESİ AÇILIŞA HAZIR

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

5 yıldızlı otel konforunda 1250 yatak kapasiteli Konya Şehit Hastanesi’nin 862 yataklı ilk etabı açılışa hazır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirmeyi en çok arzuladığı şehir hastaneleri projelerinden birisi olan Konya Şehir Hastanesi kamu- özel ortaklığıyla hayata geçirildi.
1250 yatak kapasiteli dev hastanenin ilk etapta 862 yataklı bölümü hizmete açılacak. Bütün teknik elemanları tamamlanan hastane hizmete açılacak.
Hastanede, açılış öncesi son hazırlıklarla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan YDA Group Kamu-Özel İşbirliği ( PPP) Projeleri Genel Koordinatörü Necip Atay, Sağlık Bakanlığının koordinasyonunda özellikle son iki aydır çok özverili bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.
Necip Atay, Konya Şehir Hastanesinin 862 yataklı ilk etabının, 1 Temmuz'dan itibaren açılış için hazır hale getirildiğini aktardı.
Ameliyathaneden radyolojiye, laboratuvardan tüm teknik bölümlere kadar tıbbi cihazların, hastanede kurulumlarının yapıldığını ve personel alımlarının da tamamlandığını vurgulayan Atay, şunları kaydetti:
"Yapılan simülasyonlarda, hastaların hastaneye geliş anından itibaren, karşılama, kayıt, muayene, tetkik, görüntüleme, yatış, acil ve yoğun bakım servisleri dahil tüm birimleri uygulamalı olarak test edildi. Yemekhaneden çamaşırhaneye kadar işletme birimlerinin de uygulamaları yapıldı. İnşaatına, 838 yatak kapasitesiyle başlanan hastanenin, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Konya ve çevresinin sağlık üssü olacak şekilde yatak kapasitesi, artırılarak 1250 yatağa çıkarıldı. Bizler, açılış için yarına hazırız ve tüm çalışmalarımız tamamlandı. Konya Şehir Hastanesinin, hasta ve yakınlarının tüm konforu düşünülerek dizayn edilen, hasta memnuniyeti odaklı bir hastane olduğu görülecektir."
Atay, son teknoloji ürünü cihazlar ve yeterli altyapı donanımına sahip hastanenin, MR ve tomografi gibi tetkikler için bekleme süresini üç gün ve altına çektiklerini, çağrı bazlı hizmetlere ilişkin çağrı alma, belirli sınırlar dahilinde çözüm getirme ve yönlendirmenin ise '7-24 Yardım Masası' ile takip edileceğini belirtti.
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”